fbpx

Evenemang 2018

Sverige kokar under några veckor varje år. Uppemot 45 000 engagerade och 14 humanitära organisationer gör gemensam sak med SVT och SR P4 och samlar in till Radiohjälpens rikstäckande insamling.

Saknar du ett evenemang som borde synas här? Fyll i evenemangsformuläret till höger!
  •  
  •  
  •  


SÄTT ATT SKRAMLA

Det finns många sätt att samla in pengar till Världens Barn. Att skramla med bössa är ett enkelt sätt, men det går också att hitta på många andra aktiviteter. Kanske passar det dig eller din förening eller arbetsplats bäst att skapa en digital bössa och låta andra följa hur ni når ert mål - eller kanske göra något kreativt som en konsert, vernissage eller teater till förmån för Världens Barn. Här hittar du några exempel!

Skramla med Bössa

Det här är en perfekt aktivitet för en ungdomsgrupp, idrottsförening, scoutkår eller kanske ett kompisgäng. Det är ett fint sätt att bygga gemenskap där engagemang omsätts i konkret handling och ger tydligt resultat. Varje krona är viktig och gör skillnad.

1. Anmäl er
Fyll i vårt anmälningsformulär, så kontaktar vi er för hjälp med det ni behöver för er insamling.

2. Samordna
Tillsammans med en lokal representant samordnar ni er bössinsamling.

3. Samla
Det finns många sätt att skramla, exempelvis i samband med en loppis, fika eller roliga aktiviteter för barn på stan!

Tipsbank

Digital bössa
Många har valt att sätta upp en digital bössa där de samlar in pengar till Världens Barn i samband med att de fyller år, firar något eller utför utmaningar. På flera organisationer och arbetsplatser har styrelse/ledning åtagit sig att genomföra olika aktiviteter om insamlingen kommer upp i vissa nivåer. Ex att sjunga på torget vid 5000 kr, att bada i tokiga kläder vid 10 000 kr, osv.

Loppis
Många är vi som har prylar och kläder hemma vi inte längre behöver. Ordna en loppis för Världens Barn - kanske kan ni få stå på torget med ert loppisbord och få fler att haka på? Kan även passa att sälja fika på samma gång!

Tårtkalas
Fira barns rättigheter med tårtkalas på stan - kanske kan det lokala bageriet vara med? Sälj tårtbitar och saft för given eller valfri summa och dekorera med världens barn ballonger! Gör gärna kringaktiviteter kring barns rättigheter. Kanske kan alla barn som passerar få skriva vilka rättigheter de tycker är viktiga för barn på lövformade, gröna lappar och häng upp dem i snören i närmsta träd för alla att läsa. Eller ordna en tipspromenad kring barnkonventionen!

Familjedag
Ordna en familjedag på torget, i parken eller på en förskolegård ni har tillgång till. Be närmsta matbutik att sponsra med exempelvis fikabröd, korv, etc och ordna försäljning. Gör roliga lekar, tipspromenad och annat kul för en fin familjedag med lek i fokus. Genom bidrag till Världens Barn är alla även med och ger barn i andra delar av världen rätt till lek och fritid.

Konsert
Anordna en konsert med lokala kändisar och/eller duktiga musiker/sångare - kanske i samarbete med skolan, kommunen eller kyrkan, för bra lokaler. Sälj biljetter och fika i pausen.

Har du ett evenemang?

Här kan du puffa för ditt evenemang!
Du måste vara inloggad för att fylla i uppgifter.

Registrera din e-postadress nedan. Då loggas du in och ett lösenord skickas till dig, så att kan du komma tillbaka senare och ändra eller lägga till nya evenemang.
Egen Insamling e-post-registrering (snabb)
Välj ett lösenord med minst en stor bokstav och minst en siffra.
GDPR
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.
Sending
Är du redan registrerad?


 Logga in med Facebook.