fbpx

 

  • Världens Barn är en av Radiohjälpens största insamlingar och går nu in på sitt 21a år. Varför tror du att insamlingen fortfarande engagerar så många?
  • Vi är så stolta över Världens Barn! Det berör starkt med sitt viktiga barnfokus. Sedan är det naturligtvis ett gott arbete bakom och välförankrat ute i landet. Engagemang är också något roligt att vara del av, galan är fantastisk och så har det efter 21 år blivit något av en tradition. Världens Barn gör skillnad!

 

  • Du kommer närmast från Union to Union och har arbetat med fackliga biståndsprojekt runt om i världen. Vad tar du med dig från det arbetet till ditt uppdrag i Radiohjälpen?
  • Vikten av civilsamhället som en förändringsaktör! Men också allt hopp som jag fått uppleva, alla modiga människor som kämpar för sina rättigheter, för att de och deras barn, deras ”community” eller samhälle ska få en bättre värld.

 

  • Världens Barn handlar ju om att stärka barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Med din erfarenhet av utvecklingsarbete, har du något personligt exempel på varför det är viktiga områden att arbeta med?
  • Jag minns särskilt en av mina senaste resor där jag besökte en soptipp i staden Ahmedabad i Indien. Där mötte jag många kvinnor som överlevde på att samla och sortera skräp som de sålde. Miljön var giftig, men även farlig på andra sätt exempelvis genom vildhundar och spetsiga saker som kanyler. Men deras barn får en annan framtid. Genom organisering och internationell solidaritet med den svenska fackföreningsrörelsen (Unionen och IF Metall) fick barnen istället gå i skolan och få tillgång till social välfärd samt sjuk- och hälsovård. Det var hoppingivande och visar att om människor går ihop kan förändring ske.