fbpx


  • 22
  •  
  •  

En kväll för Världens Barn i Betlehemskyrkan, Göteborg - Göteborg

22 september 19:00

Som smygstart för BoKmässan i BK bjuder vi in till en insamlingskväll, till förmån för riksinsamlingen Världens barn onsdagen den 22 september.
Vi gästas då av Diakonias tidigare direktor Bo Forsberg, som i ett samtal med Per Duregård, berättar utifrån sin bok Resan till befrielse – med Bibeln i krig, fattigdom och fredsarbete.
Vi bjuds också på sång och musik av församlingens unga körer och musiker, i form av Änglakören, Celesti och Göteborg Youth Brass Band.
Kvällen arrangeras av Betlehemskyrkan i samarbete med Diakonia, Världens barn och Bilda.
_______
OM BO FORSBERG OCH RESAN TILL BEFRIELSE
Kan vi bygga en bättre värld? Många tvekar idag om svaret, nedslagna av rapporter om våld, terror, naturförstörelse och rasism från jordens alla hörn. Men vittnesbördet från dem som arbetar i konflikthärdar och svältkatastrofer är att det går. Det är möjligt att mäkla fred, skapa välstånd och hållbar utveckling och montera ner förtryckande strukturer. Det hoppfulla budskapet är idag viktigare än på länge.
Som generalsekreterare för Diakonia har Bo Forsberg varit en röst för de utsatta i nästan tjugofem år. Han har varit inblandad i Diakonias arbete mot apartheid i Sydafrika, för demokrati i Latinamerika och för fred i Sydostasien. I denna bok samlas hans reflektioner kring dessa erfarenheter. Berättelser om möten med människor blandas med samtidsanalyser och betraktelser över bibeltexter.
Forsbergs budskap är att det är möjligt att göra förhållandena bättre – men att det kräver eldsjälar: personer som kan, vill och vågar arbeta för en befriad värld. Några av texterna i denna bok har tidigare delats i P1:s program Tankar för dagen. Dessutom bidrar journalisten och författaren Marika Grieshel med fyra porträtt av människor som Diakonia har i sitt kontaktnät för en rättvisare och fredligare värld.

10 kr

Anmäl dig för att delta till:

ellinor_89@hotmail.com