fbpx

Lärarhandledningar

Här hittar ni lärarhandledningar från UR för alla årskurser, från förskoleklass till gymnasiet. Här finns även fina tipspromenader om barnkonventionen och de globala målen.

UR:s lärarhandledningar

Här laddar ni ner UR:s lärarhandledningar för 2021. Materialet utgår från LGR 11, LGY 11, LGRSä 11 samt LGYSä 11 och finns i fyra versioner; åk F-3, åk 4-6, åk 7-9 och gymnasiet samt för grundsärskolan och gymnasiesärskolan.

Materialet är anpassat att användas som en del av lektionerna i samhällskunskap, geografi, matematik och idrott. Det passar också fint att använda i barn- och ungdomsföreningar.

Använd gärna materialet när ni arbetar med Agenda 2030, mänskliga rättigheter och FN:s barnkonvention. Syftet är att få barn och ungdomar att lära sig mer om mänskliga rättigheter och om barns och ungas olika levnadsvillkor, med målet att vilja göra skillnad! Det går bra att arbeta med hela materialet eller välja de delar som passar er bäst.

Tipspromenad

Här hittar ni tre tipspromenader om barnkonventionen och de globala målen som ni kan använda i skolan eller göra ett externt arrangemang där alla får swisha ett bidrag för att gå promenaden. Dessutom kan ni registrera er distans och bidra till att vi tar oss Jorden Runt för Världens Barn.

Anmälan

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.
Vill ni ta del av vårt nyhetsbrev med massor av bra information och världens bästa idéer från frivilliga runt om i landet?
*

LÄS MER