fbpx
https://start.varldensbarn.se/gamla-sedlar/

Runt om i Sverige finns det fortfarande många ogiltiga sedlar som inte lämnats in i tid för att kunna användas. Totalt rör det sig om 5,9 miljarder kronor. Nu samlar Världens Barn in pengarna du har kvar i byrålådan.

De pengar som nu finns ute i landet är obrukbara att handla för, men kan få sitt värde igen då Radiohjälpens insamlingskampanj för Världens Barn nu tar emot pengarna och växlar in dem hos Riksbanken. Många små sedlar kan göra stor skillnad i det arbete som genomförs runt om i världen.

- Radiohjälpens kampanj Världens Barn förändrar livet för hundratusentals barn, säger Evy Jonsson, generalsekreterare för Riksinsamlingen för Världens Barn. Genom den bidrar vi till ökad hälsa, skolgång och trygghet. Men insamlingen är också ett sätt att visa empati. Så många människor ger av sin tid, sitt engagemang och sina tillgångar. Det gör någonting med oss själva. Vi är med och förändrar vår värld till det bättre!

De pengar som kommer in genom kampanjen ger stöd till barn som befinner sig i akuta och svåra situationer, men förebygger även att barn alls ska hamna i utsatthet. Med de pengar som skänktes till kampanjen förra året görs nu insatser för omkring en miljon barn och unga.

Världens Barn har möjlighet att växla in gamla sedlar hos Riksbanken utan avgift. Om man som privatperson önskar växla in sedlar betalar man en avgift på 100 kronor.

Var med och låt dina gamla sedlar göra skillnad! Lägg sedlarna, ej mynt, i ett kuvert och sänd till:

Världens Barn
c/o Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Kampanjen för Världens Barn är ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen, SVT, Sveriges Radio, UR och 14 av Sveriges mest etablerade organisationer. Tillsammans med omkring 45 000 frivilliga från hela landet ger kampanjen förutsättningar att stärka tusentals barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

För frågor kontakta:

Zoja Rexhaj; Kanslichef Världens Barn: zoja.rexhaj@varldensbarn.se 
Sara Heine; Kommunikatör Världens Barn: sara.heine@varldensbarn.se

, , , , , ,