Verktygslåda för aktiva
Välkommen! På den här sidan har vi samlat material som behövs inför årets insamling. Här finns allmän information, besked om kampanjveckor och insamlingssatsningar, inspirationsmaterial och mallar som man kan använda sig av vid olika insatser och engagemang för Världens Barn.
Introduktion
I underlaget Välkommen till Världens Barn finns information inför årets insamling. Vi hoppas att det ska vara ett bra stöd innan, under och efter kampanjen!
Om kampanjen
Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingskampanjer och ett samarbete med 14 civilsamhällesorganisationer, Sveriges Television (SVT) och Sveriges Radio (SR) P4. Kampanjen pågår hela året med kulmen i september/oktober.
Riksinsamlingen är en förening med uppgiften att samordna de 14 civilsamhällesorganisationerna, regionsamordnare och ett stort antal skolor, föreningar, företag, kyrkor och tiotusentals engagerade i landets 290 kommuner.
Sveriges Television (SVT) samlar in till Världens Barn genom TV-inslag och en insamlingsgala "Tillsammans för Världens Barn" den 7 oktober och Sveriges Radio P4:s kanaler engagerar sina lyssnare genom radioinslag, tävlingar och lokala evenemang. Radiohjälpens partnerorganisationer kan ansöka om projektstöd från insamlade medel och efter en granskning av alla ansökningar är det Radiohjälpens styrelse som beslutar vilka projekt som beviljas medel.
De 14 civilsamhällesorganisationerna som ingår i Världens Barn-familjen är garanterade medel från insamlingen. Följande organisationer har avtal perioden 2020-2022 är: Act Svenska kyrkan, Afrikagrupperna, Barnfonden, Diakonia, Erikshjälpen, IOGT-NTO-rörelsen, Islamic Relief, Läkarmissionen, Pingstmissionens Utvecklingssamarbete (PMU), Rädda Barnen, Svenska Afghanistankommittén (SAK), Svenska Röda Korset, WaterAid och We Effect.

Insamlingen Tillsammans för Världens Barn genomfördes första gången 1997 i ett samarbete mellan Radiohjälpen, SVT och sju organisationer. Efter en paus på ett par år återupptogs kampanjen år 2000 och har sedan dess genomförts årligen. Sedan starten har kampanjen samlat in över 1,7 miljarder kronor till verksamheter som stärker barns rättighet hälsa, skola och trygghet världen över.
Viktiga kampanjdatum
Insamlingen för Världens Barn pågår hela 2022, men årets insamlingskulmen ligger veckorna 39-40 (26 september - 9 oktober). SVT samlar in till Världens Barn genom TV-inslag och en insamlingsgala fredag den 7 oktober. Sveriges Radio P4 lyfter och bevakar insamlingen under hela vecka 40, då de lokala kanalerna och flera riksprogram berättar om insamlingen och vart pengarna går.
30 september
Världens Barn Startskottet i SVT kl. 18.45-19.30
1 oktober
Stor insamlingsdag
7 oktober
Tillsammans för Världens Barn i SVT kl. 20.00-22.00
8 oktober
Stor insamlingsdag
Second hand-dagen
9 oktober
Världens Barn Summeringen i SVT kl. 18.15-19.00
15 oktober
Inredovisning: Meddela resultat till lokal rapportör senast kl. 17.00
25 oktober
Sista datum för lokala rapportörer att fylla i kommunrapporten
30 december
Sista datum för insättning av insamlade pengar på Radiohjälpens konto:
90 1950-6
Kampanjmaterial
Material
Här kan du beställa ballonger, affischer och annat kampanjmaterial. Går även att ladda ner direkt från sidan. Allt material är gratis.
Logotyper
Världens Barn har en variant av sin logotyp "Stöd Världens Barn" som kan användas av alla som engagerar sig för Världens Barn.
Nyhetsbrev
Världens Barns Nyhetsbrev innehåller bra och relevant information och massor av inspiration! Finns även för skolor och musik- och kulturskolor.
Verktyg för insamling
Traditionell bössinsamling
Gillar du att vara ute i friska luften, träffa människor och samtidigt göra skillnad för barn i världen? Då är ”skramla insamlingsbössa” en bra aktivitet! Viktigt att tänka på att skramla säkert.
Digital bössa
Skapa en egen digital bössa som delas via sociala medier där vänner och bekanta kan bidra och dela vidare. Sätt ett mål för insamlingen, sätt in en liten slant och följ sedan hur mycket som samlas in.

Swisha en gåva
Att swisha en gåva är enkelt. Swisha till nummer 901 95 06, välj valfritt belopp och ange BARN i meddelandefältet. Ingen avgift går till Swish när du ger en gåva till Världens Barn.
Ange gärna kommunkod, då stöds din kommuns Världens Barn-insamling.
Exempel, för att swisha till Ales insamling, ange som meddelande: BARN1440
Evenemang med Swish QR-kod
En Swish QR-kod kan vara bra att ha vid "fysisk" insamling för att snabbt kunna samla in gåvor till Världens Barn via Swish. Nu kan du skapa din egen Swish QR-kod och löpande se hur mycket som samlats in till just din insamling. Allt du behöver göra är att skapa ett evenemang på vår hemsida.
1. Börja med att registrera e-postadress och ett lösenord. Det här är för att kunna komma tillbaka och korrigera om något behöver ändras.
2. Fyll i formuläret på Evenemangssidan.
En Swish QR-kod och en egen sida för insamlingen skapas när formuläret är ifyllt och insamlingen beskriven. Den egna sidan kan användas för att sprida evenemanget i sociala medier så att fler kan bidra! Swish QR-koden skickas till mailadressen, men går även att ladda hem från evenemangssidan.
TIPS! 💡 Tänk på att inte skriva ut en för stor Swish QR-kod till insamlingsbössan! När den böjs runt bössan kan den vara svårläst för Swishappen. Testa så Swish QR-koden fungerar när den sitter på bössan!
Tillfällen för insamling
Jorden runt för Världens Barn
Tillsammans försöker vi ta oss ett helt varv runt Jorden och varje meter räknas! Det viktigaste är inte hur man gör, eller hur långt man tar sig, utan att man vill vara med och göra skillnad. Gå, spring, simma eller kanske cykla och skänk en slant för varje kilometer. Oavsett vilken nivå man är på kan man vara med. Varje steg och simtag och varje krona man skänker gör skillnad för barn i världen.
Konsert
Föreningar, kyrkor, studieförbund, privatpersoner – många organisationer har körer och många, många är med och sjunger i kör. Att arrangera en konsert för Världens Barn – kan det måhända vara bästa sättet att sjunga upp?
Förslag på insamlingssätt i samband med konsert:
- Ta inträdesavgift som helt eller delvis går till Världens Barn
- Lägg in en ”Swish-paus” i programmet
- Be någon av Världens Barns organisationer att stå med insamlingsbössor
- Sälj fika, egengjorda armband eller något annat i pausen.
Musik- och Kulturskolor
Många musik- och kulturskolor i landet är engagerade för Världens Barn. Elever sjunger, spelar, dansar och målar – och får känna stolthet både över sin egen insats och att de bidrar till att tusentals barn i världen får möjlighet till en bättre framtid!
Second Hand
Många second hand-butiker gör varje år stora insatser i samband med insamlingen. Nästan alla skänker dagskassor och flera skänker till och med veckokassor!
Sedan några år arrangeras en speciell ”Second hand-dag”. Då har butikerna lite extra aktiviteter, skyltar fram barnkläder och leksaker, beställer hem affischer och ballonger, kontaktar barnkörer, klär sig i second hand-kläder och mycket annat.
Skolor
Utbildningsradion (UR) har tagit fram lärarhandledningar om barns rättigheter, barnkonventionen och de globala målen. Med materialet från UR kan man skräddarsy lektioner för förskolan, grundskolan, gymnasiet liksom grund- och gymnasiesärskolan. Så - kontakta skolor och ge elever möjlighet att lära mer om barns rättigheter och barns situation i världen!
Scouter
Scouter och scoutkårer kan vara med och samla in på det sätt som passar dem. Inom scouterna lyfter man fram alla människors lika värde och att alla ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. I flera scoutkårer har man kläckt idéer och hittat vägar att göra insatser även för världens barn.
Tipspromenad
Är tipspromenad kanske världens bästa insamlingsaktivitet? Tre riktigt bra saker i en: Alla får röra på sig, lära sig något viktigt – och bidra till barns rättigheter. Dessutom kan man registrera sin distans och vara en del av Jorden Runt för Världens Barn. Sätt upp en klassisk tipspromenad eller kör den digitalt!
Fler tips!
Nu har vi försökt ge några olika alternativ för att få in pengar till världens barn. Men det finns ju en mängd andra möjligheter - i tipslistan finns fler förslag, nästan "från A till Ö" - hoppas det kan inspirera och kanske leda till nya idéer. Kom ihåg att varje insats gör skillnad, varje bidrag och varje krona räknas.
Inspiration och information
Vad bidrar insamlingen till?
Med stöd från Världens Barn kan projekt runt om i världen bidra till alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Vilket i spåren av pandemi och klimatförändringar är viktigare än någonsin!
När monsunen kommer - Kambodja i spåren av klimatförändringar
Filmen är inspelad i Kambodja och handlar om klimatförändringar och hur de hänger ihop med social och ekonomisk hållbarhet. Och när det värsta händer. Längd: 8:59 minuter.
Manus: Sara Heine, Fotograf: Jesper Anhede, Redigering: Markus Dernulf, Jesper Anhede, Sara Heine, Speaker: Ruben Dernulf
Globala målen
Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit. De finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030: 1) avskaffa fattigdom, 2) minska ojämlikheter och orättvisor i världen, 3) främja fred och rättvisa och 4) lösa klimatkrisen.
De projekt som genomförs med stöd från Världens Barn bidrar till att uppfylla ett antal av målen, framförallt de som rör hälsa, god utbildning för alla och minskad fattigdom.
Resultat: kommunkamp och vänkommun
Det vi kallar kommun-, storstads- och länskamp handlar främst om att se och jämföra resultat år från år i sin egen kommun eller sitt län. Men de som kanske har lite tävlingsinstinkt brukar kolla hur det går mot närliggande jämförbara kommuner – och andra kämpar till och med för att nå eller bibehålla toppositioner nationellt!
Topp tre kommun-, storstads- och länskamp 2021 ▾
Kommunkampen
Placering Kommun Per capita Insamlat 1 Arjeplog 135.77 kr 374 313 kr 2 Sorsele 106.17 kr 264 150 kr 3 Öckerö 76.68 kr 990 000 kr Länskampen
Placering Kommun Per capita Insamlat 1 Gotland 13.95 kr 833 689 kr 2 Kalmar 6.78 kr 1 663 460 kr 3 Kronoberg 6.68 kr 1 346 597 kr Storstadskampen
Placering Kommun Per capita Insamlat 1 Uddevalla 4.38 kr 248 962 kr 2 Örnsköldsvik 4.19 kr 234 377 kr 3 Skövde 4.10 kr 231 513 kr Årets raket 2021 ▾
Kommun Trend % Kävlinge 440% Skåne Resultat kommunkampen topp 200 ▾
PlaceringKommunPer capitaInsamlatAntal invånareTrend %1Arjeplog135.77 kr374 313 kr2 757-7.96%2Sorsele106.17 kr264 150 kr2 488-5.26%3Öckerö76.68 kr990 000 kr12 910-11.33%4Markaryd59.95 kr620 703 kr10 35319.23%5Valdemarsvik33.31 kr259 808 kr7 800248.8%6Norsjö29.88 kr118 638 kr3 970-58.31%7Mullsjö27.46 kr200 522 kr7 30220.65%8Högsby23.23 kr135 588 kr5 83768.46%9Ödeshög23.20 kr123 518 kr5 32562.92%10Tjörn22.67 kr363 531 kr16 03950.53%11Ragunda20.45 kr107 751 kr5 270-17.54%12Bjurholm18.63 kr44 680 kr2 398220.1%13Nora17.08 kr183 011 kr10 7149.7%14Emmaboda16.65 kr156 763 kr9 41432.56%15Mönsterås14.52 kr194 245 kr13 37717.19%16Gotland13.95 kr833 689 kr59 749-18.66%17Gullspång13.74 kr72 211 kr5 254-12.26%18Vindeln13.20 kr71 269 kr5 401-60.57%19Osby11.92 kr157 415 kr13 211105.16%20Västervik11.55 kr423 708 kr36 680154.41%21Habo A11.44 kr142 937 kr12 49615.67%22Storuman11.42 kr66 871 kr5 85813.18%23Gnesta11.13 kr126 454 kr11 366-32.59%24Lekeberg11.07 kr91 075 kr8 2251.47%25Vallentuna10.95 kr373 219 kr34 09833.86%26Gnosjö10.61 kr102 964 kr9 702219.58%27Leksand10.39 kr163 909 kr15 77065.18%28Höör10.25 kr171 768 kr16 75176.12%29Essunga9.87 kr55 871 kr5 660416.75%30Borgholm9.50 kr103 069 kr10 851-24.06%31Aneby9.45 kr64 790 kr6 855135.07%32Ydre9.41 kr35 291 kr3 751-4.95%33Eksjö9.40 kr166 649 kr17 72013.66%34Vingåker9.01 kr81 742 kr9 076-9.45%35Säffle8.67 kr133 615 kr15 420-20.24%36Mörbylånga8.44 kr128 950 kr15 282330.61%37Hjo7.83 kr71 955 kr9 19511.38%38Vara7.76 kr124 349 kr16 02983.02%39Eda7.70 kr66 034 kr8 572-23.31%40Vaxholm7.53 kr90 159 kr11 968124.78%41Hultsfred7.52 kr107 056 kr14 23356.99%42Vellinge7.05 kr258 010 kr36 60671.95%43Ljungby6.98 kr199 254 kr28 54922.24%44Vadstena6.95 kr51 679 kr7 43873.75%45Årjäng6.95 kr69 858 kr10 0512.51%46Värnamo6.61 kr228 534 kr34 59920.62%47Härryda6.47 kr246 336 kr38 06523.47%48Arvidsjaur6.38 kr39 490 kr6 1944.59%49Vaggeryd6.36 kr90 897 kr14 2998.53%50Uppvidinge6.24 kr59 529 kr9 541327.4%51Vimmerby6.21 kr97 065 kr15 640-1.43%52Lerum6.14 kr262 217 kr42 708115.44%53Töreboda6.09 kr56 344 kr9 25216.67%54Rättvik6.02 kr65 806 kr10 93454.76%55Söderhamn6.02 kr153 921 kr25 58365.84%56Vännäs5.92 kr52 725 kr8 90289.74%57Alingsås5.68 kr235 536 kr41 45547.15%58Tranås5.59 kr105 836 kr18 930-25.66%59Kinda5.43 kr54 084 kr9 95715.53%60Götene5.35 kr70 622 kr13 20318.89%61Dorotea5.28 kr13 456 kr2 550-13.73%62Smedjebacken5.25 kr57 053 kr10 870196.61%63Lindesberg5.16 kr121 316 kr23 53217.01%64Överkalix5.02 kr16 589 kr3 305-33.69%65Lycksele4.97 kr60 838 kr12 251-60.68%66Ekerö4.89 kr140 983 kr28 806108.09%67Ockelbo4.85 kr28 485 kr5 879-7.44%68Ulricehamn4.85 kr119 811 kr24 684311.02%69Berg4.85 kr34 268 kr7 069-34.37%70Gislaved4.84 kr144 769 kr29 893-23.66%71Älmhult4.76 kr84 182 kr17 69916.67%72Avesta4.71 kr109 048 kr23 1476.32%73Vilhelmina4.62 kr30 822 kr6 66714.93%74Skinnskatteberg4.50 kr19 755 kr4 38912.22%75Pajala4.41 kr26 687 kr6 056-11.45%76Uddevalla4.38 kr248 962 kr56 790-20.51%77Torsby4.37 kr50 682 kr11 599-6.62%78Vansbro4.35 kr29 591 kr6 80654.8%79Sollefteå4.31 kr82 042 kr19 04441.31%80Örnsköldsvik4.19 kr234 377 kr55 980-20.94%81Ovanåker4.16 kr48 647 kr11 70712.13%82Laholm4.13 kr107 170 kr25 93132.37%83Skövde4.10 kr231 513 kr56 52944.88%84Älvkarleby4.03 kr38 281 kr9 491-0.49%85Kristinehamn4.02 kr97 284 kr24 21417.89%86Storfors4.00 kr16 158 kr4 036-46.02%87Malå3.96 kr12 102 kr3 05427.74%88Jokkmokk3.88 kr19 054 kr4 908-40.58%89Färgelanda3.86 kr25 611 kr6 639-5.62%90Karlsborg3.84 kr26 706 kr6 9635.79%91Bollnäs3.81 kr102 232 kr26 8332.42%92Dals-Ed3.80 kr18 287 kr4 812194.57%93Mariestad3.78 kr92 877 kr24 54071.04%94Strömsund3.77 kr43 662 kr11 573-40.63%95Hällefors3.70 kr25 800 kr6 9816.02%96Ludvika3.67 kr98 298 kr26 80578.16%97Eskilstuna3.66 kr391 749 kr107 00114.38%98Fagersta3.58 kr47 947 kr13 386-29.39%99Vetlanda3.52 kr96 756 kr27 46820.55%100Perstorp3.52 kr26 352 kr7 49024.38%101Ale3.50 kr110 537 kr31 557-24.24%102Ånge3.47 kr32 236 kr9 294-3.34%103Örebro3.44 kr536 383 kr155 98921.55%104Hedemora3.42 kr52 895 kr15 453-27.85%105Torsås3.37 kr23 935 kr7 10259.72%106Nynäshamn3.36 kr96 489 kr28 68688.76%107Mark3.36 kr116 694 kr34 7595.66%108Växjö3.34 kr314 645 kr94 274-16.29%109Sävsjö3.32 kr38 989 kr11 727-53.37%110Hylte3.32 kr35 790 kr10 7945.06%111Mjölby3.25 kr90 314 kr27 80838.3%112Degerfors3.23 kr31 085 kr9 60993.41%113Lilla Edet3.13 kr44 185 kr14 13888.55%114Sotenäs3.11 kr28 187 kr9 06625.4%115Kungälv3.08 kr142 870 kr46 450388.89%116Vårgårda3.00 kr35 490 kr11 816101.34%117Tingsryd3.00 kr37 100 kr12 35515.38%118Köping2.94 kr77 038 kr26 19813.51%119Piteå2.91 kr122 870 kr42 2470.34%120Oskarshamn2.86 kr77 608 kr27 13419.67%121Nordanstig2.85 kr26 988 kr9 464-12.31%122Karlshamn2.83 kr91 957 kr32 446-9.58%123Kramfors2.82 kr51 338 kr18 21027.6%124Boxholm2.79 kr15 252 kr5 46711.6%125Karlskoga2.78 kr84 350 kr30 3502.21%126Höganäs2.78 kr75 065 kr26 975314.93%127Härnösand2.77 kr69 666 kr25 123-8.88%128Motala2.73 kr119 276 kr43 65025.23%129Surahammar2.70 kr27 302 kr10 10254.29%130Askersund2.69 kr30 635 kr11 40484.25%131Halmstad2.66 kr273 925 kr102 948-29.63%132Jönköping2.65 kr374 940 kr141 485-47.52%133Grästorp2.62 kr14 912 kr5 70021.86%134Vänersborg2.62 kr103 910 kr39 689-1.87%135Boden2.58 kr72 194 kr28 021-7.86%136Sigtuna2.56 kr125 574 kr49 108271.01%137Lund2.52 kr316 308 kr125 40115.6%138Burlöv2.51 kr48 285 kr19 211-27.03%139Ljusnarsberg2.50 kr11 858 kr4 73855.28%140Tomelilla2.50 kr34 013 kr13 61847.93%141Varberg2.48 kr160 494 kr64 69535.52%142Hallsberg2.43 kr38 816 kr15 971-15.33%143Norberg2.41 kr13 759 kr5 715282.54%144Kalmar2.40 kr166 832 kr69 59660%145Nybro2.39 kr48 641 kr20 35435.03%146Täby2.34 kr168 539 kr71 961-29.52%147Älvdalen2.33 kr16 421 kr7 03789.43%148Olofström2.31 kr31 034 kr13 4278.96%149Strömstad2.29 kr30 449 kr13 274-19.37%150Sundsvall2.25 kr223 936 kr99 44860.71%151Katrineholm2.21 kr77 098 kr34 813-53.67%152Malmö2.18 kr752 615 kr345 342-8.79%153Timrå2.18 kr39 238 kr17 98217.2%154Hässleholm2.17 kr113 105 kr52 10018.58%155Sundbyberg2.15 kr113 321 kr52 823-6.52%156Falun2.14 kr127 274 kr59 423-6.96%157Arboga2.11 kr29 590 kr14 04474.38%158Borås2.11 kr239 080 kr113 437-0.47%159Robertsfors2.11 kr14 188 kr6 72722.67%160Östersund2.08 kr133 028 kr63 867-23.53%161Falkenberg2.06 kr93 904 kr45 51147.14%162Hudiksvall2.04 kr76 675 kr37 565-12.45%163Sandviken2.01 kr78 491 kr39 1424.69%164Partille1.99 kr78 569 kr39 3852.58%165Söderköping1.97 kr28 758 kr14 571-39.76%166Trollhättan1.95 kr114 902 kr59 007-12.56%167Åre1.92 kr22 603 kr11 791-48.11%168Kävlinge1.89 kr60 136 kr31 805440%169Åtvidaberg1.88 kr21 593 kr11 458-11.32%170Tranemo1.87 kr22 273 kr11 92610.65%171Svenljunga1.87 kr20 079 kr10 741136.71%172Malung-Sälen1.85 kr18 729 kr10 11010.12%173Gällivare1.84 kr32 144 kr17 511162.86%174Åsele1.84 kr5 145 kr2 790-31.85%175Strängnäs1.83 kr67 105 kr36 633-63.98%176Uppsala1.77 kr409 410 kr231 7299.26%177Stenungsund1.77 kr47 603 kr26 836353.85%178Eslöv1.75 kr59 488 kr33 90725%179Upplands-Bro1.74 kr81 579 kr46 98255.36%180Herrljunga1.73 kr16 373 kr9 46720.14%181Oxelösund1.72 kr20 709 kr12 006-1.15%182Göteborg1.66 kr962 700 kr580 667-4.6%183Tierp1.60 kr33 735 kr21 1159.59%184Lessebo1.60 kr13 833 kr8 671-30.43%185Ängelholm1.59 kr67 654 kr42 50791.57%186Gagnef1.58 kr16 268 kr10 32813.67%187Nordmaling1.56 kr11 070 kr7 110-58.29%188Knivsta1.54 kr28 992 kr18 874-1.28%189Nyköping1.53 kr86 805 kr56 699-0.65%190Östhammar1.51 kr33 669 kr22 276-37.08%191Österåker1.51 kr69 175 kr45 8174.86%192Kristianstad1.51 kr129 810 kr85 94030.17%193Kumla1.48 kr32 177 kr21 7822.78%194Umeå1.46 kr188 968 kr129 231-12.05%195Norrköping1.42 kr204 235 kr143 333-27.18%196Bräcke1.41 kr8 885 kr6 282-48.35%197Ljusdal1.40 kr26 567 kr18 91832.08%198Huddinge1.40 kr158 520 kr113 084-25.13%199Trelleborg1.39 kr63 364 kr45 5568.59%200Linköping1.38 kr224 604 kr163 325-31%
Vänkommun
Vänkommun till Världens Barn blir kommuner där man samlat in 20 kronor per invånare eller mer tre år i rad, för större kommuner (över 50 000 invånare) gäller fem kronor per invånare. Man strävar mot detta för äran, men diplom skickas också till den lokala samordnaren och till respektive kommun.
Vän-kommuner 2021 ▾
Vän-kommuner (20kr/inv. tre år i rad): | Storstäder (5kr/inv. tre år i rad) |
Arjeplog | Gotland |
Sorsele | Örnsköldsvik |
Öckerö | |
Markaryd | |
Norsjö | |
Mullsjö | |
Högsby | |
Tjörn | |
Ragunda | |
Vindeln |
Inredovisning till Världens Barn
Världens Barn har länge haft en del tävlingsmoment i insamlingen. Sedan några år presenteras vän-kommuner och varje år lyfter SVT fram årets mest generösa kommun, storstadskommun och län samt Årets uppstickare! För att få ett slutresultat i TV-rutan och kunna utse vän-kommuner och vinnare behövs en inrapportering från alla Sveriges kommuner.
Kommunrapport
Vid slutet av kampanjen ber vi de lokala rapportörerna fylla i en kommunrapport. I den tas bland annat upp de olika aktiviter som genomförts i respektive kommun och hur det gått. Inloggningsuppgifterna och mer info får rapportörerna via regionsamordnarna.
- 1a. Inbjudan-dagordning Världens Barn-träff – info om dag, tid och upplägg
- 1b. Deltagarlista med GDPR
- 1c. Se tillbaka och sätt mål MALL
- 2a. Riktlinjer insmlingsbössor
- 2b. Kvittens insamlingsbössor
- 2c. Schema bössinsamling
- 2d. Info till EU-migranter
- 3. Lokal resultatrapport inkl. Kontakter
- 4. Påminnelse om inrapportering
- 5. Riksinsamlingens uppförandekod vid insamling till Världens Barn
- 6. Riksinsamlingens insamlingspolicy
LÄS MER