fbpx

När höstterminen på kulturskolan i Härryda drar igång börjar också planeringen inför en konsert för Världens Barn.

Det är första året som kulturskolan deltar i insamlingen, men det är en aktivitet som passar bra in i verksamheten.

- Just nu är ett av våra främsta mål att arbeta med barnkonventionen och vad den betyder för oss på Kulturskolan. Inte minst inför att Barnkonventionen nästa år blir lag i Sverige, säger Jenny Björkqvist som är planeringsledare på skolan.

Inramningen och den röda tråden genom konserten är viktig och barns rättigheter kommer att kopplas till Astrid Lindgrens texter och musiken som skrivits till hennes berättelser. Samtidigt säljs boken Alla mina barn, där delar av intäkterna går till Världens Barn. 

Kulturskolan räknar med att anordna två konserter i mitten av oktober så att många elever får chans att delta. Det blir både blåsorkestrar, storband, körer och kanske även dans, teater och bild. Konserterna kommer att vara gratis, men de räknar med en bra insamling genom att uppmana till ett frivilligt utträde.

- Det som känns extra roligt är att eleverna själva får arbeta med barnkonventionen. Att det inte bara blir en fråga som diskuteras på lärarnas planeringsmöten, utan att vi också implementerar det vi pratar om i praktiken, säger Jenny. 

, , ,