fbpx

Scouter

Nu kan du vara med och göra skillnad på riktigt. Var med och samla in på det sätt som passar just dig och din scoutkår. Varje insamlad krona gör skillnad och pengarna går via Radiohjälpens konto direkt till projekten.

I spåren av coronapandemin drabbas redan utsatta barn väldigt hårt. Det är inte viruset i sig utan konsekvenserna när samhället stänger ner som drabbar hårt. Det mest basala blir plötsligt omöjligt. På många platser står man inför hungerkatastrof och vattenbrist. Många miljoner människor knuffas ut i fattigdom och när barn tvingas försörja sig och sina familjer riskerar de att exploateras i kriminella nätverk.

Bästa tipsen!

Här finns massor av bra tips på roliga och gemenskapsbyggande aktiviteter för att göra skillnad för Världens Barn i er kår!

Gör ett Scoutmöte med fokus på omvärlden

Här hittar ni underlag för scoutmöten om FN:s barnkonvention och de globala målen. Ni kan också använda er av UR:s fina lärarhandledningar för olika åldersgrupper. De laddar ni ner här

Beställ material till er insamling

Här kan ni beställa det ni behöver för att genomföra eran insamling för Världens Barn. Det finns affischer, bössgördlar, kroppsbanderoller och deltagardiplom.

Scouter har varit med och skramlat för Världens Barn ända sedan starten av kampanjen, 1997.

Equmenia Scout och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund NSF är några av de scoutförbund som deltar i årets insamling.

LÄS MER