fbpx

Sigtuna kommuns grundsärskola är en av många skolor i Sverige som varit med i kampanjen för Världens Barn - och de har många bra tips och idéer om hur det kan gå till!

Vi frågade dem hur de arbetade med kampanjen förra året och de berättade att de lyssnade på sånger och musik från olika delar av världen och provade danser från olika länder.

- En dag kom Marianne från organisationen Rädda Barnen hit och hjälpte oss. Hon berättade vart i världen pengarna som vi samlade in skulle gå.

De fick också välja ut olika länder som de läste mer om och sedan jämföra hur det kan vara att leva i ett rikt eller fattigt land. Tillsammans hjälptes de åt att göra en stor världskarta av silkespapper.

- Vi bakade fika som vi sålde och ropade ”skänk en slant till världens barn” och gick med bössor för att samla in pengar, säger Isa.

Extra spännande var att SVT kom och filmade när de samlade in pengar. Två av klasskompisarna blev intervjuade av Erik Ekstrand som jobbar på SVT och det tyckte alla var riktigt roligt!

Att vara med i Världens Barn kändes bra, säger de. Det gjorde en glad att göra en god gärning. Men det kändes också pirrigt och lite pinsamt att få träffa en kändis.

När vi frågar om de vill vara med i Världens Barn igen säger de: Ja!!!

, , ,