fbpx

Så går det till

I år tar vi oss Jorden Runt för Världens Barn, både i kunskap och sträcka. Så här går det till:

Registrera er distans här

Skola-distans

Kontaktuppgifter

Ange samma e-postadress som vid anmälan.
Ange distans i meter

1

Dela ut årets viktigaste uppdrag!

Ge eleverna i uppdrag att arbeta med de globala målen och/eller FN:s barnkonvention. Låt dem sedan ta reda på hur barn och unga har det, jorden runt. Använd lärarhandledningarna från UR som följer LGR11, LGRSä11, LGY11 och LGYSä11. Separata handledningar finns för olika stadium, från förskola till gymnasium. Ni hittar alla handledningar för gratis nedladdning här!

2

Ta er Jorden Runt för Världens Barn!

Även om det finns globala mål och rättigheter så får inte alla barn dem uppfyllda. Därför är det dags att stå upp för barns rättigheter! Gå från ord till handling och gör skillnad för Världens Barn. Låt eleverna vara med och bidra till andra barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Gör gärna en fysisk aktivitet, där ni på valfritt sätt tar er fram och bidrar till att vi tillsammans tar oss jorden runt. Ju mer vi samlar desto längre når vi! Insamlingen kan ske genom valfri supporterslant. Registrera sedan er distans här och följ hur vi tillsammans tar oss 4000 mil runt jorden!

3

Återkoppling och diplom

När ni genomfört er insamling får ni diplom och återkoppling som beskriver vad pengarna som eleverna varit med och samlat in kan räcka till.

Så här gör ni:

Här kan ni kolla på en film där vi visar hur enkelt det är att vara med på årets viktigaste uppdrag. Klicka på videon och följ med!

Material att ladda hem

Informera gärna elevernas föräldrar om ert engagemang i Världens Barn. Här hittar ni en mall att utgå ifrån!

Hämta vår mall för att kontakta supportrar som vill bidra till elevernas varv!

Ska eleverna springa för Världens Barn finns här en mall där ni kryssar för varje varv som elverna sprungit.

📝 Anmälan

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.

LÄS MER