fbpx

Kulturskolan

Ett stort antal av Sveriges kulturskolor engagerar sig genom musik, dans, teater och bild i insamlingen för Världens Barn – och det är ett engagemang som gör skillnad! Så här är ni med:

1. Anmäl er kulturskola

Anmäl er skola så ser vi till att ni får den information, material och stöd som ni behöver för att delta i Världens Barn. Ni får även en egen QR-kod som ni kan använda på era evenemang och där ni kan följa er insamling.

2. Bestäm tillfälle

Många kulturskolor genomför sin insamling för Världens Barn i samband med en elevkonsert – andra gör en större gala, ibland med en känd person eller tidigare framgångsrik elev som dragplåster. Oavsett format så kan konserten genomföras när som under året, då insamlingen är öppen året om.

Kampanjkulmen för Världens Barn, med program och gala i SVT och sändningar i SR P4 är dock under vecka 39-40 och kring den tiden är det förstås extra roligt att delta. Då är också möjligheten stor att få uppmärksamhet för sitt evenemang i media!

3. Tema: Vår röst – vår framtid!

Konserterna bidrar till att stärka barns rättigheter, samtidigt som de ger eleverna en chans att visa upp sina färdigheter och sitt engagemang för publik. Att låta barn och unga synas och höras är viktigt, inte minst utifrån hur omvärlden just nu påverkar barns rättigheter, och i år kan era föreställningar göra det utifrån temat 2022: Vår röst – vår framtid, som kan få inspirera till val av musik, dans, teater eller bild!

4. Hitta en form för insamling!

Insamlingen sker oftast genom valfritt inträde eller utträde, betalning för fika, för garderob eller en Swishmob under föreställningen. Ni beställer gratis material från oss i form av foldrar, ballonger och affischer där ni kan klistra upp er egen QR-kod. Vi hjälper även till med bilder, filmer och underlag för att berätta om Världens Barn för eleverna och publiken.

5. Dra publik!

Sätt upp lappar, hör av er till lokaltidningen och SR P4 och berätta om konserten för Världens Barn så kanske de vill skriva om den eller göra ett reportage. SR P4 gör under vecka 40 inslag från hela landet kring Världens Barn! Skapa ett event på er Facebooksida och sprid till alla ni känner! 

 

Har ni frågor? Ta kontakt med regionsamordnaren för Världens Barn för ert område. Ni hittar deras kontaktuppgifter här

Ni kan också maila oss direkt på info@varldensbarn.se

Anmäl er direkt!

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.
Vill ni ta del av vårt nyhetsbrev med massor av bra information och världens bästa idéer från frivilliga runt om i landet?
*

I över tio år har vi samverkat med Kulturskolerådet i insamlingen för Världens Barn. Ett samarbete som lett till att fler Kultur- och Musikskolor deltagit med en konsert eller gala och tillsammans bidragit med omkring en miljon kronor varje år till insamlingen. Pengar som gör stor skillnad!

Samarbete som ger ringar på vattnet

I Kungälv satsade man detta år på ett samarbete mellan organisationerna Rädda Barnen, Röda Korset, Equmenia, IOGT-NTO och kulturskolan.