fbpx

Supertaggade på att springa!

På skolan Thoren Framtid i Kalmar har eleverna sprungit för Världens Barn. Många klasser var med, men på grund av coronapandemin så fick de springa en klass i taget. Nu laddar de inför hösten då de hoppas kunna springa igen, men då tillsammans med hela skolan!

Temat var att springa för sin egen hälsa och andra barns hälsa – och det gjorde alla supertaggade:

- Hade vi inte sprungit för att andra barn ska få det bättre, så hade vi aldrig orkat springa så långt som vi gjorde, säger eleverna i årskurs 4. 

Innan de sprang så pratade de mycket i klassen om barns rättigheter. Många barn i skolan kommer också från andra länder eller har föräldrar eller släktingar som gör det. Då har de kunnat berätta om hur barn har det i andra delar av världen. 

Eleverna som går i lågstadiet har funderat på vad barn egentligen behöver för att må bra och tycker att det viktigaste är att barn har ett hus att bo i, mat att äta och kläder för att inte frysa. När de sprang kände de sig väldigt stolta över att de kunde göra skillnad för andra. 

- Vi kommer ihåg hur det var att springa i höstas, säger de. Det var jättekul! Men nu har det ju gått lång tid, så när ska vi få springa igen?

 

, , , ,