fbpx

PRESSMEDDELANDE

Insamlingen för Världens Barn pågår hela året och när pengarna som kommit under 2018 nu räknats landar resultatet på fantastiska 86,7 miljoner kronor.

Världens Barn är en av Sveriges största insamlingar. Genom digitala insamlingsbössor, springande skolelever, konserter, secondhandförsäljning och bakning av småkakor har frivilliga i samtliga 290 kommuner engagerat sig i kampanjen.

Vi vill rikta ett varmt tack till alla som bidragit, säger Evy Jonsson, generalsekreterare för Riksinsamlingen för Världens Barn. Årets resultat är helt fantastiskt! Det är en otrolig kraft i att så många frivilliga engagerar sig samtidigt som SVT och Sveriges Radio P4 lyfter insamlingen i sina kanaler. Det blir en manifestation för barns rättigheter.

De insamlade pengarna fördelas till projekt med fokus på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Med de pengar som kom in från 2017 års kampanj genomförs nu insatser som når omkring en miljon barn i världen.

Världens Barn är Radiohjälpens insamling och ett unikt samarbete mellan 14 svenska biståndsorganisationer, SVT, Sveriges Radio P4 och Utbildningsradion. Kampanjen pågår hela året med kulmen i september/oktober.

För frågor och mer information kontakta:
Evy Jonsson, Generalsekreterare Riksinsamlingen: 08-12 888 001, [mailto]evy.jonsson@varldensbarn.se[/mailto]
Sara Heine, Kommunikatör: 08-12 888 005, [mailto]sara.heine@varldensbarn.se[/mailto]

Läs mer på varldensbarn.se