fbpx

Hösten 2018 ville Strömsnässkolan göra en aktivitet där alla elever och all personal var delaktiga - något som gav ett mervärde för skolan. De landade i insamlingen för Världens Barn och nu planerar de redan inför årets kampanj!


Therése Ullström är rektor på skolan i Markaryd, som arbetat med projektet från förskolan till sjätte klass.

- Vi är väldigt glada och stolta över det engagemang som fanns kring skolans arbete för Världens Barn, säger hon. Många var delaktiga och intresserade, från elever och föräldrar till politiker och förvaltning.

Strömsnässkolan arbetade med Utbildningsradions material och lät sedan eleverna springa på idrottslektionerna. För varje varv eleverna sprang gav lokala företag en överenskommen peng till skolans insamling för Världens Barn.

- Utifrån materialen från Världens Barn tog vi fram ett förslag som vi presenterade för pedagoger och lokala företag på orten, säger Johan Göransson, som är idrottslärare på skolan.

- Vi bjöd sedan in företagen till skolan för att berätta om vårt arbete och presentera hur vi gemensamt kunde samverka för Världens Barn, fortsätter Therése.

För Strömsnässkolan bidrog satsningen till goda relationer och en positiv vi-känsla mellan eleverna och lärarna. Skolan har många flerspråkiga elever och lärarna upplevde att materialet från UR blev ett bra sätt att prata omvärldsfrågor tillsammans.

- Och inför kommande höst har vi många planer på hur vi kan utveckla arbetet vidare, säger Therése.