fbpx

För Katarina och hennes två döttrar, Selma 12 år och Sabrine 9 år, har insamlingen till Världens Barn blivit en tradition.
– Det började för två år sedan, säger Katarina. Vi lade upp ett klipp på YouTube då Selma löste Rubiks kub på under en minut och skrev att vi skänker 100 kronor till Världens Barn varje gång någon klarar att göra detsamma. Vi fick ihop lite pengar och en hel del uppmärksamhet.

Nästa år var traditionen redan igång och familjen bestämde sig för att öka utmaningen och kuben skulle nu lösas på enhjuling. Den här gången kom även SVT och filmade Selma när hon cyklade och ännu fler följde deras insamling.
– Så i år kände vi att det var dags att komma på något nytt, säger Katarina. Vi har därför bestämt oss för att cykla från Malmö till Göteborg i sommar och på vägen göra stopp på några ställen för att utföra olika utmaningar. De som följer oss i sociala medier kan utmana oss att genomföra roliga saker, som att sjunga på torget i Varberg till exempel!

Att Katarina och döttrarna berättar om sin insamling på Instagram gör att fler kan följa dem, delta i deras insamling och kanske få inspiration att göra något liknande själva. För Katarinas familj finns det flera anledningar till att de engagerar sig, utöver att de bidrar till Världens Barn.
– Vi brukar läsa om de länder och projekt dit pengarna går och om barns rättigheter, vilket gör att barnen får lära sig mer om sin omvärld. Men inte minst har det blivit en fin aktivitet för mig och mina döttrar att planera och genomföra tillsammans, säger Katarina.

Följ Katarina och hennes barns insamlingsresa på Instagram @katarina.bjorklund