fbpx

“Det känns bra att hjälpa barnen i världen”

På Rinmangymnasiet i Eskilstuna har man varit engagerad för Världens Barn i flera år.

P4 för Världens Barn med Magnus Uggla och Farah Abadi

3-7 oktober sänds det nya programmet P4 för Världens Barn där programledarna Magnus Uggla och Farah Abadi åker på turné till tio olika orter i Sverige till förmån för Radiohjälpens insamling för världens barn.

Världens Barn intar storstäderna

Med tevesändningar och utställningar för barns rättigheter i städernas centrum drar kampanjen för Världens Barn igång i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tillsammans står vi upp för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet.  

Barns rättigheter i fara när världen backar i utveckling

Enligt FN:s utvecklingsprogram backar nu världen i mänsklig utveckling, vilket riskerar att få stora konsekvenser, skriver företrädare för flera civilsamhällsorganisationer.

Kommer pengarna fram?
Ja, de når fram! Världens Barn bygger till största del på frivilliginsatser vilket gör att kostnaderna för insamling och administration kan hållas till ett minimum.

Projekten drivs av svenska civilsamhällesorganisationer i samarbete med deras lokala samarbetsorganisationer. Fokus är barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Det handlar både om direkta insatser som ger stöd till barn som lever i utsatta situationer, men även om att arbeta för en långsiktig förändring och stärkta rättigheter.

Läs mer om några av projekten här.

Logga in


Glömt lösenord?