fbpx


  •  
  •  
  •  

WaterAid och Världens Barn - tillsammans för rent vatten - Solna

1 juli - 31 december

Rent vatten och fungerande toaletter är grundläggande för alla människors hälsa och välbefinnande. Men extra viktigt är det för barn. Varje dag dör omkring 800 barn i diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten. Varje dag måste 700 miljoner barn gå till en skola som helt saknar toalett.
WaterAids arbete har alltid ett fokus på att nå de mest utsatta människorna med rent vatten och toaletter. Därför arbetar vi över hela världen för att fler barn ska få rent vatten och toaletter i hem och på skolor. Bara under förra året såg vi till att över 200 000 elever fick toaletter på skolan där de går.

År 2015 utsattes Nepal för den värsta jordbävningen i landets historia. Tusentals skolor och vattensystem förstördes. Precis som i de allra flesta naturkatastroferna var det barnen som drabbades hårdast. Utan vattensystem, toaletter och hygienmöjligheter dog tusentals barn i diarré och andra vattenburna sjukdomar.
Med finansiering från Världens Barn lanserade WaterAid efter katastrofen ett projekt med syftet att bättre förbereda barn, och hela samhällen, för att skydda sig mot smittsamma sjukdomar som ofta bryter ut efter naturkatastrofer. Det arbetet har gett effekt. Totalt har över 3 000 barn utbildats om vikten av hygien för att de bättre ska kunna skydda sig själv och sina samhällen vid katastrofer. En insats som fortsätter rädda liv nu under coronapandemin.

Barnen har även på olika sätt engagerats för att ta med sig den nya kunskapen hem till sina familjer. Genom att på det här sättet inspirera och aktivt sprida kunskapen ökar hela samhällets hälsa och motståndskraft.
Tack till alla som engagerar sig för Världens Barn – utan er hade vårt livsviktiga arbete i Nepal inte varit möjligt.

Var med och stötta WaterAids arbete i Nepal tillsammans med Världens barn.
Swisha en gåva och läs mer på vår sida om projektet i Nepal.