fbpx

Lotta och lasseFör en stund sedan konstaterade P4 Extras Lotta Bromé och Lasse Bengtsson och Sveriges Radios kampanjsamordnare Anna Carlsson i direktsändning att P4 på nytt slagit insamlingsrekord i kampanjen för Världens barn. Totalt har det på två veckor samlats in 7 811 394 kronor. De tre lokala kanaler som samlat in mest bland sina lyssnare är P4 Stockholm med nära 1 miljon insamlade kronor, P4 Halland och P4 Skaraborg. P4 Extra fick in hela 2 473 290 kronor.

Från norr till söder har P4 engagerat sina lyssnare till förmån för Världens Barn: Tavlor, signerade matchtröjor, konserter och middagar har auktionerats ut, jättekörer har sjungit på torg och tusentals motionärer har betalat för att få springa. Det har bjudits på mängder av aktiviteter där programledare har fått tampas mot thaiboxare, fått stå i ishockeymål under straffläggning och tvingats bada för att få in pengar – allt för Världens Barn.

– Det har varit två fantastiskt energifyllda och roliga insamlingsveckor. Och trots att det ofta varit lite galna upptåg och aktiviteter som hörts i radio så har vi även tydligt kunnat förmedla till lyssnarna vart pengarna går och att de verkligen gör nytta och det är det viktigaste. Jag är övertygad om att folk har känt att de kan vara med och påverka och göra skillnad och tillsammans har vi bidragit till att många barn får det bättre i världen och det är stort, säger Sveriges Radios samordnare Anna Carlsson.

I P4 Extra har lyssnarna till exempel kunnat tävla om en bil eller ett lyxpaket med bland annat middag tillsammans med Lotta Bromé, Carl-Jan Granqvist och Lasse Bengtsson. Totalt fick P4 Extra in hela 2 473 290 kronor från lyssnarna.

De tre lokala kanaler som samlat in mest:
P4 Stockholm - 975 331 kronor
P4 Halland - 451 770 kronor
P4 Skaraborg - 388 183 kronor

Här finns mer info om respektive lokal P4-kanals insamlingsaktiviteter och resultat:
http://sverigesradio.se/varldensbarn

 

[fbshare][fblike][twitter]