fbpx

Verktygslåda för aktiva

Välkommen! På den här sidan hittar du information, inspiration och verktyg inför årets insamling. Kontakta din regionsamordnare om du har några frågor.

Tycker du eller någon du känner att det är kul att filma med mobiltelefon och skulle vilja vara med och lyfta årets insamling för Världens Barn? I så fall ska du läsa den här informationen från SVT!

Introduktion

I underlaget Välkommen till Världens Barn finns information inför årets insamling. Vi hoppas att det ska vara ett bra stöd innan, under och efter kampanjen!

Om kampanjen

Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 14 civilsamhälles­organisationer, Sveriges Television (SVT) och Sveriges Radio (SR) P4. Kampanjen pågår hela året med kulmen i september/oktober.

Riksinsamlingen är en förening med uppgiften att samordna de 14 civilsamhällesorganisationerna, regionsamordnare och ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och tiotusentals engagerade i landets 290 kommuner.

Sveriges Television (SVT) samlar in till Världens Barn genom TV-inslag och en insamlingsgala "Tillsammans för Världens Barn" den 7 oktober och Sveriges Radio P4:s kanaler engagerar sina lyssnare genom radioinslag, tävlingar och lokala evenemang. Radiohjälpens partnerorganisationer kan ansöka om projektstöd från insamlade medel och efter en granskning av alla ansökningar är det Radiohjälpens styrelse som beslutar vilka projekt som beviljas medel.

De 14 civilsamhällesorganisationerna som ingår i Världens Barn-familjen är garanterade medel från insamlingen. Följande organisationer har avtal perioden 2020-2022 är: Act Svenska kyrkan, Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, Pingstmissionens Utvecklingssamarbete (PMU), Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén (SAK), Svenska Röda Korset, WaterAid och We Effect.

Insamlingen Tillsammans för Världens Barn genomfördes första gången 1997 i ett samarbete mellan Radiohjälpen, SVT och sju organisationer. Efter en paus på ett par år återupptogs kampanjen år 2000 och har sedan dess genomförts årligen. Sedan starten har kampanjen samlat in över 1,7 miljarder kronor till verksamheter som stärker barns rätt till hälsa, skola och trygghet världen över.

Radio och TV

Både SVT och Sveriges Radio gör i år helt nya satsningar för att lyfta insamlingen för Världens Barn. 

SVT på plats i storstäderna

SVT lyfter Världens Barn i tre olika TV-program som sänds från Göteborg, Stockholm och Malmö: Världens Barn – Startskottet, Tillsammans för Världens Barn och Världens Barn – Summeringen.

Tävla, rösta, quizza och chatta till SVT:s program

I år blir första gången det kommer vara möjligt att engagera sig genom SVT:s Duo-app under programmen. Så se till att ni laddat ner den innan sändningarna startar!

Sverigeturné med P4 i nytt riksprogram

Sveriges Radio P4 gör i år en stor satsning med ett nytt riksprogram: P4 för Världens Barn. Under vecka 40 kommer två kända programledare att ge sig ut på en Sverigeturné. Dessutom finns reportar på plats ute i landet för att bevaka insamlingen.

Programmet sänds varje vardag kl. 11.00-12.00 och 17.00-18.43 (till 20.00 på fredagen).

Glöm inte att tipsa om vad ni har på gång – så får ni kanske besök!

Viktiga kampanjdatum

Insamlingen för Världens Barn pågår hela 2022, men årets insamlingskulmen ligger veckorna 39-40 (26 september - 9 oktober).

Fredag 30 september

Världens Barn – Startskottet
SVT kl. 18.45-19.30

Lördag 1 oktober

Stor insamlingsdag

Ring så spelar vi
SR P4 kl. 07.03

Söndag 2 oktober

Sjung med P4 för Världens Barn kl. 14.00

Måndag 3 oktober

P4 för Världens Barn
kl. 11.00 och 17.00

Tisdag 4 oktober

P4 för Världens Barn
kl. 11.00 och 17.00

Onsdag 5 oktober

P4 för Världens Barn
kl. 11.00 och 17.00

Torsdag 6 oktober

P4 för Världens Barn
kl. 11.00 och 17.00

Fredag 7 oktober

Tillsammans för Världens Barn SVT kl. 20.00-22.00

P4 för Världens Barn
kl. 11.00 och 17.00

Lördag 8 oktober

Stor insamlingsdag
Second hand-dagen

Ring så spelar vi
SR P4 kl. 07.03

Söndag 9 oktober

Världens Barn – Summeringen
SVT kl. 18.15-19.00

Lördag 15 oktober

Inredovisning: Meddela resultat till lokal rapportör senast kl. 17.00 

Tisdag 25 oktober

Sista datum för lokala rapportörer att fylla i kommunrapporten

Fredag 30 december

Sista datum för insättning av insamlade pengar på Radiohjälpens konto:
90 1950-6

Kampanjmaterial

Material

Här kan du beställa ballonger, affischer och annat kampanjmaterial. Går även att ladda ner direkt från sidan. Allt material är gratis.

Logotyper

Världens Barn har en variant av sin logotyp "Stöd Världens Barn" som kan användas av alla som engagerar sig för Världens Barn.

Nyhetsbrev

Världens Barns Nyhetsbrev innehåller bra och relevant information och massor av inspiration! Finns även för skolor och musik- och kulturskolor.

Verktyg för insamling

Traditionell bössinsamling

Gillar du att vara ute i friska luften, träffa människor och samtidigt göra skillnad för barn i världen? Då är ”skramla insamlingsbössa” en bra aktivitet! Viktigt att tänka på att skramla säkert.

Läs mer om bössinsamling

Digital bössa

Skapa en egen digital bössa som delas via sociala medier där vänner och bekanta kan bidra och dela vidare. Sätt ett mål för insamlingen, sätt in en liten slant och följ sedan hur mycket som samlas in.

Skapa en digital bössa

Se instruktionsfilm

Tips! När bössan startas får du ett mejl med en länk för att redigera text och bild i din bössa. Spara den länken på en säker plats, så kan du behålla din bössa i flera år och uppdatera innehållet när du vill. Bössan nollställs vid årskiftet, men du kan hela tiden se hur mycket som samlats in sedan den startades.

Swisha en gåva

Att swisha en gåva är enkelt. Swisha till nummer 901 95 06, välj valfritt belopp och ange BARN i meddelandefältet. Ingen avgift går till Swish när du ger en gåva till Världens Barn.

Ange gärna kommunkod, då stöds din kommuns Världens Barn-insamling.

Exempel, för att swisha till Ales insamling, ange som meddelande:  BARN1440 

Se instruktionsfilm

Se vilken kommunkod din kommun har

Evenemang med Swish QR-kod

En Swish QR-kod kan vara bra att ha vid "fysisk" insamling för att snabbt kunna samla in gåvor till Världens Barn via Swish. Nu kan du skapa din egen Swish QR-kod och löpande se hur mycket som samlats in till just din insamling. Allt du behöver göra är att skapa ett evenemang på vår hemsida.

1. Börja med att registrera e-postadress och ett lösenord. Det här är för att kunna komma tillbaka och korrigera om något behöver ändras.

2. Fyll i formuläret på Evenemangssidan.

En Swish QR-kod och en egen sida för insamlingen skapas när formuläret är ifyllt och insamlingen beskriven. Den egna sidan kan användas för att sprida evenemanget i sociala medier så att fler kan bidra! Genom att klicka på Swish QR-koden från evenemangssidan laddas den ner och kan enkelt skrivas ut.

TIPS! 💡 Tänk på att inte skriva ut en för stor Swish QR-kod till insamlingsbössan! När den böjs runt bössan kan den vara svårläst för Swishappen. Testa så Swish QR-koden fungerar när den sitter på bössan!

Skapa ett evenemang

Se instruktionsfilm

Hur du skriver ut Swish QR-kod

Tradera och Världens Barn

Det är enkelt att sälja saker på Tradera och samtidigt stötta insamlingen för Världens Barn. Kanske finns det saker där hemma som bara ligger och tar plats som istället kan göra stor skillnad för barn i världen.

1. Börja med att skapa ett konto på Tradera eller logga in om du redan har ett.

2. Skapa sedan en annons precis som vanligt. Under fliken för auktion finns ett tillval som heter "Donera till insamling". Välj sedan Världens Barn som insamling i rulllistan.

3. Klart för publicering!

Besök sedan Världens Barn insamlingssida där du ser andra annosner som säljs i förmån för Världens Barn.

TIPS! Frakten får du tillbaka efter att varan sålts så det behöver du inte ligga ute med eller bjuda på.

Läs mer om hur det fungerare

Tillfällen för insamling

Jorden runt för Världens Barn

Tillsammans försöker vi ta oss ett helt varv runt Jorden och varje meter räknas! Det viktigaste är inte hur man gör, eller hur långt man tar sig, utan att man vill vara med och göra skillnad. Gå, spring, simma eller kanske cykla och skänk en slant för varje kilometer. Oavsett vilken nivå man är på kan man vara med. Varje steg och simtag och varje krona man skänker gör skillnad för barn i världen.

Läs mer om Jorden Runt

Konsert

Föreningar, kyrkor, studieförbund, privatpersoner – många organisationer har körer och många, många är med och sjunger i kör. Att arrangera en konsert för Världens Barn – kan det måhända vara bästa sättet att sjunga upp?

Förslag på insamlingssätt i samband med konsert:

- Ta inträdesavgift som helt eller delvis går till Världens Barn

- Lägg in en ”Swish-paus” i programmet

- Be någon av Världens Barns organisationer att stå med insamlingsbössor

- Sälj fika, egengjorda armband eller något annat i pausen.

Läs mer om insamling på konsert

Musik- och Kulturskolor

Många musik- och kulturskolor i landet är engagerade för Världens Barn. Elever sjunger, spelar, dansar och målar – och får känna stolthet både över sin egen insats och att de bidrar till att tusentals barn i världen får möjlighet till en bättre framtid!

Läs mer om musik- och kulturskolors engagemang

Läs kulturskolebrevet

Second Hand

Många second hand-butiker gör varje år stora insatser i samband med insamlingen. Nästan alla skänker dagskassor och flera skänker till och med veckokassor!

Sedan några år arrangeras en speciell ”Second hand-dag”. Då har butikerna lite extra aktiviteter, skyltar fram barnkläder och leksaker, beställer hem affischer och ballonger, kontaktar barnkörer, klär sig i second hand-kläder och mycket annat.

Second hand-dagen är lördagen den 8 oktober

Skolor

Utbildningsradion (UR) har tagit fram lärarhandledningar om barns rättigheter, barnkonventionen och de globala målen. Med materialet från UR kan man skräddarsy lektioner för förskolan, grundskolan, gymnasiet liksom grund- och gymnasiesärskolan. Så - kontakta skolor och ge elever möjlighet att lära mer om barns rättigheter och barns situation i världen!

Läs mer skolors engagemang för Världens Barn

Scouter

Scouter och scoutkårer kan vara med och samla in på det sätt som passar dem. Inom scouterna lyfter man fram alla människors lika värde och att alla ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. I flera scoutkårer har man kläckt idéer och hittat vägar att göra insatser även för världens barn.

Läs mer om scouters engagemang för Världens Barn

Tipspromenad

Är tipspromenad kanske världens bästa insamlingsaktivitet? Tre riktigt bra saker i en: Alla får röra på sig, lära sig något viktigt – och bidra till barns rättigheter. Dessutom kan man registrera sin distans och vara en del av Jorden Runt för Världens Barn. Sätt upp en klassisk tipspromenad eller kör den digitalt!

Fler tips!

Nu har vi försökt ge några olika alternativ för att få in pengar till världens barn. Men det finns ju en mängd andra möjligheter - i tipslistan finns fler förslag, nästan "från A till Ö" - hoppas det kan inspirera och kanske leda till nya idéer. Kom ihåg att varje insats gör skillnad, varje bidrag och varje krona räknas.

Inspiration och information

Vad bidrar insamlingen till?

Med stöd från Världens Barn kan projekt runt om i världen bidra till alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Vilket i spåren av pandemi och klimatförändringar är viktigare än någonsin!

När monsunen kommer - Kambodja i spåren av klimatförändringar

Filmen är inspelad i Kambodja och handlar om klimatförändringar och hur de hänger ihop med social och ekonomisk hållbarhet. Och när det värsta händer. Längd: 8:59 minuter.

Manus: Sara Heine, Fotograf: Jesper Anhede, Redigering: Marcus Dernulf, Jesper Anhede, Sara Heine, Speaker: Ruben Dernulf

Globala målen

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit. De finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: 1) avskaffa fattigdom, 2) minska ojämlikheter och orättvisor i världen, 3) främja fred och rättvisa och 4) lösa klimatkrisen.

De projekt som genomförs med stöd från Världens Barn bidrar till att uppfylla ett antal av målen, framförallt de som rör hälsa, god utbildning för alla och minskad fattigdom.

Sociala medier

Följ oss i våra sociala kanaler för mer inspiration och engagemang från hela landet.

Resultat: kommunkamp och vänkommun

Barn i årskurs 1-2 på väg till skolan. Foto: Saw Ah Khee Chel /LWF Myanmar /Act Svenska kyrkan.

Det vi kallar kommun-, storstads- och länskamp handlar främst om att se och jämföra resultat år från år i sin egen kommun eller sitt län. Men de som kanske har lite tävlingsinstinkt brukar kolla hur det går mot närliggande jämförbara kommuner – och andra kämpar till och med för att nå eller bibehålla toppositioner nationellt!

 • Topp tre kommun-, storstads- och länskamp 2021 ▾

  Kommunkampen

  Placering Kommun Per capita Insamlat
  1 Arjeplog 135.77 kr 374 313 kr
  2 Sorsele 106.17 kr 264 150 kr
  3 Öckerö 76.68 kr 990 000 kr

  Länskampen

  Placering Kommun Per capita Insamlat
  1 Gotland 13.95 kr 833 689 kr
  2 Kalmar 6.78 kr 1 663 460 kr
  3 Kronoberg 6.68 kr 1 346 597 kr

  Storstadskampen

  Placering Kommun Per capita Insamlat
  1 Uddevalla 4.38 kr 248 962 kr
  2 Örnsköldsvik 4.19 kr 234 377 kr
  3 Skövde 4.10 kr 231 513 kr

  Årets raket 2021 ▾

  Kommun Trend %
  Kävlinge 440% Skåne

  Resultat kommunkampen topp 200 ▾

  Placering
  Kommun
  Per capita
  Insamlat
  Antal invånare
  Trend %
  1
  Arjeplog
  135.77 kr
  374 313 kr
  2 757
  -7.96%
  2
  Sorsele
  106.17 kr
  264 150 kr
  2 488
  -5.26%
  3
  Öckerö
  76.68 kr
  990 000 kr
  12 910
  -11.33%
  4
  Markaryd
  59.95 kr
  620 703 kr
  10 353
  19.23%
  5
  Valdemarsvik
  33.31 kr
  259 808 kr
  7 800
  248.8%
  6
  Norsjö
  29.88 kr
  118 638 kr
  3 970
  -58.31%
  7
  Mullsjö
  27.46 kr
  200 522 kr
  7 302
  20.65%
  8
  Högsby
  23.23 kr
  135 588 kr
  5 837
  68.46%
  9
  Ödeshög
  23.20 kr
  123 518 kr
  5 325
  62.92%
  10
  Tjörn
  22.67 kr
  363 531 kr
  16 039
  50.53%
  11
  Ragunda
  20.45 kr
  107 751 kr
  5 270
  -17.54%
  12
  Bjurholm
  18.63 kr
  44 680 kr
  2 398
  220.1%
  13
  Nora
  17.08 kr
  183 011 kr
  10 714
  9.7%
  14
  Emmaboda
  16.65 kr
  156 763 kr
  9 414
  32.56%
  15
  Mönsterås
  14.52 kr
  194 245 kr
  13 377
  17.19%
  16
  Gotland
  13.95 kr
  833 689 kr
  59 749
  -18.66%
  17
  Gullspång
  13.74 kr
  72 211 kr
  5 254
  -12.26%
  18
  Vindeln
  13.20 kr
  71 269 kr
  5 401
  -60.57%
  19
  Osby
  11.92 kr
  157 415 kr
  13 211
  105.16%
  20
  Västervik
  11.55 kr
  423 708 kr
  36 680
  154.41%
  21
  Habo A
  11.44 kr
  142 937 kr
  12 496
  15.67%
  22
  Storuman
  11.42 kr
  66 871 kr
  5 858
  13.18%
  23
  Gnesta
  11.13 kr
  126 454 kr
  11 366
  -32.59%
  24
  Lekeberg
  11.07 kr
  91 075 kr
  8 225
  1.47%
  25
  Vallentuna
  10.95 kr
  373 219 kr
  34 098
  33.86%
  26
  Gnosjö
  10.61 kr
  102 964 kr
  9 702
  219.58%
  27
  Leksand
  10.39 kr
  163 909 kr
  15 770
  65.18%
  28
  Höör
  10.25 kr
  171 768 kr
  16 751
  76.12%
  29
  Essunga
  9.87 kr
  55 871 kr
  5 660
  416.75%
  30
  Borgholm
  9.50 kr
  103 069 kr
  10 851
  -24.06%
  31
  Aneby
  9.45 kr
  64 790 kr
  6 855
  135.07%
  32
  Ydre
  9.41 kr
  35 291 kr
  3 751
  -4.95%
  33
  Eksjö
  9.40 kr
  166 649 kr
  17 720
  13.66%
  34
  Vingåker
  9.01 kr
  81 742 kr
  9 076
  -9.45%
  35
  Säffle
  8.67 kr
  133 615 kr
  15 420
  -20.24%
  36
  Mörbylånga
  8.44 kr
  128 950 kr
  15 282
  330.61%
  37
  Hjo
  7.83 kr
  71 955 kr
  9 195
  11.38%
  38
  Vara
  7.76 kr
  124 349 kr
  16 029
  83.02%
  39
  Eda
  7.70 kr
  66 034 kr
  8 572
  -23.31%
  40
  Vaxholm
  7.53 kr
  90 159 kr
  11 968
  124.78%
  41
  Hultsfred
  7.52 kr
  107 056 kr
  14 233
  56.99%
  42
  Vellinge
  7.05 kr
  258 010 kr
  36 606
  71.95%
  43
  Ljungby
  6.98 kr
  199 254 kr
  28 549
  22.24%
  44
  Vadstena
  6.95 kr
  51 679 kr
  7 438
  73.75%
  45
  Årjäng
  6.95 kr
  69 858 kr
  10 051
  2.51%
  46
  Värnamo
  6.61 kr
  228 534 kr
  34 599
  20.62%
  47
  Härryda
  6.47 kr
  246 336 kr
  38 065
  23.47%
  48
  Arvidsjaur
  6.38 kr
  39 490 kr
  6 194
  4.59%
  49
  Vaggeryd
  6.36 kr
  90 897 kr
  14 299
  8.53%
  50
  Uppvidinge
  6.24 kr
  59 529 kr
  9 541
  327.4%
  51
  Vimmerby
  6.21 kr
  97 065 kr
  15 640
  -1.43%
  52
  Lerum
  6.14 kr
  262 217 kr
  42 708
  115.44%
  53
  Töreboda
  6.09 kr
  56 344 kr
  9 252
  16.67%
  54
  Rättvik
  6.02 kr
  65 806 kr
  10 934
  54.76%
  55
  Söderhamn
  6.02 kr
  153 921 kr
  25 583
  65.84%
  56
  Vännäs
  5.92 kr
  52 725 kr
  8 902
  89.74%
  57
  Alingsås
  5.68 kr
  235 536 kr
  41 455
  47.15%
  58
  Tranås
  5.59 kr
  105 836 kr
  18 930
  -25.66%
  59
  Kinda
  5.43 kr
  54 084 kr
  9 957
  15.53%
  60
  Götene
  5.35 kr
  70 622 kr
  13 203
  18.89%
  61
  Dorotea
  5.28 kr
  13 456 kr
  2 550
  -13.73%
  62
  Smedjebacken
  5.25 kr
  57 053 kr
  10 870
  196.61%
  63
  Lindesberg
  5.16 kr
  121 316 kr
  23 532
  17.01%
  64
  Överkalix
  5.02 kr
  16 589 kr
  3 305
  -33.69%
  65
  Lycksele
  4.97 kr
  60 838 kr
  12 251
  -60.68%
  66
  Ekerö
  4.89 kr
  140 983 kr
  28 806
  108.09%
  67
  Ockelbo
  4.85 kr
  28 485 kr
  5 879
  -7.44%
  68
  Ulricehamn
  4.85 kr
  119 811 kr
  24 684
  311.02%
  69
  Berg
  4.85 kr
  34 268 kr
  7 069
  -34.37%
  70
  Gislaved
  4.84 kr
  144 769 kr
  29 893
  -23.66%
  71
  Älmhult
  4.76 kr
  84 182 kr
  17 699
  16.67%
  72
  Avesta
  4.71 kr
  109 048 kr
  23 147
  6.32%
  73
  Vilhelmina
  4.62 kr
  30 822 kr
  6 667
  14.93%
  74
  Skinnskatteberg
  4.50 kr
  19 755 kr
  4 389
  12.22%
  75
  Pajala
  4.41 kr
  26 687 kr
  6 056
  -11.45%
  76
  Uddevalla
  4.38 kr
  248 962 kr
  56 790
  -20.51%
  77
  Torsby
  4.37 kr
  50 682 kr
  11 599
  -6.62%
  78
  Vansbro
  4.35 kr
  29 591 kr
  6 806
  54.8%
  79
  Sollefteå
  4.31 kr
  82 042 kr
  19 044
  41.31%
  80
  Örnsköldsvik
  4.19 kr
  234 377 kr
  55 980
  -20.94%
  81
  Ovanåker
  4.16 kr
  48 647 kr
  11 707
  12.13%
  82
  Laholm
  4.13 kr
  107 170 kr
  25 931
  32.37%
  83
  Skövde
  4.10 kr
  231 513 kr
  56 529
  44.88%
  84
  Älvkarleby
  4.03 kr
  38 281 kr
  9 491
  -0.49%
  85
  Kristinehamn
  4.02 kr
  97 284 kr
  24 214
  17.89%
  86
  Storfors
  4.00 kr
  16 158 kr
  4 036
  -46.02%
  87
  Malå
  3.96 kr
  12 102 kr
  3 054
  27.74%
  88
  Jokkmokk
  3.88 kr
  19 054 kr
  4 908
  -40.58%
  89
  Färgelanda
  3.86 kr
  25 611 kr
  6 639
  -5.62%
  90
  Karlsborg
  3.84 kr
  26 706 kr
  6 963
  5.79%
  91
  Bollnäs
  3.81 kr
  102 232 kr
  26 833
  2.42%
  92
  Dals-Ed
  3.80 kr
  18 287 kr
  4 812
  194.57%
  93
  Mariestad
  3.78 kr
  92 877 kr
  24 540
  71.04%
  94
  Strömsund
  3.77 kr
  43 662 kr
  11 573
  -40.63%
  95
  Hällefors
  3.70 kr
  25 800 kr
  6 981
  6.02%
  96
  Ludvika
  3.67 kr
  98 298 kr
  26 805
  78.16%
  97
  Eskilstuna
  3.66 kr
  391 749 kr
  107 001
  14.38%
  98
  Fagersta
  3.58 kr
  47 947 kr
  13 386
  -29.39%
  99
  Vetlanda
  3.52 kr
  96 756 kr
  27 468
  20.55%
  100
  Perstorp
  3.52 kr
  26 352 kr
  7 490
  24.38%
  101
  Ale
  3.50 kr
  110 537 kr
  31 557
  -24.24%
  102
  Ånge
  3.47 kr
  32 236 kr
  9 294
  -3.34%
  103
  Örebro
  3.44 kr
  536 383 kr
  155 989
  21.55%
  104
  Hedemora
  3.42 kr
  52 895 kr
  15 453
  -27.85%
  105
  Torsås
  3.37 kr
  23 935 kr
  7 102
  59.72%
  106
  Nynäshamn
  3.36 kr
  96 489 kr
  28 686
  88.76%
  107
  Mark
  3.36 kr
  116 694 kr
  34 759
  5.66%
  108
  Växjö
  3.34 kr
  314 645 kr
  94 274
  -16.29%
  109
  Sävsjö
  3.32 kr
  38 989 kr
  11 727
  -53.37%
  110
  Hylte
  3.32 kr
  35 790 kr
  10 794
  5.06%
  111
  Mjölby
  3.25 kr
  90 314 kr
  27 808
  38.3%
  112
  Degerfors
  3.23 kr
  31 085 kr
  9 609
  93.41%
  113
  Lilla Edet
  3.13 kr
  44 185 kr
  14 138
  88.55%
  114
  Sotenäs
  3.11 kr
  28 187 kr
  9 066
  25.4%
  115
  Kungälv
  3.08 kr
  142 870 kr
  46 450
  388.89%
  116
  Vårgårda
  3.00 kr
  35 490 kr
  11 816
  101.34%
  117
  Tingsryd
  3.00 kr
  37 100 kr
  12 355
  15.38%
  118
  Köping
  2.94 kr
  77 038 kr
  26 198
  13.51%
  119
  Piteå
  2.91 kr
  122 870 kr
  42 247
  0.34%
  120
  Oskarshamn
  2.86 kr
  77 608 kr
  27 134
  19.67%
  121
  Nordanstig
  2.85 kr
  26 988 kr
  9 464
  -12.31%
  122
  Karlshamn
  2.83 kr
  91 957 kr
  32 446
  -9.58%
  123
  Kramfors
  2.82 kr
  51 338 kr
  18 210
  27.6%
  124
  Boxholm
  2.79 kr
  15 252 kr
  5 467
  11.6%
  125
  Karlskoga
  2.78 kr
  84 350 kr
  30 350
  2.21%
  126
  Höganäs
  2.78 kr
  75 065 kr
  26 975
  314.93%
  127
  Härnösand
  2.77 kr
  69 666 kr
  25 123
  -8.88%
  128
  Motala
  2.73 kr
  119 276 kr
  43 650
  25.23%
  129
  Surahammar
  2.70 kr
  27 302 kr
  10 102
  54.29%
  130
  Askersund
  2.69 kr
  30 635 kr
  11 404
  84.25%
  131
  Halmstad
  2.66 kr
  273 925 kr
  102 948
  -29.63%
  132
  Jönköping
  2.65 kr
  374 940 kr
  141 485
  -47.52%
  133
  Grästorp
  2.62 kr
  14 912 kr
  5 700
  21.86%
  134
  Vänersborg
  2.62 kr
  103 910 kr
  39 689
  -1.87%
  135
  Boden
  2.58 kr
  72 194 kr
  28 021
  -7.86%
  136
  Sigtuna
  2.56 kr
  125 574 kr
  49 108
  271.01%
  137
  Lund
  2.52 kr
  316 308 kr
  125 401
  15.6%
  138
  Burlöv
  2.51 kr
  48 285 kr
  19 211
  -27.03%
  139
  Ljusnarsberg
  2.50 kr
  11 858 kr
  4 738
  55.28%
  140
  Tomelilla
  2.50 kr
  34 013 kr
  13 618
  47.93%
  141
  Varberg
  2.48 kr
  160 494 kr
  64 695
  35.52%
  142
  Hallsberg
  2.43 kr
  38 816 kr
  15 971
  -15.33%
  143
  Norberg
  2.41 kr
  13 759 kr
  5 715
  282.54%
  144
  Kalmar
  2.40 kr
  166 832 kr
  69 596
  60%
  145
  Nybro
  2.39 kr
  48 641 kr
  20 354
  35.03%
  146
  Täby
  2.34 kr
  168 539 kr
  71 961
  -29.52%
  147
  Älvdalen
  2.33 kr
  16 421 kr
  7 037
  89.43%
  148
  Olofström
  2.31 kr
  31 034 kr
  13 427
  8.96%
  149
  Strömstad
  2.29 kr
  30 449 kr
  13 274
  -19.37%
  150
  Sundsvall
  2.25 kr
  223 936 kr
  99 448
  60.71%
  151
  Katrineholm
  2.21 kr
  77 098 kr
  34 813
  -53.67%
  152
  Malmö
  2.18 kr
  752 615 kr
  345 342
  -8.79%
  153
  Timrå
  2.18 kr
  39 238 kr
  17 982
  17.2%
  154
  Hässleholm
  2.17 kr
  113 105 kr
  52 100
  18.58%
  155
  Sundbyberg
  2.15 kr
  113 321 kr
  52 823
  -6.52%
  156
  Falun
  2.14 kr
  127 274 kr
  59 423
  -6.96%
  157
  Arboga
  2.11 kr
  29 590 kr
  14 044
  74.38%
  158
  Borås
  2.11 kr
  239 080 kr
  113 437
  -0.47%
  159
  Robertsfors
  2.11 kr
  14 188 kr
  6 727
  22.67%
  160
  Östersund
  2.08 kr
  133 028 kr
  63 867
  -23.53%
  161
  Falkenberg
  2.06 kr
  93 904 kr
  45 511
  47.14%
  162
  Hudiksvall
  2.04 kr
  76 675 kr
  37 565
  -12.45%
  163
  Sandviken
  2.01 kr
  78 491 kr
  39 142
  4.69%
  164
  Partille
  1.99 kr
  78 569 kr
  39 385
  2.58%
  165
  Söderköping
  1.97 kr
  28 758 kr
  14 571
  -39.76%
  166
  Trollhättan
  1.95 kr
  114 902 kr
  59 007
  -12.56%
  167
  Åre
  1.92 kr
  22 603 kr
  11 791
  -48.11%
  168
  Kävlinge
  1.89 kr
  60 136 kr
  31 805
  440%
  169
  Åtvidaberg
  1.88 kr
  21 593 kr
  11 458
  -11.32%
  170
  Tranemo
  1.87 kr
  22 273 kr
  11 926
  10.65%
  171
  Svenljunga
  1.87 kr
  20 079 kr
  10 741
  136.71%
  172
  Malung-Sälen
  1.85 kr
  18 729 kr
  10 110
  10.12%
  173
  Gällivare
  1.84 kr
  32 144 kr
  17 511
  162.86%
  174
  Åsele
  1.84 kr
  5 145 kr
  2 790
  -31.85%
  175
  Strängnäs
  1.83 kr
  67 105 kr
  36 633
  -63.98%
  176
  Uppsala
  1.77 kr
  409 410 kr
  231 729
  9.26%
  177
  Stenungsund
  1.77 kr
  47 603 kr
  26 836
  353.85%
  178
  Eslöv
  1.75 kr
  59 488 kr
  33 907
  25%
  179
  Upplands-Bro
  1.74 kr
  81 579 kr
  46 982
  55.36%
  180
  Herrljunga
  1.73 kr
  16 373 kr
  9 467
  20.14%
  181
  Oxelösund
  1.72 kr
  20 709 kr
  12 006
  -1.15%
  182
  Göteborg
  1.66 kr
  962 700 kr
  580 667
  -4.6%
  183
  Tierp
  1.60 kr
  33 735 kr
  21 115
  9.59%
  184
  Lessebo
  1.60 kr
  13 833 kr
  8 671
  -30.43%
  185
  Ängelholm
  1.59 kr
  67 654 kr
  42 507
  91.57%
  186
  Gagnef
  1.58 kr
  16 268 kr
  10 328
  13.67%
  187
  Nordmaling
  1.56 kr
  11 070 kr
  7 110
  -58.29%
  188
  Knivsta
  1.54 kr
  28 992 kr
  18 874
  -1.28%
  189
  Nyköping
  1.53 kr
  86 805 kr
  56 699
  -0.65%
  190
  Östhammar
  1.51 kr
  33 669 kr
  22 276
  -37.08%
  191
  Österåker
  1.51 kr
  69 175 kr
  45 817
  4.86%
  192
  Kristianstad
  1.51 kr
  129 810 kr
  85 940
  30.17%
  193
  Kumla
  1.48 kr
  32 177 kr
  21 782
  2.78%
  194
  Umeå
  1.46 kr
  188 968 kr
  129 231
  -12.05%
  195
  Norrköping
  1.42 kr
  204 235 kr
  143 333
  -27.18%
  196
  Bräcke
  1.41 kr
  8 885 kr
  6 282
  -48.35%
  197
  Ljusdal
  1.40 kr
  26 567 kr
  18 918
  32.08%
  198
  Huddinge
  1.40 kr
  158 520 kr
  113 084
  -25.13%
  199
  Trelleborg
  1.39 kr
  63 364 kr
  45 556
  8.59%
  200
  Linköping
  1.38 kr
  224 604 kr
  163 325
  -31%

Vänkommun

Vänkommun till Världens Barn blir kommuner där man samlat in 20 kronor per invånare eller mer tre år i rad, för större kommuner (över 50 000 invånare) gäller fem kronor per invånare. Man strävar mot detta för äran, men diplom skickas också till den lokala samordnaren och till respektive kommun.

Vän-kommuner 2021 ▾

Vän-kommuner (20kr/inv. tre år i rad): Storstäder (5kr/inv. tre år i rad)
Arjeplog Gotland
Sorsele Örnsköldsvik
Öckerö
Markaryd
Norsjö
Mullsjö
Högsby
Tjörn
Ragunda
Vindeln

Inredovisning till Världens Barn

Världens Barn har länge haft en del tävlingsmoment i insamlingen. Sedan några år presenteras vän-kommuner och varje år lyfter SVT fram årets mest generösa kommun, storstadskommun och län samt Årets uppstickare! För att få ett slutresultat i TV-rutan och kunna utse vän-kommuner och vinnare behövs en inrapportering från alla Sveriges kommuner.

Meddela resultat till lokal rapportör senast lördag 15 oktober, kl. 17.00 

Kommunrapport

Vid slutet av kampanjen ber vi de lokala rapportörerna fylla i en kommunrapport. I den tas bland annat upp de olika aktiviter som genomförts i respektive kommun och hur det gått. Inloggningsuppgifterna och mer info får rapportörerna via regionsamordnarna.

Kommunrapporten ska fyllas i senast tisdag 25 oktober.

LÄS MER