Veckorna 39-40 utmanar vi alla barn och ungdomar i Sverige att vara med och engagera sig i Sveriges största insamling. Insamlingen är öppen för alla!

Pengarna går till att stödja mer än hundra projekt runt om i världen. De barn som har det allra tuffast ges möjlighet till skolgång och tryggare tillvaro i livet. För barn som många gånger är mer eller mindre chanslösa förändras livet.

 

Världens Barn är ett samarbete mellan Radiohjälpen, 15 humanitära organisationer,
Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och Utbildningsradion.

 

 

Hur vill du delta?

bössa-icon

Samla med bössa

Fyll i vår anmälningsformulär, så hjälper vi er med allt ni behöver för att komma igång med er insamling.

digital-icon

Digital insamling

Du kan skapa en egen digital insamling, med en egen sida där du realtid kan se hur mycket som kommer in

event-icon

Eget evenemang

Det finns många sätt att samla in pengar. Till exempel en konsert, loppis, eller nåt annat för att samla pengar till Världens Barn.

bossa-icon-b

Samla med bössa

Det här är en perfekt aktivitet för en ungdomsgrupp, idrottsförening, scoutkår, eller kanske ett kompisgäng. Det är en fin gemenskapsbyggande övning där engagemang omsätts i konkret handling och ger tydligt resultat. Varje krona är viktig och gör skillnad.

1. Anmäl er

Fyll i vår anmälningsformulär, så kontaktar vi er för hjälp med det ni behöver för er insamling.

2. Samordna

Tillsammans med en lokal representant samordnar ni er bössinsamling

3. Samla

Det finns många sätt att samla in pengar. T ex loppis, en konsert eller nåt annat för att samla pengar till Världens Barn.

Skolkampen

På sex platser i landet genomförs i år Skolkampen i samarbete med lokala P4-kanaler. I stora drag handlar Skolkampen om att aktualisera hur andra barns situation kan se ut runt om i världen och sedan i konkret handling vara med och göra skillnad.

Robot Digital Insamling

digital-icon

Digital insamling

Nu kan du starta en egen digital insamling och sprida den i dina sociala nätverk.

event-icon-b

Eget evenemang

Konsert, loppis, eller kanske bullbak? Det finns många sätt att samla pengar till Världens Barn. Var kreativ och hitta ert sätt. Anmäl er så hjälper vi er komma igång.

Anmälan

Anmäl er förening, ungdomsgrupp, skolklass, eller kanske bara dig själv och dina skönaste polare! Ni är med och gör konkret skillnad för några av dem som har det allra tuffast ute i världen.

För utsick av diplom efter insamlingen.

Skramla organisationernas logotyper