fbpx
Arrow down-Icon-2021

162 trappsteg för Världens Barn

Ultralöparen Frida Söderbergs hjärta klappar även extra för social rättvisa och hon har sedan 2014 årligen arrangerat Trapploppet tillsammans med Arbetets museum i Norrköping – och i år i förmån för Världens Barn.

Samarbete som ger ringar på vattnet

I Kungälv satsade man detta år på ett samarbete mellan organisationerna Rädda Barnen, Röda Korset, Equmenia, IOGT-NTO och kulturskolan.

Kokböcker, fika och spring!

Kokböcker, fika och spring! Strömsnässkolan i Markaryd kommun har engagerat sig för Världens Barn i flera år! Här arbetar de

Stort engagemang i landet för Världens Barn!

Den rådande situationen för barn i världen väcker ett stort engagemang och vilja att göra skillnad. Det har varit tydligt i årets riksinsamling för Världens Barn, där fler skolor än någonsin deltagit, där det bubblat av lokalt samarbete och där årets kommunkamp nu är avgjord!

Kommer pengarna fram?
Ja, de når fram! Världens Barn bygger till största del på frivilliginsatser vilket gör att kostnaderna för insamling och administration kan hållas till ett minimum.

Projekten drivs av svenska civilsamhällesorganisationer i samarbete med deras lokala samarbetsorganisationer. Fokus är barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Det handlar både om direkta insatser som ger stöd till barn som lever i utsatta situationer, men även om att arbeta för en långsiktig förändring och stärkta rättigheter.

Läs mer om några av projekten här.

Logga in