fbpx

Verktygslåda för aktiva

Välkommen! På den här sidan hittar du information, inspiration och verktyg inför årets insamling. Kontakta din regionsamordnare om du har några frågor.

Introduktion

I underlaget Välkommen till Världens Barn finns information inför årets insamling. Vi hoppas att det ska vara ett bra stöd innan, under och efter kampanjen!

Om kampanjen

Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 14 civilsamhälles­organisationer, Sveriges Television (SVT) och Sveriges Radio (SR) P4. Kampanjen pågår hela året med kulmen i september/oktober.

Riksinsamlingen är en förening med uppgiften att samordna de 14 civilsamhällesorganisationerna, regionsamordnare och ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och tiotusentals engagerade i landets 290 kommuner.

Sveriges Television (SVT) samlar in till Världens Barn genom TV-inslag och en insamlingsgala "Tillsammans för Världens Barn" den 7 oktober och Sveriges Radio P4:s kanaler engagerar sina lyssnare genom radioinslag, tävlingar och lokala evenemang. Radiohjälpens partnerorganisationer kan ansöka om projektstöd från insamlade medel och efter en granskning av alla ansökningar är det Radiohjälpens styrelse som beslutar vilka projekt som beviljas medel.

De 14 civilsamhällesorganisationerna som ingår i Världens Barn-familjen är garanterade medel från insamlingen. Följande organisationer har avtal perioden 2020-2022 är: Act Svenska kyrkan, Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, Pingstmissionens Utvecklingssamarbete (PMU), Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén (SAK), Svenska Röda Korset, WaterAid och We Effect.

Insamlingen Tillsammans för Världens Barn genomfördes första gången 1997 i ett samarbete mellan Radiohjälpen, SVT och sju organisationer. Efter en paus på ett par år återupptogs kampanjen år 2000 och har sedan dess genomförts årligen. Sedan starten har kampanjen samlat in över 1,7 miljarder kronor till verksamheter som stärker barns rätt till hälsa, skola och trygghet världen över.

Viktiga kampanjdatum

Insamlingen för Världens Barn pågår hela 2023, men årets insamlingskulmen ligger veckorna 39-40 (25 september - 8 oktober).

Fredag 29 september

Världens Barn – Startskottet
SVT kl. 18.45-19.30

Lördag 7 oktober

Tillsammans för Världens Barn
SVT kl. 20.00-22.00

Söndag 8 oktober

Världens Barn – Summeringen
SVT kl. 18.15-19.00

Kampanjmaterial

Material

Här kan du beställa ballonger, affischer och annat kampanjmaterial. Går även att ladda ner direkt från sidan. Allt material är gratis.

Logotyper

Världens Barn har en variant av sin logotyp "Stöd Världens Barn" som kan användas av alla som engagerar sig för Världens Barn.

Nyhetsbrev

Världens Barns Nyhetsbrev innehåller bra och relevant information och massor av inspiration! Finns även för skolor och musik- och kulturskolor.

Verktyg för insamling

Traditionell bössinsamling

Gillar du att vara ute i friska luften, träffa människor och samtidigt göra skillnad för barn i världen? Då är ”skramla insamlingsbössa” en bra aktivitet! Viktigt att tänka på att skramla säkert.

Läs mer om bössinsamling

Digital bössa

Skapa en egen digital bössa som delas via sociala medier där vänner och bekanta kan bidra och dela vidare. Sätt ett mål för insamlingen, sätt in en liten slant och följ sedan hur mycket som samlas in.

Skapa en digital bössa

Se instruktionsfilm

Tips! När bössan startas får du ett mejl med en länk för att redigera text och bild i din bössa. Spara den länken på en säker plats, så kan du behålla din bössa i flera år och uppdatera innehållet när du vill. Bössan nollställs vid årskiftet, men du kan hela tiden se hur mycket som samlats in sedan den startades.

Swisha en gåva

Att swisha en gåva är enkelt. Swisha till nummer 901 95 06, välj valfritt belopp och ange BARN i meddelandefältet. Ingen avgift går till Swish när du ger en gåva till Världens Barn.

Ange gärna kommunkod, då stöds din kommuns Världens Barn-insamling.

Exempel, för att swisha till Ales insamling, ange som meddelande:  BARN1440 

Se instruktionsfilm

Se vilken kommunkod din kommun har

Evenemang med Swish QR-kod

En Swish QR-kod kan vara bra att ha vid "fysisk" insamling för att snabbt kunna samla in gåvor till Världens Barn via Swish. Nu kan du skapa din egen Swish QR-kod och löpande se hur mycket som samlats in till just din insamling. Allt du behöver göra är att skapa ett evenemang på vår hemsida.

1. Börja med att registrera e-postadress och ett lösenord. Det här är för att kunna komma tillbaka och korrigera om något behöver ändras.

2. Fyll i formuläret på Evenemangssidan.

En Swish QR-kod och en egen sida för insamlingen skapas när formuläret är ifyllt och insamlingen beskriven. Den egna sidan kan användas för att sprida evenemanget i sociala medier så att fler kan bidra! Genom att klicka på Swish QR-koden från evenemangssidan laddas den ner och kan enkelt skrivas ut.

TIPS! 💡 Tänk på att inte skriva ut en för stor Swish QR-kod till insamlingsbössan! När den böjs runt bössan kan den vara svårläst för Swishappen. Testa så Swish QR-koden fungerar när den sitter på bössan!

Skapa ett evenemang

Se instruktionsfilm

Hur du skriver ut Swish QR-kod

Tradera och Världens Barn

Det är enkelt att sälja saker på Tradera och samtidigt stötta insamlingen för Världens Barn. Kanske finns det saker där hemma som bara ligger och tar plats som istället kan göra stor skillnad för barn i världen.

1. Börja med att skapa ett konto på Tradera eller logga in om du redan har ett.

2. Skapa sedan en annons precis som vanligt. Under fliken för auktion finns ett tillval som heter "Donera till insamling". Välj sedan Världens Barn som insamling i rulllistan.

3. Klart för publicering!

Besök sedan Världens Barn insamlingssida där du ser andra annosner som säljs i förmån för Världens Barn.

TIPS! Frakten får du tillbaka efter att varan sålts så det behöver du inte ligga ute med eller bjuda på.

Läs mer om hur det fungerare

Tillfällen för insamling

Jorden runt för Världens Barn

Tillsammans försöker vi ta oss ett helt varv runt Jorden och varje meter räknas! Det viktigaste är inte hur man gör, eller hur långt man tar sig, utan att man vill vara med och göra skillnad. Gå, spring, simma eller kanske cykla och skänk en slant för varje kilometer. Oavsett vilken nivå man är på kan man vara med. Varje steg och simtag och varje krona man skänker gör skillnad för barn i världen.

Läs mer om Jorden Runt

Konsert

Föreningar, kyrkor, studieförbund, privatpersoner – många organisationer har körer och många, många är med och sjunger i kör. Att arrangera en konsert för Världens Barn – kan det måhända vara bästa sättet att sjunga upp?

Förslag på insamlingssätt i samband med konsert:

- Ta inträdesavgift som helt eller delvis går till Världens Barn

- Lägg in en ”Swish-paus” i programmet

- Be någon av Världens Barns organisationer att stå med insamlingsbössor

- Sälj fika, egengjorda armband eller något annat i pausen.

Läs mer om insamling på konsert

Musik- och Kulturskolor

Många musik- och kulturskolor i landet är engagerade för Världens Barn. Elever sjunger, spelar, dansar och målar – och får känna stolthet både över sin egen insats och att de bidrar till att tusentals barn i världen får möjlighet till en bättre framtid!

Läs mer om musik- och kulturskolors engagemang

Läs kulturskolebrevet

Second Hand

Många second hand-butiker gör varje år stora insatser i samband med insamlingen. Nästan alla skänker dagskassor och flera skänker till och med veckokassor!

Sedan några år arrangeras en speciell ”Second hand-dag”. Då har butikerna lite extra aktiviteter, skyltar fram barnkläder och leksaker, beställer hem affischer och ballonger, kontaktar barnkörer, klär sig i second hand-kläder och mycket annat.

Second hand-dagen är lördagen den 8 oktober

Skolor

Utbildningsradion (UR) har tagit fram lärarhandledningar om barns rättigheter, barnkonventionen och de globala målen. Med materialet från UR kan man skräddarsy lektioner för förskolan, grundskolan, gymnasiet liksom grund- och gymnasiesärskolan. Så - kontakta skolor och ge elever möjlighet att lära mer om barns rättigheter och barns situation i världen!

Läs mer skolors engagemang för Världens Barn

Scouter

Scouter och scoutkårer kan vara med och samla in på det sätt som passar dem. Inom scouterna lyfter man fram alla människors lika värde och att alla ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. I flera scoutkårer har man kläckt idéer och hittat vägar att göra insatser även för världens barn.

Läs mer om scouters engagemang för Världens Barn

Tipspromenad

Är tipspromenad kanske världens bästa insamlingsaktivitet? Tre riktigt bra saker i en: Alla får röra på sig, lära sig något viktigt – och bidra till barns rättigheter. Dessutom kan man registrera sin distans och vara en del av Jorden Runt för Världens Barn. Sätt upp en klassisk tipspromenad eller kör den digitalt!

Fler tips!

Nu har vi försökt ge några olika alternativ för att få in pengar till världens barn. Men det finns ju en mängd andra möjligheter - i tipslistan finns fler förslag, nästan "från A till Ö" - hoppas det kan inspirera och kanske leda till nya idéer. Kom ihåg att varje insats gör skillnad, varje bidrag och varje krona räknas.

Inspiration och information

Vad bidrar insamlingen till?

Med stöd från Världens Barn kan projekt runt om i världen bidra till alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Vilket i spåren av pandemi och klimatförändringar är viktigare än någonsin!

När monsunen kommer - Kambodja i spåren av klimatförändringar

Filmen är inspelad i Kambodja och handlar om klimatförändringar och hur de hänger ihop med social och ekonomisk hållbarhet. Och när det värsta händer. Längd: 8:59 minuter.

Manus: Sara Heine, Fotograf: Jesper Anhede, Redigering: Marcus Dernulf, Jesper Anhede, Sara Heine, Speaker: Ruben Dernulf

Globala målen

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit. De finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: 1) avskaffa fattigdom, 2) minska ojämlikheter och orättvisor i världen, 3) främja fred och rättvisa och 4) lösa klimatkrisen.

De projekt som genomförs med stöd från Världens Barn bidrar till att uppfylla ett antal av målen, framförallt de som rör hälsa, god utbildning för alla och minskad fattigdom.

Sociala medier

Följ oss i våra sociala kanaler för mer inspiration och engagemang från hela landet.

Resultat: kommunkamp och vänkommun

Det vi kallar kommun-, storstads- och länskamp handlar främst om att se och jämföra resultat år från år i sin egen kommun eller sitt län. Men de som kanske har lite tävlingsinstinkt brukar kolla hur det går mot närliggande jämförbara kommuner – och andra kämpar till och med för att nå eller bibehålla toppositioner nationellt!

 • Topp tre kommun-, storstads- och länskamp 2022 ▾

  Kommunkampen

  Placering Kommun Per capita Insamlat
  1 Arjeplog 139,85 kr 377 884 kr
  2 Sorsele 113,29 kr 278 120 kr
  3 Öckerö 87,81 kr 1 129 650 kr

  Länskampen

  Placering Län Per capita Insamlat
  1 Gotland 10,65 kr 650 023 kr
  2 Kronoberg 7,13 kr 1 449 962 kr
  3 Jönköping 5,83 kr 2 144 430 kr

  Storstadskampen

  Placering Kommun Per capita Insamlat
  1 Örnsköldsvik 7,00 kr 390 082 kr
  2 Jönköping 4,90 kr 705 344 kr
  3 Växjö 4,27 kr 410 741 kr

  Årets raket 2022 ▾

  Kommun Trend % Län
  Båstad 694% Skåne

  Resultat kommunkampen topp 200 ▾

  Placering Kommun Per capita Insamlat Antal invånare Trend %
  1 Arjeplog 139,85 kr 377 884 kr 2702 3.01
  2 Sorsele 113,29 kr 278 120 kr 2455 6.71
  3 Öckerö 87,81 kr 1 129 650 kr 12864 14.51
  4 Norsjö 79,84 kr 316 802 kr 3968 167.20
  5 Markaryd 66,16 kr 681 131 kr 10295 10.36
  6 Vindeln 51,86 kr 286 456 kr 5524 292.88
  7 Ödeshög 36,21 kr 192 425 kr 5314 56.08
  8 Mullsjö 30,47 kr 227 247 kr 7457 10.96
  9 Ragunda 24,25 kr 125 955 kr 5193 18.58
  10 Bjurholm 23,49 kr 55 858 kr 2378 26.09
  11 Högsby 22,62 kr 126 905 kr 5611 -2.63
  12 Tjörn 22,05 kr 359 914 kr 16325 -2.73
  13 Valdemarsvik 19,36 kr 147 187 kr 7603 -41.88
  14 Emmaboda 18,02 kr 167 848 kr 9315 8.23
  15 Nora 14,98 kr 160 773 kr 10731 -12.30
  16 Borgholm 14,20 kr 153 794 kr 10833 49.47
  17 Lekeberg 13,53 kr 117 002 kr 8649 22.22
  18 Mönsterås 13,52 kr 179 339 kr 13269 -6.89
  19 Gullspång 13,41 kr 69 179 kr 5157 -2.40
  20 Essunga 12,89 kr 73 376 kr 5691 30.60
  21 Höganäs 12,51 kr 347 818 kr 27812 350.00
  22 Ljusnarsberg 12,04 kr 55 029 kr 4571 381.60
  23 Gnosjö 11,72 kr 112 082 kr 9566 10.46
  24 Tranås 11,66 kr 220 076 kr 18880 108.59
  25 Säffle 11,45 kr 175 371 kr 15318 32.06
  26 Vara 11,26 kr 182 028 kr 16164 45.10
  27 Vallentuna 11,09 kr 381 078 kr 34370 1.28
  28 Gotland 10,65 kr 650 023 kr 61009 -23.66
  29 Färgelanda 10,63 kr 69 849 kr 6569 175.39
  30 Storuman 10,48 kr 60 610 kr 5781 -8.23
  31 Habo A 10,48 kr 135 002 kr 12876 -8.39
  32 Aneby 9,76 kr 67 137 kr 6878 3.28
  33 Eda 8,96 kr 76 318 kr 8521 16.36
  34 Leksand 8,82 kr 141 351 kr 16018 -15.11
  35 Vaggeryd 8,73 kr 129 368 kr 14811 37.26
  36 Hultsfred 8,51 kr 119 928 kr 14091 13.16
  37 Pajala 8,50 kr 50 488 kr 5943 92.74
  38 Vingåker 8,41 kr 76 271 kr 9064 -6.66
  39 Vadstena 7,85 kr 59 154 kr 7531 12.95
  40 Årjäng 7,81 kr 77 328 kr 9899 12.37
  41 Sävsjö 7,67 kr 90 028 kr 11745 131.02
  42 Gnesta 7,62 kr 87 771 kr 11524 -31.54
  43 Osby 7,60 kr 100 957 kr 13276 -36.24
  44 Ockelbo 7,33 kr 43 075 kr 5877 51.13
  45 Söderhamn 7,14 kr 181 725 kr 25438 18.60
  46 Dorotea 7,04 kr 17 278 kr 2456 33.33
  47 Härryda 7,03 kr 276 477 kr 39313 8.66
  48 Örnsköldsvik 7,00 kr 390 082 kr 55763 67.06
  49 Tingsryd 6,90 kr 85 233 kr 12345 130.00
  50 Boxholm 6,87 kr 37 860 kr 5509 146.24
  51 Värnamo 6,45 kr 223 707 kr 34700 -2.42
  52 Höör 6,42 kr 109 292 kr 17029 -37.37
  53 Mora 6,29 kr 129 867 kr 20657 383.85
  54 Lycksele 6,22 kr 76 439 kr 12282 25.15
  55 Eksjö 6,00 kr 107 204 kr 17870 -36.17
  56 Hofors 5,88 kr 56 184 kr 9552 352.31
  57 Hjo 5,88 kr 54 447 kr 9259 -24.90
  58 Gällivare 5,86 kr 102 325 kr 17468 218.48
  59 Töreboda 5,79 kr 53 299 kr 9205 -4.93
  60 Hylte 5,67 kr 60 231 kr 10628 70.78
  61 Lindesberg 5,65 kr 133 262 kr 23594 9.50
  62 Kinda 5,65 kr 56 777 kr 10053 4.05
  63 Jokkmokk 5,47 kr 26 093 kr 4766 40.98
  64 Grästorp 5,39 kr 30 836 kr 5724 105.73
  65 Strömsund 5,31 kr 60 980 kr 11479 40.85
  66 Vansbro 5,30 kr 35 893 kr 6776 21.84
  67 Karlsborg 5,30 kr 37 105 kr 7007 38.02
  68 Ydre 5,22 kr 19 187 kr 3679 -44.53
  69 Torsby 5,22 kr 59 898 kr 11475 19.45
  70 Mörbylånga 5,13 kr 81 101 kr 15800 -39.22
  71 Kramfors 5,04 kr 90 680 kr 17977 78.72
  72 Vilhelmina 5,01 kr 32 432 kr 6471 8.44
  73 Vimmerby 4,99 kr 77 868 kr 15601 -19.65
  74 Jönköping 4,90 kr 705 344 kr 143901 84.91
  75 Mariestad 4,77 kr 118 193 kr 24781 26.19
  76 Härnösand 4,75 kr 118 543 kr 24958 71.48
  77 Skinnskatteberg 4,74 kr 20 892 kr 4410 5.33
  78 Lerum 4,72 kr 205 225 kr 43463 -23.13
  79 Sollefteå 4,64 kr 87 073 kr 18759 7.66
  80 Ljungby 4,57 kr 130 000 kr 28421 -34.53
  81 Ovanåker 4,51 kr 52 698 kr 11694 8.41
  82 Nordmaling 4,48 kr 31 720 kr 7075 187.18
  83 Avesta 4,45 kr 101 593 kr 22847 -5.52
  84 Bollnäs 4,42 kr 117 911 kr 26666 16.01
  85 Växjö 4,27 kr 410 741 kr 96117 27.84
  86 Eskilstuna 4,02 kr 432 686 kr 107708 9.84
  87 Berg 4,02 kr 28 765 kr 7154 -17.11
  88 Hedemora 4,00 kr 61 640 kr 15400 16.96
  89 Ale 4,00 kr 128 863 kr 32238 14.29
  90 Storfors 3,99 kr 15 714 kr 3935 -0.25
  91 Fagersta 3,98 kr 53 026 kr 13326 11.17
  92 Arvidsjaur 3,91 kr 24 069 kr 6153 -38.71
  93 Alingsås 3,87 kr 161 868 kr 41824 -31.87
  94 Ånge 3,76 kr 34 679 kr 9228 8.36
  95 Nybro 3,76 kr 76 168 kr 20277 57.32
  96 Robertsfors 3,68 kr 24 832 kr 6747 74.41
  97 Älmhult 3,65 kr 65 695 kr 18023 -23.32
  98 Vårgårda 3,59 kr 43 874 kr 12212 19.67
  99 Vaxholm 3,52 kr 42 079 kr 11971 -53.25
  100 Ludvika 3,36 kr 89 062 kr 26504 -8.45
  101 Surahammar 3,34 kr 33 758 kr 10120 23.70
  102 Åre 3,29 kr 40 364 kr 12284 71.35
  103 Orsa 3,22 kr 22 391 kr 6953 195.41
  104 Katrineholm 3,14 kr 109 033 kr 34672 42.08
  105 Haparanda 3,14 kr 29 690 kr 9447 210.89
  106 Vänersborg 3,13 kr 124 204 kr 39651 19.47
  107 Lund 3,12 kr 398 763 kr 127725 23.81
  108 Nordanstig 3,10 kr 29 444 kr 9491 8.77
  109 Tomelilla 3,07 kr 42 135 kr 13714 22.80
  110 Täby 3,05 kr 226 534 kr 74253 30.34
  111 Mark 3,02 kr 106 338 kr 35236 -10.12
  112 Alvesta 3,02 kr 61 290 kr 20273 251.16
  113 Vännäs 2,91 kr 26 381 kr 9072 -50.84
  114 Ekerö 2,90 kr 84 721 kr 29188 -40.70
  115 Vetlanda 2,86 kr 79 014 kr 27663 -18.75
  116 Piteå 2,85 kr 120 453 kr 42334 -2.06
  117 Perstorp 2,83 kr 21 264 kr 7516 -19.60
  118 Burlöv 2,81 kr 55 593 kr 19793 11.95
  119 Kumla 2,79 kr 61 968 kr 22233 88.51
  120 Köping 2,74 kr 71 441 kr 26120 -6.80
  121 Götene 2,73 kr 36 220 kr 13276 -48.97
  122 Strömstad 2,72 kr 36 129 kr 13269 18.78
  123 Stenungsund 2,71 kr 74 815 kr 27636 53.11
  124 Hällefors 2,71 kr 18 514 kr 6824 -26.76
  125 Varberg 2,70 kr 180 645 kr 66853 8.87
  126 Malå 2,70 kr 8 192 kr 3029 -31.82
  127 Arboga 2,69 kr 37 889 kr 14097 27.49
  128 Hässleholm 2,64 kr 138 169 kr 52367 21.66
  129 Örebro 2,61 kr 410 209 kr 156994 -24.13
  130 Svenljunga 2,55 kr 27 567 kr 10811 36.36
  131 Falun 2,55 kr 152 870 kr 59850 19.16
  132 Sigtuna 2,54 kr 128 284 kr 50548 -0.78
  133 Karlskoga 2,45 kr 74 721 kr 30521 -11.87
  134 Uddevalla 2,43 kr 139 224 kr 57246 -44.52
  135 Skövde 2,40 kr 136 741 kr 57064 -41.46
  136 Partille 2,34 kr 92 811 kr 39623 17.59
  137 Degerfors 2,31 kr 22 043 kr 9526 -28.48
  138 Strängnäs 2,30 kr 88 144 kr 38297 25.68
  139 Östersund 2,29 kr 147 641 kr 64368 10.10
  140 Sundbyberg 2,29 kr 123 078 kr 53802 6.51
  141 Åsele 2,26 kr 6 355 kr 2808 22.83
  142 Söderköping 2,26 kr 33 409 kr 14760 14.72
  143 Helsingborg 2,23 kr 335 430 kr 150210 114.42
  144 Boden 2,23 kr 62 730 kr 28128 -13.57
  145 Knivsta 2,22 kr 43 921 kr 19827 44.16
  146 Älvkarleby 2,20 kr 21 120 kr 9620 -45.41
  147 Olofström 2,20 kr 29 306 kr 13296 -4.76
  148 Nynäshamn 2,17 kr 64 295 kr 29629 -35.42
  149 Mjölby 2,16 kr 61 225 kr 28335 -33.54
  150 Sotenäs 2,15 kr 19 685 kr 9141 -30.87
  151 Bräcke 2,15 kr 13 310 kr 6184 52.48
  152 Laholm 2,14 kr 56 623 kr 26429 -48.18
  153 Åtvidaberg 2,12 kr 24 351 kr 11492 12.77
  154 Ljusdal 2,09 kr 39 290 kr 18788 49.29
  155 Motala 2,09 kr 91 481 kr 43738 -23.44
  156 Flen 2,09 kr 34 071 kr 16281 326.53
  157 Arvika 2,02 kr 52 163 kr 25788 312.24
  158 Hudiksvall 2,00 kr 75 361 kr 37692 -1.96
  159 Kalmar 1,98 kr 141 707 kr 71396 -17.50
  160 Halmstad 1,93 kr 201 752 kr 104693 -27.44
  161 Vellinge 1,91 kr 71 867 kr 37591 -72.91
  162 Rättvik 1,91 kr 21 214 kr 11118 -68.27
  163 Malmö 1,89 kr 667 417 kr 353145 -13.30
  164 Tyresö 1,89 kr 93 054 kr 49162 270.59
  165 Överkalix 1,88 kr 6 052 kr 3215 -62.55
  166 Ystad 1,87 kr 59 058 kr 31560 187.69
  167 Umeå 1,87 kr 246 159 kr 131322 28.08
  168 Borås 1,87 kr 213 073 kr 114230 -11.37
  169 Timrå 1,86 kr 33 285 kr 17866 -14.68
  170 Älvdalen 1,83 kr 12 864 kr 7041 -21.46
  171 Härjedalen 1,77 kr 17 889 kr 10114 96.67
  172 Österåker 1,75 kr 84 955 kr 48449 15.89
  173 Nyköping 1,75 kr 101 206 kr 57773 14.38
  174 Tierp 1,71 kr 36 696 kr 21454 6.87
  175 Sunne 1,69 kr 22 552 kr 13345 275.56
  176 Gagnef 1,69 kr 17 733 kr 10498 6.96
  177 Borlänge 1,69 kr 88 272 kr 52323 42.02
  178 Falköping 1,66 kr 55 275 kr 33313 295.24
  179 Upplands-Väsby 1,65 kr 51 480 kr 31282 266.67
  180 Trollhättan 1,63 kr 96 550 kr 59155 -16.41
  181 Västervik 1,63 kr 59 967 kr 36736 -85.89
  182 Norberg 1,61 kr 9 169 kr 5678 -33.20
  183 Åmål 1,55 kr 18 975 kr 12271 13.97
  184 Norrtälje 1,54 kr 100 054 kr 64934 83.33
  185 Huddinge 1,54 kr 176 308 kr 114187 10.00
  186 Torsås 1,53 kr 10 883 kr 7104 -54.60
  187 Uppsala 1,52 kr 363 420 kr 238569 -14.12
  188 Haninge 1,52 kr 146 245 kr 96141 70.79
  189 Hallsberg 1,48 kr 24 027 kr 16245 -39.09
  190 Båstad 1,43 kr 22 433 kr 15715 694.44
  191 Kristinehamn 1,42 kr 34 192 kr 24071 -64.68
  192 Sundsvall 1,41 kr 139 903 kr 99341 -37.33
  193 Linköping 1,40 kr 231 236 kr 165557 1.45
  194 Sandviken 1,38 kr 54 139 kr 39190 -31.34
  195 Östra Göinge 1,35 kr 20 136 kr 14887 33.66
  196 Tranemo 1,33 kr 15 836 kr 11932 -28.88
  197 Trelleborg 1,28 kr 59 314 kr 46386 -7.91
  198 Karlshamn 1,28 kr 41 278 kr 32202 -54.77
  199 Oxelösund 1,27 kr 15 400 kr 12159 -26.16
  200 Kristianstad 1,27 kr 110 110 kr 86600 -15.89

Inredovisning till Världens Barn

Världens Barn har länge haft en del tävlingsmoment i insamlingen. Sedan några år presenteras vän-kommuner och varje år lyfter SVT fram årets mest generösa kommun, storstadskommun och län samt Årets uppstickare! För att få ett slutresultat i TV-rutan och kunna utse vän-kommuner och vinnare behövs en inrapportering från alla Sveriges kommuner.

Meddela resultat till lokal rapportör senast lördag 15 oktober, kl. 17.00 

Kommunrapport

Vid slutet av kampanjen ber vi de lokala rapportörerna fylla i en kommunrapport. I den tas bland annat upp de olika aktiviter som genomförts i respektive kommun och hur det gått. Inloggningsuppgifterna och mer info får rapportörerna via regionsamordnarna.

Kommunrapporten ska fyllas i senast tisdag 25 oktober.

LÄS MER