fbpx

Lärarhandledningar

Hur är det att vara på flykt? Vad händer om man inte går i skolan? Vad kan jag göra för klimatet? Låt eleverna få prata om sina viktiga framtidsfrågor.

I UR:s nya lärarhandledningar får ni färdiga lektionsförslag med möjlighet att välja de uppgifter som passar er klass bäst.

Syftet är att få barn och unga att lära sig mer om mänskliga rättigheter och om barns och ungas olika levnadsvillkor, med målet att vilja göra skillnad!

Finns från förskola till gymnasienivå och kopplar till det centrala innehållet i LGR22, LGRSä22, LGY22 och LGYSä22.

Materialet är anpassat att användas som en del av lektionerna i samhällskunskap, geografi, matematik och idrott. Det passar också fint att använda i barn- och ungdomsföreningar.

När monsunen kommer

Film inspelad i Kambodja om klimat-förändringar och hur de hänger ihop med social och ekonomisk hållbarhet. Ingår i UR:s lärarhandledningar, där det också finns frågor och uppgifter som kopplar till filmen.

Tipspromenad

Här hittar ni tre tipspromenader om barnkonventionen och de globala målen som ni kan använda i skolan eller göra ett externt arrangemang där alla får swisha ett bidrag för att gå promenaden. Dessutom kan ni registrera er distans och bidra till att vi tar oss Jorden Runt för Världens Barn.

Anmälan

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.
Vill ni ta del av vårt nyhetsbrev med massor av bra information och världens bästa idéer från frivilliga runt om i landet?
*

LÄS MER