fbpx
Vi har uppdaterat registreringen av QR-koder. Tyvärr kan därför vi inte visa insamlade belopp från tidigare år. Om du vill fortsätta din insamling, behöver du redigera ditt evenemang eller skapa ett helt nytt för att få en uppdaterad QR-kod, så att du kan se hur mycket som samlats in. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär.

/Kampanjkontoret


  •  
  •  
  •  

Världens barn och Wa­t­erAid - till­sam­mans för rent vat­ten - Välj din kommun

8 september - 31 december

WaterAid är stolta över att vara med i Världens Barn 2021

Rent vatten och fungerande toaletter är grundläggande för alla människors hälsa och välbefinnande. Men extra viktigt är det för barn. Varje dag dör omkring 800 barn i diarrésjukdomar orsakade av smutsigt vatten. Varje dag måste 700 miljoner barn gå till en skola som helt saknar toalett.

WaterAids arbete har alltid ett fokus på att nå de mest utsatta människorna med rent vatten och toaletter. Därför arbetar vi över hela världen för att fler barn ska få rent vatten och toaletter i hem och på skolor. Bara under förra året såg vi till att över 200 000 elever fick toaletter på skolan där de går.

WaterAid har tidigare fått projektstöd från Radiohjälpen, som delar ut pengarna som samlas in under Världens Barn. Och i år är vi alltså en av organisationerna som är med i Världens Barn genom att engagera alla våra följare och supportrar i kampanjen i Sverige. Det är vi stolta och glada över.

Vill du engagera dig? Skänk en gåva direkt via swishkoden uppe till höger, eller läs mer på vår webb https://www.wateraid.org/se/varldens-barn-och-wateraid

0 kr