fbpx

Verktygslåda för dig som är frivillig

Här har vi samlat den information du behöver inför årets insamling. Här finns både material om årets insamlingssatsningar, inspirationsmaterial och mallar som du kan använda dig av i ditt uppdrag som lokal samordnare för Världens Barn.

Arrow down-Icon-2021

Vad är Världens Barn?

Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 13 civilsamhälles­organisationer, SVT och Sveriges Radio P4. Kampanjen pågår hela året med kulmen i september/oktober. Riksinsamlingen är en förening med uppgiften att samordna de 13 civilsamhällesorganisationerna, regionsamordnare och ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och tiotusentals engagerade i landets 290 kommuner.

"Vi är med"

Varje år samlar hundratusentals människor in pengar för Världens Barn över hela landet. Det anordnas konserter, tipspromenad, bössinsamling, evenemang och härliga intiativ. Finns något som passar för alla som vill vara med och bidra på sitt sätt.

Viktiga datum

Stora insamlingsdagar

Insamlingen för Världens Barn pågår hela 2021, men årets insamlingskulmen ligger veckorna 38-39.
🗓 26 september - 🗓 2 oktober - Insamlingsdagar

SVT

🗓 24 september - Världens Barn Startskottet
🗓 1 oktober - Tillsammans för Världens Barn
🗓 3 oktober - Världens Barn Summeringen

Sveriges Radio P4

Och SR P4 kör sina fantastiska inslag och reportage runt om i hela landet under kulmen.
🗓 26 september - 🗓 2 oktober

TV och Radio

SVT samlar in till Världens Barn genom TV-inslag och en insamlingsgala den 2 oktober, och Sveriges Radio P4:s kanaler engagerar sina lyssnare genom radioinslag, tävlingar och lokala evenemang.

Ändamål

Projekten drivs av svenska biståndsorganisationer i samarbete med deras lokala samarbetsorganisationer. Fokus är barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Samordnare

Vi har samlat all information och material för dig som ska vara samordnare. Klicka på knappen nedan!

Gillar du att vara ute i friska luften och samtidigt göra skillnad för världen? Då är ”skramla insamlingsbössa” den bästa aktiviteten för dig! Även i år kan du som inte är i riskgrupp skramla på ett säkert sätt.

Är det kanske världens bästa insamlingsaktivitet? Sätt upp en klassisk tipspromenad eller kör den digitalt - alla frågor finns att ladda ner här!

Tillsammans försöker vi ta oss ett helt varv runt Jorden och varje meter räknas! Det viktigaste är inte hur du gör, eller kanske ens hur långt du tar dig, utan att du faktiskt vill vara med och göra skillnad.

Spelar du i schystaste garagebandet eller i en hel orkester på din musikskola? Att ordna en konsert för Världens Barn kan dra bra publik till er och samtidigt göra världen lite bättre!

Lyft in världen i skolan och ge eleverna möjlighet att lära sig mer om barns rättigheter och barns situation i världen!

Spelar du i schystaste garagebandet eller i en hel orkester på din musikskola? Att ordna en konsert för Världens Barn kan dra bra publik till er och samtidigt göra världen lite bättre!

Vi vill bjuda in er att vara en del av insamlingen för världens barn. En insamling som ligger många svenskar varmt om hjärtat och engagerar omkring 45 000 frivilliga runt om i landet.

Alla mina barn är en bok och gåva till den du just nu längtar allra mest efter! I årets finaste julklapp får ni följa Herr Liljonkvast, Draken med de röda ögonen, Madicken och andra fantastiska berättelser av Astrid Lindgren.

Alla mina barn är en bok och gåva till den du just nu längtar allra mest efter! I årets finaste julklapp får ni följa Herr Liljonkvast, Draken med de röda ögonen, Madicken och andra fantastiska berättelser av Astrid Lindgren.

Filmer

När monsunen kommer - Kambodja i spåren av klimatförändringar

Filmen är inspelad i Kambodja och handlar om klimatförändringar och hur de hänger ihop med social och ekonomisk hållbarhet. Och när det värsta händer.

GLOBALA MÅLEN

Världens Barn bidrar till att uppfylla 16 av 17 av de globala målen. Med stöd från Världens Barn drivs varje år ett 50-tal olika projekt över hela världen för alla barns rätt till hälsa skola och trygghet och Vi kan vara med och göra skillnad!

Jorden Runt virtuella loppet

Trailer för att anmäla dig till årets virtuella lopp med Jorden runt för Världens Barn.

Logotyper

Världens Barn logotyper

Riksinsamlingens Världens Barn logotyper

"Vi stödjer" logotyper

Logotyper att användas av företag och föreningar för att visa att man stödjer Världens Barn.

Annonser

Världens Barn annons paket

Här kan du ladda ner annonspaket från Världens Barn.