fbpx


Just nu är förberedelserna i full gång, för det gäller att vara ute i god tid om man ska marknadsföra sitt pop-up café för Världens Barn.

Viola och Olivia är båda 10 år men har drivit café sedan de var sex år, i alla fall en gång varje höst. Då dukar de upp med bullar, kakor och cupcakes som de säljer till förmån för Världens Barn under namnet Violivias Världens Barn café.

–Allt började när vi såg på teve-galan för Världens Barn att några andra barn ordnat ett café och vi vill göra samma sak, så vi testade och det var kul, säger Viola! 

Nu är tjejerna rutinerade och vet precis vad som krävs för att få en lyckad försäljning.

–Vi brukar sätta upp skyltar i området där vi bor och på skolan och som ett event på Facebook, säger Olivia. De flesta som kommer är våra kompisar och släktingar, men också folk vi inte känner. 

Förberedelserna inkluderar förstås att göra fint i caféet, skriva snygga prislistor och framförallt mycket bakande. Kanelbullarna är populärast, men kladdkakemuffins går också bra, berättar tjejerna.

–Vi har fått in flera tusen kronor varje år till Världens Barn, säger Viola. De som kommer kan fika hos oss, men de kan också köpa med sig påsar med bullar hem, så vi brukar inte få något över! 

Nu laddar de för årets bullbak - följ gärna deras insamling och bidra!