fbpx

Så går det till!

Världens Barn skola ger eleverna förståelse och kunskap om barns rättigheter och barns situation i världen – och planeringen och genomförandet av insamlingen ger dem möjlighet att bidra till en positiv förändring för någon annan. Så här går det till:

1. Lyft in världen i klassrummet

Ni arbetar under lektionstid med barns rättigheter och barns situation i världen. Använd utbildningsmaterialet från Utbildningsradion för mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet samt särskolan. Materialet följer LGR11 och LGY11. För förskolan och lågstadiet kan ni även använda er av studiehandledningen till boken “Alla mina barn”. Här finns alla material för gratis nedladdning!

2. Aktivitet för Världens Barn!

Genom att göra en insamling för Världens Barn är eleverna med och bidrar till andra barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Det finns många sätt att göra en insamling. Ett är att låta eleverna springa för Världens Barn. Här handlar det inte om att komma först, utan om att vara en del av något större. Det går också bra att göra andra insamlingsaktiviteter. Bra tips hittar ni här.

3. Återkoppling och diplom

När ni genomfört er insamling får ni diplom och återkoppling som beskriver vad pengarna som eleverna varit med och samlat in kan räcka till.

Material att ladda hem

Informera gärna elevernas föräldrar om ert engagemang i Världens Barn. Här hittar ni en mall att utgå ifrån!

Vill ni springa för Världens Barn? Hämta vår mall för att kontakta supportrar som vill bidra till elevernas varv!

Ska eleverna springa för Världens Barn finns här en mall där ni kryssar för varje varv som elverna sprungit.