fbpx

Flygande reporter för Världens Barn?

Tycker du det är kul att filma med din mobil och skulle vilja vara med och lyfta årets insamling för Världens Barn? I så fall ska du läsa den här informationen från SVT!

Elevernas idéer i fokus i Markaryd

På Strömsnässkolan är det eleverna som bestämmer hur de ska samla in pengar för att fler barn i världen ska få gå i skolan, få hjälp om de blir sjuka och få känna sig trygga.

Stockholms stads skolor för Världens Barn

Rörelsenätverket Spring i benen sitter inte still. Tillsammans med Stockholms stads 145 kommunala grund- och grundsärskolor vill de få hela Stockholm att bubbla samtidigt för Världens Barn.

Friskis & Svettis i Malmö för Världens Barn

Bor du i Malmö och gillar att träna?
Då väntar dig något extra bra framöver. För redan nu planerar Friskis & Svettis Malmö för en hel massa rörelse till förmån för Världens Barn på alla sina fem anläggningar från sensommaren och en bit in i höst.

Kommer pengarna fram?
Ja, de når fram! Världens Barn bygger till största del på frivilliginsatser vilket gör att kostnaderna för insamling och administration kan hållas till ett minimum.

Projekten drivs av svenska civilsamhällesorganisationer i samarbete med deras lokala samarbetsorganisationer. Fokus är barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Det handlar både om direkta insatser som ger stöd till barn som lever i utsatta situationer, men även om att arbeta för en långsiktig förändring och stärkta rättigheter.

Läs mer om några av projekten här.

Logga in


Glömt lösenord?