Spring

Kanske den bästa insamlingsaktiviteten - bra för din egen hälsa samtidigt som andra barn i världen får bättre hälsa! Den här aktiviteten passar bäst att göra om du är med i en förening eller med din klass eller skola. Prata med din föreningsledare eller lärare!

 

1. Anmäl er

Om din förening eller skola ska vara med vill vi att din ledare eller lärare anmäler att ni ska vara med här. Då kan vi ge er material, hjälp och i slutet ett fint diplom!

2. Lär er mer

Vi har massor av bra material om din förening eller skolklass vill lära sig mer om barns rättigheter och hur barn i världen har det. Allt det materialet finns här.

3. Bästa rundan

Kolla upp vilken bana ni ska springa och ta reda på hur lång den är. Bestäm vilken dag det passar bäst att springa!

4. Fixa supportrar

Tillsammans med din ledare eller lärare på skolan ordnar ni supportrar som vill betala lite per varv ni springer (det kan till exempel vara några kronor per varv). Supportrar kan vara nästan vem som helst - mamma, farfar eller företag som finns i närheten och som vill hjälpa till.

5. På med skorna

Ut och spring! Kom ihåg att räkna alla varv. Enklast är att ha en lista med namn på alla som springer, där man får sätta ett streck varje gång man passerar mål. Ledaren eller läraren har ansvar för räkningen.

6. Fixa en egen digital insamlingsbössa

...så kan ni ta betalt med Swish och kort och hela tiden följa hur mycket ni samlar in. Fixa enkelt en digital bössa här

7. Casha in!

När ni sprungit klart och räknat ut antal varv tar ni tillsammans med er ledare eller lärare kontakt med era supportrar. Enklast är att de sätter in den summa ni är överens om på er digitala insamlingsbössa.

8.  Tack så mycket! 

Kom ihåg att tacka alla som skänkt flaskor och burkar!

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

Bildtext:

På Sörgärdets skola i Älvkarleby har klasserna räknat varv med makaroner! Alla klasser från Åk F-6 deltar och för varje varv de springer får de plocka en makaron. Varje årskurs har en egen form på makaronerna för då kan varje årskurs se vad de samlat in och utmana varandra. Ofta vinner de yngsta springarna.

Nyfiken på hur de gjorde? Kolla på filmen här.


På Sörgärdets skola i Älvkarleby
har klasserna räknat varv med makaroner! Alla klasser från Åk F-6 deltar och för varje varv de springer får de plocka en makaron. Varje årskurs har en egen form på makaronerna för då kan varje årskurs se vad de samlat in och utmana varandra. Ofta vinner de yngsta springarna.

Nyfiken på hur de gjorde? Kolla på filmen här.