fbpx

På scenen för Världens Barn

I Västerås finns Carlforsskas gymnasiesärskola. Våren 2021 gjorde de föreställningar om de Globala målen och en insamling till Världens Barn. 

Eleverna tycker att föreställningarna har varit både roliga och utmanande. På grund av pandemin fick de inte ha publik på plats i skolan, men de har filmat sina uppträdanden så att alla som vill kan se dem digitalt.

- Det bästa var upplevelsen av att få stå på scen och att spela in, säger Madelene Larsson som går i årskurs 4 på gymnasiet. 

- Och det roligaste var att hitta på egna danssteg till Greta Thunbergs tal, säger hennes klasskompis Nasteho Abdulahi Ahmed.

Deras lärare heter Susan Hull. Hon berättar att de arbetat med de globala målen och pratat om hur barn och ungdomar har det i världen. De har till exempel varit på studiebesök hos organisationen Röda Korset och alla elever fick skänka minst en sak till deras second hand-butik. 

- I början tyckte eleverna att det var lite larvigt och onödigt, men efter ett tag pratade alla om vad de skulle skänka, säger Susan. När vi pratar om hur andra har det i världen, så får våra elever mer förståelse för hur bra de själva har det. 

Eleverna tycker att några av de globala målen är extra viktiga. Det är fattigdom, hunger, miljö, jämställdhet och utbildning. De målen har de diskuterat mycket. 

Se Carlforsskas föreställning här (ca 19 min)

, ,