fbpx
Vi har uppdaterat registreringen av QR-koder. Tyvärr kan därför vi inte visa insamlade belopp från tidigare år. Om du vill fortsätta din insamling, behöver du redigera ditt evenemang eller skapa ett helt nytt för att få en uppdaterad QR-kod, så att du kan se hur mycket som samlats in. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär.

/Kampanjkontoret


  • 91
  •  
  •  

Sigtuna Mötes Runda - Sigtuna

27 augusti - 28 augusti

Under året bidrar Destination Sigtuna till insamlingen till Världens Barn på olika sätt.
Evenemanget Sigtuna Mötes Runda är ett kostnadsfritt evenemang för besökare, i år uppmanar vi de besökare som kan att med en frivillig gåva bidra till Världens barns insamling.

I snart femtio år har Sigtunabor och tillresta kunnat uppleva sensommarmarknaden Sigtuna Möte i pittoreska Sigtuna stad. För att slippa onödig trängsel men upprätthålla traditionen och skapa härlig sensommarkänsla helgen den 28–29 augusti, har marknaden i år utvecklat Sigtuna Mötesrunda. En fullspäckad helg, fylld med roliga aktiviteter och evenemang, utspritt över destinationens fantastiska hotell, restauranger, kaféer, slott, föreningar och gårdar och butiker.

För att hitta runt till allt roligt som är händer i destinationen den helgen har vi skapat vi en marknadskarta. På kartan markeraras de olika platserna och vad som erbjuds på respektive plats.
Vana Sigtuna Mötes-besökare kommer att känna igen flera av programpunkterna och självklart kommer älskade inslag som besök av Tant Brun, Tant, Blå, Tant Gredelin att förgylla vår stad. Precis som veteranbåtarna i Sigtunas hamn. Den gamla brandbilen kommer att köra mellan Viby och Wenngarn med passagerare. Bondens Marknad har i år flyttat till Österby gård med klappdjur och veterantraktorer. På Herresta lada kommer flera av de marknadsknallar som annars är på Sigtuna Möte, sälja sina hantverksprodukter. Ett nytt besöksmål är torparbyn Viby by med anor från 1000-talet som förutom det mysiga trädgårdscaféet erbjuder ponnyridning på plats, loppis och möjlighet att titta in i några torp och gårdar. På Skånelaholms slott kan du sätta baskern på sned och prova på landskapsmåleri. På Wenngarns slott erbjuds ett digert program av aktiviteter för hela familjen i vacker slottsmiljö.

Klicka in på kartan, där finns ännu mer spännande upplevelser!

På samma sätt som under Sigtuna Möte är temat på Sigtuna Mötesrunda historiskt och vi uppmuntrar alla involverade, såväl som besökare att klä sig anno 1912.

0 kr