fbpx

Regionsamordnare / projektledare Göteborg stad

Vill du vara med och utveckla Sveriges största insamling för barns rättigheter? Vi söker nu på deltid och säsongsbasis en utåtriktad och driven projektledare som kan initiera, motivera och samordna engagemang inom kampanjen Världens Barn i Göteborg med start i mars-april 2023.

Om oss

Världens Barn är Radiohjälpens största insamlingskampanj och ett samarbete med 14 civilsamhällesorganisationer, Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och UR. Kampanjen pågår hela året med kulmen i september/oktober.

Föreningen Riksinsamlingen har som uppdrag att samordna, motivera och möjliggöra den lokala insamlingen som sker genom deltagande civilsamhällesorganisationer, skolor, föreningar, företag, kyrkor och tiotusentals engagerade i landets 290 kommuner.

Om uppdraget

Som regionsamordnare i Göteborg stad är det din roll att synliggöra och skapa förutsättningar för kampanjen Världens Barn på regional nivå. Du ingår i ett team av engagerade regionsamordnare med placering runtom i Sverige, och som stöd i ditt arbete har du även kollegor på kampanjkontoret centralt.

Uppdraget består i att:

 • Representera Världens Barn regionalt.
 • Skapa strukturer och aktivitetsplan för det lokala insamlingsarbetet.
 • Stödja lokala samordnare, team och de deltagande organisationerna i deras ideella insamlingsarbete.
 • Upprätthålla befintliga goda insamlingsaktiviteter samt initiera nya samarbeten riktade gentemot lokala företag, förening- och nöjesliv, skolor, kulturskolor etc.
 • Driva processer som innebär att kampanjens synlighet i Göteborgsområdet ökar.
 • Rekrytera, engagera nya frivilliga för nyskapande insamlingsaktiviteter.
 • Upprätthålla och i vissa fall skapa kontakter med teve, radio och lokalmedia.

Om dig:

 • Du är en utåtriktad och driven projektledare som kan initiera, motivera och samordna människors engagemang.
 • Du har en stark förmåga att entusiasmera och skapa goda relationer och nätverk.
 • Du tar egna initiativ, arbetar sälj-orienterat med stort insamlingsfokus.
 • Stark målinriktning och resultatinriktning är en förutsättning för uppdraget.

Kvalifikationer:

 • Ett stort regionalt/lokalt nätverk är en merit.
 • Erfarenhet av ideellt arbete/föreningsliv underlättar.

Förutsättningar för tjänsten:

Jobbet är säsongsbetonat och deltid under hela perioden. Därför tror vi att du har någon mer syssla som går att kombinera med Världens Barn-uppdraget. Kanske är du konsult, aktiv pensionär eller studerande med möjlighet till stor flexibilitet och kan styra över din tid. Vi ser helst ett långsiktigt samarbete där du har möjlighet att återkomma till uppdraget under flera år i följd. De personkontakter man får under ett år är värdefulla och underlättar arbetet ett annat år.

Uppdraget kräver varierande insats under året. Under våren görs en del förberedelser men den intensiva perioden ligger från mitten av augusti till slutet av oktober, då kampanjen även genomförs av SVT och Sveriges Radio P4. Under den så kallade ”kampanjkulmen” krävs hög flexibilitet både vad gäller arbetsuppgifter och arbetstider.

Vi tror att uppdraget kräver en till två dagars arbete i veckan med viss variation beroende på säsong, men lyssnar gärna in vilken form som skulle fungera för dig.

Ansökan

Låter detta intressant? Varmt välkommen att skicka din ansökan med personligt brev och CV till jobb@varldensbarn.se senast den 20 januari 2023.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till generalsekreterare Malin Duintjer: malin.duintjer@varldensbarn.se

Vi hanterar dina personuppgifter enligt GDPR. Ansökningshandlingar kommer att sparas under pågående rekryteringsprocess och raderas efter avslutad rekrytering.