fbpx

Scouter

Nu kan du vara med och göra skillnad på riktigt. Var med och samla in på det sätt som passar just dig och din scoutkår. Varje insamlad krona gör skillnad!

Barn startar inte krig. Ändå är det många barn i världen som just nu befinner sig på flykt från sina hem eller i andra utsatta situationer på grund av väpnade konflikter och klimatförändringar. Beslut som inte tagits av barn och unga, men som varje dag påverkar deras deras grundläggande rättigheter.

Men det går att göra skillnad: Ni kan vara med och visa att barns rätt till hälsa, skola och trygghet – barns rätt till en framtid – är det viktigaste uppdrag världen har.

Bästa tipsen!

Här finns massor av bra tips på roliga och gemenskapsbyggande aktiviteter för att göra skillnad för Världens Barn i er kår!

Gör ett Scoutmöte med fokus på omvärlden

Här hittar ni underlag för scoutmöten om FN:s barnkonvention och de globala målen. Ni kan också använda er av UR:s fina lärarhandledningar för olika åldersgrupper. De laddar ni ner här

Beställ material till er insamling

Här kan ni beställa det ni behöver för att genomföra eran insamling för Världens Barn. Det finns affischer, bössgördlar, kroppsbanderoller och deltagardiplom.

Scouter har varit med och skramlat för Världens Barn ända sedan starten av kampanjen, 1997.

Equmenia Scout och Nykterhetsrörelsens Scoutförbund NSF är några av de scoutförbund som deltar i årets insamling.

LÄS MER