fbpx

Lediga jobb

Föreningen Riksinsamlingen är en medlemsorganisation som består av de organisationer som Radiohjälpen bjudit in att delta i kampanjen Världens Barn. Vi koordinerar och utvecklar det vi kallar riksinsamlingen: insamlingen och mobiliseringen runt om i Sverige för Världens Barn, genom organisationernas nätverk och frivilliga, skolor, företag, församlingar och enskilda initiativ. Vi skapar och samordnar också insamlingsaktiviteter, sprider kommunikation och kunskap, motiverar och bjuder in – så att så att så många som möjligt kan bidra till världens barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

För att lyckas med detta består föreningen Riksinsamlingens kansli av dels ett kampanjkontor i Stockholm, dels regionsamordnare runt om i Sverige. Arbetet sker i nära samverkan med samtliga deltagande organisationer i Världens Barn.

Vi gör detta även i nära samverkan med Radiohjälpen, SVT, Sveriges Radio P4 och UR, där vi tillsammans når ut till stor del av svenska folket och gemensamt bidrar till alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Just nu söker vi:

Intresseanmälan för regionsamordnare

Vill du vara med och utveckla Sveriges största insamling? Vi söker ett antal drivna projektledare inför kampanjen 2022 och önskar redan nu din intresseanmälan! Som regionsamordnare är du med och samordnar kampanjen för Världens Barn på regional nivå.

Uppdraget består i att:

  • samordna och vid behov leda insamlingsinsatser för deltagande organisationer
  • stödja lokala samordnare och team i deras ideella arbete
  • skapa och upprätthålla kontakter med press och radio, företagare, föreningar, skolor, etc.
  • representera Världens Barn regionalt
  • skapa strukturer och aktivitetsplan för det lokala insamlingsarbetet
  • finna lämpliga kampanjarbetare bland deltagande organisationers frivilliga

Om dig:
Du är en utåtriktad och driven projektledare som kan initiera, motivera och samordna människors engagemang.
Du har en stark förmåga att organisera och skapa goda relationer.
Som regionsamordnare arbetar du för att bygga en god lokal förankring och är med och bidrar till att stärka riksinsamlingen i Sverige som en folklig rörelse.

Kvalifikationer:
Erfarenhet av ideellt arbete/föreningsliv underlättar.
Ett stort regionalt/lokalt nätverk är en merit.

 Jobbet:
Uppdraget är på deltid och i flera regioner säsongsbetonat, även om heltidsuppdrag förekommer. Kanske har du någon mer syssla som går att kombinera med uppdraget för Världens Barn?

Kanske är du student, aktiv pensionär, driver egen firma med möjlighet till stor flexibilitet eller av andra skäl har möjlighet att styra över din tid. Vi ser gärna ett långsiktigt samarbete där du har möjlighet att återkomma till uppdraget under flera år i följd. De kontakter man får under ett år är värdefulla och underlättar arbetet ett annat år.

Vi söker:
Vi önskar nu intresseanmälan från hela landet. Men uppge gärna om du endast är intresserad av detta uppdrag vid särskild ort eller del av Sverige.

Är detta du?
Skicka då ett mail till oss redan idag. I mailet önskar vi att du uppger:

  • Relevant utbildning, yrkesbakgrund och/eller erfarenhet
  • Varför du är intresserad av rollen/Vad du ser att just du kan tillföra
  • Vilken form av uppdrag som kan fungera för dig. Säsongsbetonat uppdrag och/eller året runt.
  • Dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan till: malin.duintjer@varldensbarn.se