fbpx

Konsert

Spelar du i schystaste garagebandet eller i en hel orkester på din musikskola? Att ordna en konsert för Världens Barn kan dra bra publik till er och samtidigt göra världen lite bättre!

Och även om det just nu kan vara svårt att träffas som vanligt, så går det ändå att genomföra konserter! Här ger vi tips!

1. Vem fixar?

Spelar eller sjunger du i en kultur- eller musikskola så kanske de kan vara med och anordna konserten. Fördelen är att det finns många som kan spela, att musikskolan ofta har bra lokaler och kan fixa ljud och ljus. Så klart kan ni också ordna en egen konsert på stan eller ihop med en kyrka eller en organisation.

2. Öva, öva och öva!

För att dra publik måste ni ha något bra att bjuda på. Träna på framträdandena men även på att hålla i arrangemanget, hälsa välkommen och sköta mellansnack. Kanske har ni någon känd person i närheten som kan tänka sig att vara med? 

3. Dra publik!

Sätt upp lappar på dörrar/brevlådor/affärer. Hör av dig till lokaltidningen och SR P4 och berätta om konserten för Världens Barn så kanske de vill skriva om den eller göra ett reportage. Skapa ett event på Facebook och sprid till alla du känner! Skriv på Världens Barns hemsida här…

Kan ni, på grund av corona, inte genomföra en konsert för publik i lokalen så se till att publiken kan följa den bekvämt från soffan! Filma er föreställning live eller i förväg och låt publiken få tillgång till en länk samtidigt som ni berättar om varför ni gör en föreställning för Världens Barn och hur de kan bidra till insamlingen.

4. Skapa en digital bössa

...så kan ni ta betalt med Swish och kort. Ni kan också följa hur mycket ni samlar. Du fixar enkelt en digital bössa här

6. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som hjälpt till med insamlingen, även de som skänkt prylar, fika eller lånat ut lokaler.

 

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

Anmäl er direkt!

Kontaktuppgifter

För utskick av diplom efter insamlingen.
Samtycke
Genom att sända denna information samtycker jag till att Riksinsamlingen för Världens Barn får spara och använda mina kontaktuppgifter för att skicka information och material för insamlingen i enlighet med Riksinsamlingens Integritetspolicy. Vi kan även komma att dela dina uppgifter med berörda medarbetare med uppdrag att arbeta med insamlingen inom Public Service samt Radiohjälpen.

LÄS MER