fbpx

Kulturskolan

Många musik- och kulturskolor i landet är på olika sätt engagerade för Världens Barn. Det är helt fantastiskt!

Eleverna sjunger, spelar, dansar och målar – och får känna stolthet både över sin egen insats och att de bidrar till att tusentals barn i världen får möjlighet till en bättre framtid! Så här är ni med:

1. Anmäl er kulturskola

Anmäl er skola nedan så ser vi till att ni får den information, material och stöd som ni behöver för att delta i Världens Barn.

2. Bestäm tillfälle

Många kulturskolor genomför sin insamling för Världens Barn i samband med en elevkonsert – andra gör en större gala, ibland med en känd person eller tidigare framgångsrik elev som dragplåster. Oavsett format så kan konserten genomföras när som under året, då insamlingen är öppen året om.

Kampanjkulmen för Världens Barn, med program och gala i SVT och sändningar i SR P4 är dock under vecka 38-39 och kring den tiden är det förstås extra roligt att delta. Då är också möjligheten stor att få uppmärksamhet för sitt evenemang i media!

3. Hitta en form!

Kanske går det att spela inför publik under hösten, om inte så finns flera bra exempel på hur kulturskolor ändå skapat möjlighet för sina elever att få stå på scen och visa vad de lärt sig. Några kulturskolor har genomfört digitala konserter och livestreamat eller filmat föreställningen och andra har spelat utomhus – och mött en helt ny publik!

Insamlingen sker oftast genom valfritt inträde eller utträde, betalning för fika eller Swishmob under föreställningen. Det går lika bra att göra live som digitalt.

4. Dra publik!

Sätt upp lappar, hör av er till lokaltidningen och SR P4 och berätta om konserten för Världens Barn så kanske de vill skriva om den eller göra ett reportage. SR P4 gör under vecka 39 inslag från hela landet kring Världens Barn! Skapa ett event på er Facebooksida och sprid till alla ni känner! Skriv om ert arrangemang på Världens Barns hemsida här…

4. Skapa en digital bössa

...så kan ni ta betalt med Swish och kort och sprida er insamling via sociala medier och mailutskick. Ni kan också följa hur mycket ni samlar in. Ni fixar enkelt en digital bössa här

 

Har ni frågor eller behöver ni hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för Världens Barn för ert område. Ni hittar deras kontaktuppgifter här

Ni kan också maila oss direkt på info@varldensbarn.se

Anmäl er direkt!

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.

Samarbete som ger ringar på vattnet

I Kungälv satsade man detta år på ett samarbete mellan organisationerna Rädda Barnen, Röda Korset, Equmenia, IOGT-NTO och kulturskolan.

I över tio år har vi samverkat med Kulturskolerådet i insamlingen för Världens Barn. Ett samarbete som lett till att fler Kultur- och Musikskolor deltagit med en konsert eller gala och tillsammans bidragit med omkring en miljon kronor varje år till insamlingen. Pengar som gör stor skillnad!