Konsert

Spelar du i schystaste garagebandet eller i en hel orkester på din musikskola? Att ordna en konsert för Världens Barn kan dra bra publik till er och samtidigt göra världen lite bättre!

1. Vem fixar?

Spelar eller sjunger du i en kultur- eller musikskola så kanske de kan vara med och anordna konserten. Fördelen är att det finns många som kan spela, att musikskolan ofta har bra lokaler och kan fixa ljud och ljus. Så klart kan ni också ordna en egen konsert på stan eller ihop med en kyrka eller en organisation.

2. Öva, öva och öva!

För att dra publik måste ni ha något bra att bjuda på. Träna på framträdandena men även på att hålla i arrangemanget, hälsa välkommen och sköta mellansnack. Kanske har ni någon känd person i närheten som kan tänka sig att vara med? 

3. Dra publik!

Sätt upp lappar på dörrar/brevlådor/affärer. Hör av dig till lokaltidningen och SR P4 och berätta om konserten för Världens Barn så kanske de vill skriva om den eller göra ett reportage. Skapa ett event på Facebook och sprid till alla du känner! Skriv på Världens Barns hemsida här…

4. Ta betalt!

Bestäm om ni ska sälja biljetter innan eller bara på plats vid konserten. Kan ni även fixa fika till pausen, lottförsäljning eller annat som kan ge mer pengar till insamlingen? Världens Barn har även pins som ni kan få och sälja.

5. Skapa en digital bössa

...så kan ni ta betalt med Swish och kort vid inträdet. Ni kan också följa hur mycket ni samlar. Du fixar enkelt en digital bössa här

6. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som hjälpt till med insamlingen, även de som skänkt prylar, fika eller lånat ut lokaler.

 

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

Anmäl er direkt!

Kontaktuppgifter

För utsick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.


I tio år har musikskolan i Eskilstuna ordnat galor för Världens Barn!
På galan får eleverna visa upp vad de lärt sig och så bjuder musikskolan in en hemlig kändis varje år, som spelar med barnen.

Alla biljettintäkter från galan går till Världens Barn och under åren har de fått in mycket pengar som gjort stor skillnad för andra barn i världen.

I över tio år har vi samverkat med Kulturskolerådet i insamlingen för Världens Barn. Ett samarbete som lett till att fler Kultur- och Musikskolor deltagit med en konsert eller gala och tillsammans bidragit med omkring en miljon kronor varje år till insamlingen. Pengar som gör stor skillnad!