fbpx

Tipspromenad

Är det kanske världens bästa insamlingsaktivitet? Tre riktigt bra saker i en: Alla får röra på sig, lära sig något viktigt - och bidra till barns rättigheter! Dessutom kan ni registrera er distans och vara en del av Jorden Runt för Världens Barn. Sätt upp en klassisk tipspromenad eller kör den digitalt - alla frågor finns att ladda ner nedan!

1. För vem?

Vi har en tipspromenad för vuxna och en för barn. Båda utgår från barns rättigheter, FN:s barnkonvention och de globala målen.

Tipspromenad om FN:s barnkonvention. Enklare frågor och text som kan passa barn 7-12 år. Ladda ner här!

Tipspromenad med omvärldsfrågor. Kan passa äldre barn och vuxna. Ladda ner här!

2. Lappar eller digitalt?

Tipspromenaderna kan ni skriva ut och sedan anordna en promenad i skogen, längs affärsgatan i stan, i en skola, på ett köpcenter eller något annat ställe. Glöm inte att ta ner lapparna och häftstiften eller tejpbitarna när ni är klara.

Det går också att köra en digital variant, mer information om den hittar ni här.

3. Se till att ni syns

Behöver ni material så finns det affischer att beställa. På dem kan ni skriva in vilken dag ni anordnar tipspromenaden. Ni kan också beställa banderoller som ni har på er så att det syns att ni samlar in till Världens Barn - och foldrar som berättar om insamlingen och vart pengarna går. Se allt material här!

Berätta om tipspromenaden i sociala medier, för lokalpress eller genom att hänga upp affischer! Glöm inte bort att kontakta SR P4 för er region, som under kampanjkulmen beskriver roliga insamlingsaktiviteter runt om i landet!

4. En slant per promenad

Sätt upp startskylten som ni hittar här. På den finns en QR-kod för att Swisha en slant till Världens Barn innan man går tipspromenaden. Om ni vill att pengarna ska synas i kommunkampen kan skriva in er kommunkod på skylten. Ni hittar kommunkoderna här.

5. Jorden Runt för Världens Barn

I år tar vi oss Jorden Runt för Världens Barn! Att gå tipspromenaden är ett sätt att vara med och er distans räknas automatiskt in utifrån Swishade bidrag. Tillsammans med tusentals andra i landet har vi som mål att ta oss jorden runt för att stärka barns rättigheter! Läs mer här

6. Få företag att haka på

Hör med de lokala företagen om de vill vara med! Kanske kan de lägga en slant för varje person som går promenaden - eller för att deras anställda ska få gå den? Om ni lägger tipsrundan längs affärsgatan är företagen kanske sugna på att bidra med några kronor per deltagare eller ett fint pris. Många företag och många deltagare tillsammans kan göra stor skillnad!

Sätt in pengarna till insamlingen för Världens Barn på Pg 90 1950-6 eller Swisha till 90 1950 6.

7. Fixa ett eget evenemang

...om ni vill kunna följa hur mycket pengar som kommer in genom just er tipspromenad så kan ni enkelt skapa ett evenemang och få en egen QR-kod som ni sätter upp på Startskylten. Evenemanget och koden fixar ni snabbt här.

8. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som går promenaden och eventuella företag som är med som supportrar!

Har du frågor? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här.

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

LÄS MER