fbpx

Så går det till

I år tar vi oss Jorden Runt för Världens Barn, både i kunskap och meter. Så här går det till:

Registrera er distans här

Skola-distans

Kontaktuppgifter

Ange samma e-postadress som vid anmälan.
Ange distans i meter

1

Världens viktigaste framtidsfrågor!

Hur är det att vara på flykt? Vad händer om man inte går i skolan? Vad kan jag göra för klimatet? Låt eleverna få prata om sina viktiga framtidsfrågor. Ta hjälp av UR:s nya lärarhandledningar med färdiga lektionsförslag där plockar de uppgifter som passar er klass. Handledningarna finns från förskola till gymnasienivå och följer LGR11, LGRSä11, LGY11 och LGYSä11. Ni hittar alla handledningar för gratis nedladdning här!
OBS! Handledningarna är från 2021, men går utmärkt att använda. Uppdaterade versioner är klara i maj 2022!

2

Ta er Jorden Runt för Världens Barn!

Gå från ord till handling och gör skillnad för världens barn. Låt eleverna vara med och bidra till andra barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Vecka 39-40 samlar vi meter för att tillsammans ta oss jorden runt. Insamlingen kan ske genom valfri supporterslant. På vår hemsida hittar ni bra tips! Registrera sedan er distans här och följ hur vi tillsammans tar oss 4000 mil runt jorden! (Psst! Insamlingen är öppen hela året och vill ni inte samla meter kan ni baka, sälja armband panta burkar..!)

3

Återkoppling och diplom

När ni genomfört er insamling får ni diplom och återkoppling som beskriver vad pengarna som eleverna varit med och samlat in kan räcka till.

Så här gör ni:

Här kan ni kolla på en film där vi visar hur enkelt det är att vara med på årets viktigaste uppdrag. Klicka på videon och följ med!

Material att ladda hem

Informera gärna elevernas föräldrar om ert engagemang i Världens Barn. Här hittar ni en mall att utgå ifrån!

Hämta vår mall för att kontakta supportrar som vill bidra till elevernas varv!

Ska eleverna springa för Världens Barn finns här en mall där ni kryssar för varje varv som elverna sprungit.

📝 Anmälan

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.
Vill ni ta del av vårt nyhetsbrev med massor av bra information och världens bästa idéer från frivilliga runt om i landet?
*

LÄS MER