fbpx

Om man inte springer för Världens Barn så sjunger man! Ett av många ställen i Sverige där man öppnat upp både röst och plånbok är Lindesberg, där den årliga konserten just hållits. 

- Du har kanske gjort livet mindre besvärligt för några barn i världen, tänk vad härligt, sa Staffan Blixt, när han i helgen ledde den konserten för insamlingen för Världens Barn på Lindeskolan. Och det var uppåt 180 besökare som bidrog -   runt 20 000 kr  kom in för bl a biljetter, försäljning och i insamlingsbössor.

Konserten är en av olika aktiviteter, som äger rum i Lindesberg under insamlingens slutspurt. Fröviskolan har sprungit för Världens Barn och hittills fått in över 80 000 kronor och i år hakade också högstadieskolan Stadsskogsskolan på.

Under två timmar fick publiken njuta av kända artister, men också debutanter - elever från estetiska linjen,  som Alice Jiewertz  och William Ahlberg som spelade gitarr. Även Wessam Ahjere - ny på konserten och ny i Sverige - som har flytt från Syrien och spelade på det traditionella instrumentet oud - en slags luta.

Kulturskolans barnkör sjöng både om och för världens barn och deras rätt till liv. och direkt efter två timmars konsert påbörjades planeringen infö nästa års Världens Barn-konsert!