fbpx

Rörelse, kunskap och kreativitet!

På Hägerstenshamnens skola i Stockholm arbetar man med rörelse, kunskap och kreativitet för Världens Barn – och kämpar för att ta sig jorden runt!

- Vårt engagemang i Världens Barn blir ett samverkansprojekt mellan skola, fritidshem och idrottsklubbar, säger Rudolf Carneholm, som är idrottslärare på skolan.

Skolan kommer att använda sig av UR:s lärarhandledningar för att ge eleverna en inblick i hur olika vardag och skolmiljö kan se ut beroende var man är född och växer upp. Tanken är att samverkan mellan teori och praktik på skolan kan resultera i ett arbete som kan redovisas i form av dans, sång, bild, text, drama eller en kombination av dem.

Varje klass kommer sedan att redovisa vad de arbetat med, så att alla på skolan får följa varandras insatser.

- Vi kommer också att samla steg för att bidra till att vi tar oss Jorden runt för Världens Barn, säger Rudolf. Vi har redan kört igång med Världens Barn-kull och kommer sedan att fortsätta att springa och hoppa! Både i klasserna och i vår idrotts- och löparklubb! Nu hoppas vi att alla andra skolor i Sverige hakar på, så att vi kan ta oss jorden runt tillsammans!

Följ Hägerstenshamnens skola här

, , ,