fbpx
Uppdraget 2016
Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Årets hedersuppdrag är inte lätta. Magdalena Forsberg, Samir och Viktor samt Kalle Zackari Wahlström – är några av profilerna som står inför tuffar utmaningar.

Är det möjligt att ro en livbåt genom Göta Kanal eller bilda en sångkör som representerar världens alla 195 länder – på bara fem dagar? Det är några av utmaningarna som kända profiler står inför. Ska de hinna utföra sina uppdrag i tid? Här kan du se alla uppdragen och vilka som ska utföra dem.

 

Följ profilernas kamp för Världens barn på SVT:s Facebooksida SVT Världens Barn.

Se sändningen när profilerna fick sina uppdrag i SVT Play!

Samir o Viktor Uppdraget

Årets insamlingsuppdrag

Beskrivning:
Fem städer – på fem dagar. Årets insamlingsuppdrag är att knacka på hos varje person som bor på några av de längsta gatorna i Västerås, Falun, Sandviken, Sundsvall eller Umeå – och få ett bidrag från varje person till Världens Barn.

Utförs av:
Samir Badran och Viktor Frisk – succéduon som tagit hela Sverige med storm. Tillsammans har de toppat musiklistor, sålt platina och gått till final i Melodifestivalen två år i rad.

Följ Samir: Samir Jr Badran (Facebook), @samirbadrans (Instagram),@hejjunior (Twitter), @yehsamir (Snapchat)
Följ Viktor: Viktor Frisk (Facebook), @viktorfrisks (Instagram), @ViktorFrisk(Twitter), @viktorfrisk (Snapchat)

Årets sportuppdrag

Beskrivning:
Göta Kanal är ett av Sveriges största byggnadsverk. På fem dagar ska uppdragstagarna ta sig genom den 19 mil långa kanalen och passera 58 slussar – i en livbåt. Till sin hjälp har de kända sportprofiler och lokala frivilliga som tillsammans med hela svenska folket hjälper dem ro båten i mål.

Uppdraget är en manifestation för alla barn som flyr över världshaven i båt.

Utförs av: 
Magdalena Forsberg – före detta skidskytt och längdåkare och även en av våra största idrottare genom tiderna.
Johanna Ojala – historisk Kristallenvinnare och expertkommentator i Vinterstudion. Dessutom inspirerande träningscoach i serien Stephan på glid.

Följ Magdalena: @mmagdalenaforsberg (Instagram), @forsb1 (Twitter)
Följ Johanna: Johanna Ojala (Facebook), @svtjohanna (Instagram)

Kalle och Farrah

Årets underhållningsuppdrag

Beskrivning:
Enligt Sveriges regering finns det 195 länder i världen. Uppdraget går ut på att hitta en person från var och ett av de 195 länderna i världen och bilda en sångkör. Uppdragstagarna reser till Malmö för att där sätta ihop sin världskör.

Utförs av:
Farah Abadi – har varit programledare för Sommarlov och flitig reporter i Studio Eurovision och Musikhjälpen.
Kalle Zackari – träningsinspiratör och programledare. Även känd som hela Sveriges gympalärare. Vinnare av Kristallen 2016.

Följ Farah: Farah Abadi (Facebook), @farahabadip3 (Instagram), @Faruschka(Twitter)
Följ Kalle: Kalle Zackari Wahlström (Facebook), @kallewahlstrom(Instagram), @wahlstrom (Twitter), @kallezw (Snapchat)

Tipsa Farah och Kalle om medlemmar till världskören! Mejla farah@svt.seeller kalle@svt.se!

Billy o Sigrid uppdraget 2016

Årets reseuppdrag

Beskrivning:
Två uppdragstagare ska besöka varsin skola i Tanzania och Malawi. Där bor några av Afrikas fattigaste barn. För dem är skolan helt avgörande. Uppdragstagarna ska berätta hur pengarna från Världens Barn används och hur de förändrar livet för några av världens mest utsatta barn.

Utförs av:
Sigrid Johnson – skådespelare, som slog igenom redan som sjuåring med sina klockrena genusanalyser i Melodifestivalen 2014.
Billy Axell – Tog hela Europa med storm när han öppnade Eurovision Song Contest 2016 för 205 miljoner tittare som dansare i Måns Zelmerlöws öppningsnummer ”Heroes”. Har också vunnit Barnkanalens Labyrint.

Fred Uppdraget Superhjälten 2016

Superhjälten

Beskrivning:
Parallellt med uppdragen utses också en superhjälte, som får i uppgift att hitta andra superhjältar i Sverige. Det är personer som utför hjältedåd, genom att på olika sätt engagera sig för världens alla barn.

Utförs av:
Freddie – Programledare på SVT Barnkanalen samt Youtube-profil.

Följ Freddie: @fabfredddie (Instagram)