fbpx

Visste du att det finns 5,7 miljarder kronor i ogiltiga sedlar runt om i landet? Nu samlar Världens Barn in pengarna du hittar i byrålådan! 

De pengar som nu finns ute i landet är obrukbara att handla för, men kan få sitt värde igen då Radiohjälpens insamlingskampanj för Världens Barn tar emot pengarna och skickar till Riksbanken.  (Obs att Riksbanken gör en bedömning för varje ärende de får). Många små sedlar kan göra stor skillnad i det arbete som genomförs runt om i världen för barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

 

- Det senaste halvåret har vi fått in omkring en halv miljon kronor i gamla sedlar. Det är pengar som gör stor skillnad för barn runt om i världen. 500 kronor räcker exempelvis till att finansiera en fotprotes till ett barn i Afghanistan som trampat på en mina och 7 000 kronor till att montera en flyttbar skola i Bangladesh, vilket ger barn i översvämningsdrabbade områden möjlighet till utbildning och en bättre framtid, säger Evy Jonsson, generalsekreterare för Riksinsamlingen för Världens Barn.


De pengar som kommer in till insamlingen för Världens Barn ger stöd till barn som befinner sig i akuta och svåra situationer, men förebygger även att barn alls ska hamna i utsatthet. Med de pengar som skänktes till kampanjen förra året genomförs nu insatser för omkring en miljon barn och unga. 


Var med och låt dina gamla sedlar göra skillnad!

 

Skicka in dina ogiltiga sedlar (ej mynt) i ett kuvert till oss. Lägg gärna med en lapp om var pengarna kommer ifrån, så underlättar det vid eventuella frågor från Riksbanken.

Viktigt att veta att Världens Barn har inget avtal eller samarbete med Riksbanken när det gäller gamla pengar. Riksbanken gör en bedömning för alla ärende de får.

 

Skicka sedlarna till:

Världens Barn
C/o Rädda Barnen
107 88 Stockholm

Mer information om Riksbankens hantering av gamla sedlar hittar du här


Kampanjen Världens Barn
är ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen, Sveriges Television, Sveriges Radio P4 och 14 svenska biståndsorganisationer. Tillsammans med omkring 45 000 frivilliga från hela landet ger kampanjen förutsättningar att stärka hundratusentals barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

För frågor kontakta:
Zoja Rexhaj, Kanslichef Världens Barn: [mailto]zoja.rexhaj@varldensbarn.se[/mailto]
Sara Heine, Kommunikatör Världens Barn: [mailto]sara.heine@varldensbarn.se[/mailto]