fbpx

Spårarna i Scoutkåren Hyby i Skåne är några av dem som nominerats som årets Eldsjälar. För dem är arbetet för andra barn en självklarhet. 

- Att ta hand om sin omvärld är ett av målspåren inom scouting, säger Christel Jellhede som är ledare för gruppen. För oss är insamlingen till Världens Barn varje år ett fint sätt att arbeta med detta. 

Scoutkåren har omkring 140 medlemmar och i gruppen Spårarna finns ett gäng engagerade barn på 8-9 år. På hösten sluter både de och deras familjer upp för Världens Barn och gör en fin dag tillsammans för insamlingen. 

- Vi berättar om kampanjen för föräldrarna och bjuder in dem att delta, säger Christel. Då är både föräldrar, syskon, hundar och katter välkomna att hjälpa till! Sist var det under Kanelbullens Dag, så vi hade med oss nybakade bullar då vi gick runt tillsammans och knackade dörr i det lilla samhället Klågerup. 

Att samla in pengar blir ett sätt att gå från ord till handling, att göra något för någon annan. För Christel är det viktigt att också prata omvärldsfrågor med barnen innan insamlingen genomförs. 

- Vi använde materialet från Utbildningsradion och plockade övningar som vi arbetade med i vår grupp. Det var ett jättebra sätt att göra barnen medvetna om andra barns situation. Att det som kan tyckas självklart för våra barn, som rent vatten, inte är det för alla andra. 

Nu laddar Spårarna om för årets kampanj!