fbpx

Nu tar vi oss Jorden Runt för Världens Barn!

Var med i höst och stå upp för barns rättigheter tillsammans med skolor över hela Sverige.


Fånga stafettpinnen! Under vecka 39 och 40 har din skola möjlighet att vara med och bidra till barns rätt till hälsa, skola och trygghet över världen, samtidigt som ni får kunskap om barns rättigheter och arrangerar en kul gemensam aktivitet. Ta er Jorden Runt för Världens Barn, i kunskap och i meter! 

Anmälan

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.
Vill ni ta del av vårt nyhetsbrev med massor av bra information och världens bästa idéer från frivilliga runt om i landet?
*

Så går det till

1. Lär er om barns rättigheter i Sverige och Världen

Hur är det att vara på flykt? Vad händer om man inte går i skolan? Vad kan jag göra för klimatet? Låt eleverna få prata om sina viktiga framtidsfrågor.

I UR:s nya lärarhandledningar får ni färdiga lektionsförslag med möjlighet att välja de uppgifter som passar er klass bäst. Handledningarna finns från förskola till gymnasienivå och kopplar till det centrala innehållet i LGR22, LGRSä22, LGY22 och LGYSä22.

Här hittar du alla lärarhandledningar.

2. Spring eller gå och bidra till Världens Barn

Arrangera en rolig aktivitet för hela skolan där ni tillsammans försöker att ta er Jorden Runt för Världens Barn.

Lägg upp en bana och uppmuntra supportrar, exempelvis företag och föräldrar att bidra med valfri slant för varje varv som eleverna tar sig runt. Registrera er distans och följ hur ni tillsammans med andra skolor tar er 4000 mil runt jorden.

Varje anmäld skola får mall för diplom till eleverna och en QR-kod att skicka till supportrar.

Registrera er totala distans i antal meter

Skola-distans

Kontaktuppgifter

Ange samma e-postadress som vid anmälan.
Ange distans i meter

3. Prata om vad er insamling bidragit till

Efter genomförd insamling får alla deltagande skolor ett diplom och information om vad pengarna räcker till.

Samlas i klassrummet och prata om hur pengarna ni tillsammans samlat in har bidragit till barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

PS: Insamlingen är öppen hela året och vill ni inte samla distanser kan ni baka, sälja armband eller panta burkar..!

Så långt har vi nått!

Distans avklarad: 120.08%

Anmäl er idag!

Anmäl er för att få en egen Swish QR-kod för er insamling och möjlighet att beställa gratis kampanjmaterial. Ni får även kontakt med er regionsamordnare, som hjälper er att komma igång.

“Det känns bra att hjälpa barnen i världen”

På Rinmangymnasiet i Eskilstuna har man varit engagerad för Världens Barn i flera år.

Elevernas idéer i fokus i Markaryd

På Strömsnässkolan är det eleverna som bestämmer hur de ska samla in pengar för att fler barn i världen ska få gå i skolan, få hjälp om de blir sjuka och få känna sig trygga.

Stockholms stads skolor för Världens Barn

Rörelsenätverket Spring i benen sitter inte still. Tillsammans med Stockholms stads 145 kommunala grund- och grundsärskolor vill de få hela Stockholm att bubbla samtidigt för Världens Barn.

Bytesdag för Världens Barn

I Sigtuna kommun händer mycket för Världens Barn. Här genomför organisationer, företag och skolor en rad insamlingsaktiviteter – och en av dem är Väringaskolan.

LÄS MER