fbpx

Den 23 oktober går ridån upp för 123 Schtunk och Fröken Signe i en galaföreställning på Lorensbergsteatern, där hela överskottet går till insamlingen för Världens Barn.

De tre clownerna I 123 Schtunk, Bortas Josefine Andersson, Lasse Beischer och Dick Karlsson, spelar Ett urtaget Hjärta. Ett nyskrivet teaterspel i två akter om genier och relationer, skrivet av dramatikern CO Evers. Det utlovas en sprakande, genialisk och äktenskaplig resa om August Strindberg, Siri von Essen, Frida Uhl, Harriet Bosse och hunden Mutte. Kryddat med 123 Schtunks nyskrivna musik och många tillfällen till skratt!

Men föreställningen har också en baksida med mer allvar. Kvällens intäkter går till att stärka barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Det behövs, mer än någonsin, och därför bjuder också ägarna Galenskaparna på Lorensbergsteaterns scen för en kväll. Ändamålet är också en av drivkrafterna för Roger Lindskog, eldsjälen bakom arrangemanget som för sjunde året kämpar för att få in pengar till insamlingen. 

- Min mamma jobbade ideellt för Majblomman i många år, säger Roger. Det har jag växt upp med och det har engagerat hela vår familj. Jag har alltid tyckt att man ska hjälpa till om man har möjlighet och det har jag. Men det är också roligt att utmana sig själv, att engagera andra och veta att vi gör skillnad.

Utöver 123 Schtunk medverkar också Fröken Signe under Galakvällen och bjuder på stämsång, finstämd bakgrundsmusik och schlagerhits på löpande band innan och i pausen till föreställningen.

- Att i år ha en föreställning på Lorensbergsteatern känns fantastiskt, säger Roger. Inte minst att det är Göteborgs-anknutet, humoristiskt och att vi fått med lokala kändisar!

 

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete mellan Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 svenska biståndsorganisationer tillsammans med tiotusentals frivilliga runt om i landet.

 

Biljetter till föreställningen säljs via lorensbergsteatern.se

 

För mer information:

För frågor om insamlingen för Världens Barn i Göteborg:
Carin Dixon, regionsamordnare Världens Barn: carin.dixon@varldensbarn.se  0707-76 08 50

För frågor om arrangemanget och biljettförsäljning:
Roger Lindskog, initiativtagare: rb.lindskog@carterfield.se  0708-67 96 18

För frågor om föreställningen:
Lasse Beischer, skådespelare: 123@schtunk.se  0703-10 47 26

, , ,