fbpx

Sverok_esport_11

Bli inte förvånad om du möter en Harry Potter eller Katniss med en bössa från Världens Barn i höst. Vi är stolta och glada över att ha inlett ett samarbete med ett av landets största ungdomsförbund, spelhobbyförbundet Sverok.

Sverok bla݊-RGB

Med sina 101 000 medlemmar blir de en välkommen vitamininjektion i årets insamling. Sverok samlar runt 3 600 föreningar med fokus på e-sport, lan-spel, rollspel, lajv, brädspel, kortspel och mycket annat.
I Världens Barn-termer innebär det här att vi får ytterligare spridning av vår inbjudan till ökat engagemang kring insamling för de barn runt om i världen som har det allra tuffast.
- Vi hoppas att Sveroks föreningar ska känna sig välkomna och inkluderade i årets insamling. Jag tror vi kommer få se roliga och kreativa insamlingsaktiviteter under Sverok-flagg på olika platser runt om i landet, säger Marcus Dernulf på Världens Barn.

Insamlingen 2016

Årets Världens Barninsamling pågår hela året, men har sin kulmen under veckorna 39-40. Fredagen den 30 september startar Svt sina sändningar och den 7 oktober sänds den stora insamlingsgalan i kanal 1.
Alla insamlade medel fördelas av Radiohjälpen till kontrollerade projekt som drivs av 35 olika organisationer som uppfyller kriterierna för Världens Barninsamlingen.

Foto: Malin Huusmann