fbpx

Min egen idé

Är du en kreativ idéspruta som vill eller har hittat på världens bästa insamling? Grattis! Här kommer lite tips att tänka på:

1. Vad?

Vad ska du göra och hur ska det ge pengar till Världens Barn? Har du något mål med insamlingen?

2. Var?

Var ska du vara; hemma, i trädgården, på stan eller i en lokal? Behöver du fråga någon om lov för att få vara där? Vad behöver du tänka på för att anpassa din insamling till situationen med coronaspridning?

3. Vem?

Vem ska vara med och fixa? Kan du få hjälp av någon kompis, organisation eller butik där du bor? Kan någon skänka saker eller fika som du behöver till din insamling?

4. Reklam!

Vem vill du ska komma till din insamling och hur ska du nå dem? Vad tror du skulle få dem att hitta till dig? Gör en plan för var och hur du ska marknadsföra din insamling. Hör av dig till lokaltidningen och SR P4 och berätta vad du tänker göra för Världens Barn så kanske de skriver om det eller gör ett reportage. Skriv också gärna om insamlingen på Världens Barns hemsida här…

5. Skapa en digital bössa

...så kan du ta betalt med Swish och kort. Du kan också följa hur mycket du samlar in. Du fixar enkelt en digital bössa här.

6. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som hjälpt till med insamlingen, även de som skänkt prylar, fika eller lånat ut lokaler.

 

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se


Carls "adventsmingel" har blivit en tradition.
Han fixar mingel i trädgården där han bjuder på glögg, kaffe och fika för alla som är med och bidrar till hans insamling.

- Jag vill hjälpa barn runt om i världen som inte har det lika bra som jag och mina kompisar har det, säger Carl.

LÄS MER