Panta

Panta burkar är både bra för miljön och en riktigt bra - och ganska enkel -  insamlingsaktivitet!

1. Samla, samla - och fråga

Fråga hemma om det finns flaskor eller burkar som ni kan få. Ni kan också samla i samband med större evenemang eller knacka dörr hos grannarna.

2. Se till att ni syns

Om ni kontaktar regionsamordnaren för Världens Barn (kolla längst ner för kontaktuppgifter) så kan ni få affischer som ni kan hänga upp i området där ni ska samla in och skriva vilken dag ni kommer och knackar på. Ni kan också få banderoller som ni har på er så att det syns att ni samlar in till Världens Barn - och foldrar som berättar om insamlingen och var pengarna går.

3. Panta mera!

Trava iväg till närmsta pantställe och ta kvittot och växla in det till pengar i kassan.

4. Sätt in pengarna!

Sätt in pengarna till insamlingen för Världens Barn på Pg 90 1950-6 eller Swisha till 90 1950 6.

5. Fixa en egen digital insamlingsbössa

...så kan ni ta betalt med Swish och kort och hela tiden följa hur mycket ni samlar in. Du fixar enkelt en digital bössa här

6. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som skänkt flaskor och burkar!

 

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

Bildtext:

Viktor går i skolan i Skutskär och hans klass har kämpat hårt för att samla in pengar till Världens Barn. De har både sprungit på idrottsdagen, ordnat fika för föräldrarna och pantat burkar. Men Viktor ville göra mer. 

- Jag tog jobb på en bondgård. Jag fick mocka koskit och det luktade jätteilla, men jag gjorde det ju för en god sak och det känns bra, säger han.

Viktor är en av eleverna på Bodaskolan i Skutskär. Hans klass har kämpat hårt för att samla in pengar till Världens Barn. De har sprungit, ordnat fika för föräldrarna och pantat burkar. Men Viktor ville göra mer:

- Jag tog jobb på en bondgård, berättar han. Jag fick mocka koskit och det luktade jätteilla, men jag gjorde det ju för en god sak och det känns bra.