fbpx

Helge Sivertsson började som kommunsamordnare för Världens Barn när han var 84 år. Nu har han varit motor i arbetet i tio år vilket under den perioden gett över en miljon kronor till Världens Barn.

- När jag åker runt bland företagarna här i bygden brukar de säga: Nu är det dags igen, vi har väntat på dig! Säger Helge och skrattar.

Helge bor i Bergs kommun i Jämtland och har som uppgift att driva på, organisera och rapportera insamlingen, men har även god hjälp av andra frivilliga.

- För mig är det naturligt att ställa upp, säger han. Mamma och pappa var engagerade i missionsverksamheten så jag har det med mig från barndomen. Själv har jag alltid varit aktiv i kyrkan och som medlem i IOGT-NTO och både kyrkan och logen hjälper till i insamlingen.

Helges bästa tips är att skramla på fredagseftermiddagarna, då det är mycket folk på stan. Själv tycker han att det snart är dags att gå i pension från sitt uppdrag, men han har ännu inte hittat någon som vill ta över stafettpinnen. Engagemanget för insamlingen finns dock fortfarande:

- Förra året anordnade till exempel idrottsföreningarna en dag på Åsarna, då de sprang och hade servering för Världens Barn. De fick in 45 000 kronor och det var ju alldeles fantastiskt!