fbpx

Tipspromenad

Är det kanske världens bästa insamlingsaktivitet? Tre riktigt bra saker i en: Alla får röra på sig, lära sig något viktigt - och bidra till barns rättigheter! Dessutom kan ni registrera er distans och vara en del av Jorden runt för världens barn. Sätt upp en klassisk tipspromenad eller kör den digitalt - alla frågor finns att ladda ner nedan!

1. För vem?

Nedan hittar ni tre olika tipspromenader med svarstalonger och facit:

Tipspromenad om FN:s barnkonvention. Enklare frågor och text som kan passa barn 7-12 år. Ladda ner här!

Tipspromenad om FN:s globala mål. Enklare frågor och text som kan passa barn 7-12 år. Ladda ner här!

Tipspromenad med omvärldsfrågor. Kan passa äldre barn och vuxna. Ladda ner här!

Alla promenaderna har 10 frågor var. Facit för båda tipspromenaderna för barn är desamma, så det går att ta till exempel fem frågor om barnkonventionen och fem om de globala målen.

2. Lappar eller digitalt?

Tipspromenaderna kan ni skriva ut och sedan anordna en promenad i en skogsrunda, längs affärsgatan i stan, i en skola, på ett köpcenter eller något annat ställe.

Det går också att köra en digital variant, där ni lägger själva in frågorna som finns i våra tipspromenader i appen GPSQuiz. Ni laddar ner appen här För att göra insamlingen lägger du in en QR-kod där deltagarna får Swisha ett bidrag till Världens Barn för att "låsa upp" tipspromenaden. Hur du gör det kan du läsa här.

3. Se till att ni syns

Behöver ni material så finns det affischer att beställa. På dem kan ni skriva in vilken dag ni anordnar tipspromenaden. Ni kan också beställa banderoller som ni har på er så att det syns att ni samlar in till Världens Barn - och foldrar som berättar om insamlingen och var pengarna går. Se allt material här!

Berätta om tipspromenaden i sociala medier, för lokalpress eller genom att hänga upp affischer! Glöm inte bort att kontakta SR P4 för er region, som under kampanjkulmen beskriver roliga insamlingsaktiviteter runt om i landet!

4. En slant per promenad

Sätt upp startskylten som ni hittar nedan. På den finns en uppmaning att Swisha en slant till Världens Barn innan de går tipspromenaden. Om ni vill att pengarna ska synas i kommunkampen kan skriva in er kommunkod på skylten. Ni hittar kommunkoderna här. Ni kan också använda er av en QR-kod till er skylt, så här gör ni den.

5. Jorden runt för världens barn

I år tar vi oss jorden runt för världens barn! Be alla skriva in den distans ni tagit er fram under tipspromenaden i samband med att de Swishar sitt bidrag. Tillsammans med tusentals andra i landet så har vi som mål att ta oss jorden runt för att stärka barns rättigheter! Läs mer här

6. Få företag att haka på

Hör med de lokala företagen om de vill vara med! Kanske kan de lägga en slant för varje person som går promenaden - eller för att deras anställda ska få gå den? Om ni lägger tipsrundan längs affärsgatan är företagen kanske sugna på att bidra med några kronor per deltagare. Många företag och många deltagare tillsammans kan göra stor skillnad!

7. Sätt in pengarna!

Sätt in pengarna till insamlingen för Världens Barn på Pg 90 1950-6 eller Swisha till 90 1950 6.

8. Fixa en egen digital insamlingsbössa

...så kan ni ta betalt med Swish och kort och hela tiden följa hur mycket ni samlar in. Du fixar enkelt en digital bössa här.

9. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som går promenaden och eventuella företag som är med som supportrar!

Ladda ner tipspromenader:

Här hittar ni tre olika tipspromenader med svarstalonger och facit. De frågor som är lite enklare och kan passa barn har ett flaggspel på varje bild för igenkänning. Bra att veta om ni hänger frågor för barn och vuxna på samma runda.

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här.

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se