fbpx

Konsert

Spelar du i schystaste garagebandet eller i en hel orkester på din musikskola? Att ordna en konsert för Världens Barn kan dra bra publik till er och samtidigt göra världen lite bättre!

1. Vem fixar?

Spelar eller sjunger du i en kultur- eller musikskola så kanske de kan vara med och anordna konserten. Fördelen är att det finns många som kan spela, att musikskolan ofta har bra lokaler och kan fixa ljud och ljus. Så klart kan ni också ordna en egen konsert på stan eller ihop med en kyrka eller en organisation.

2. Öva, öva och öva!

För att dra publik måste ni ha något bra att bjuda på. Träna på framträdandena men även på att hålla i arrangemanget, hälsa välkommen och sköta mellansnack. Kanske har ni någon känd person i närheten som kan tänka sig att vara med? 

3. Dra publik!

Sätt upp lappar på dörrar/brevlådor/affärer. Hör av dig till lokaltidningen och Sveriges Radio P4 och berätta om konserten för Världens Barn och fråga om de vill skriva om den. Skapa ett eget evenemang så får du en egen Swish QR-kod och kan enkelt följa insamlingen, kom igång här.

4. Skapa en digital bössa

...så kan du enkelt dela din digitala bössa på sociala medier där folk kan lämna ett meddelande. Du fixar enkelt en digital bössa här.

6. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som hjälpt till med insamlingen, även de som skänkt prylar, fika eller lånat ut lokaler.

 

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

Anmäl er direkt!

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.
Vill ni ta del av vårt nyhetsbrev med massor av bra information och världens bästa idéer från frivilliga runt om i landet?
*

Samarbete som ger ringar på vattnet

I Kungälv satsade man detta år på ett samarbete mellan organisationerna Rädda Barnen, Röda Korset, Equmenia, IOGT-NTO och kulturskolan.