fbpx

Min egen idé

Är du en kreativ idéspruta som vill eller har hittat på världens bästa insamling? Grattis! Här kommer lite tips att tänka på:

1. Vad?

Vad ska du göra och hur ska det ge pengar till Världens Barn? Har du något mål med insamlingen?

2. Var?

Var ska du vara; hemma, i trädgården, på stan eller i en lokal? Behöver du fråga någon om lov för att få vara där? 

3. Vem?

Vem ska vara med och fixa? Kan du få hjälp av någon kompis, organisation eller butik där du bor? Kan någon skänka saker eller fika som du behöver till din insamling?

4. Evenemang med Swish QR-kod

Skapa ett evenemang så får du en egen hemsida med en personlig QR-kod. Sätt upp den när du har insamling så kan man lätt skanna och Swisha och så kan du följa hur mycket du samlat in. Här skapar ni ett evenemang.

Tips: Hör av dig till lokaltidningen och SR P4 och berätta vad du tänker göra för Världens Barn så kanske de skriver om det eller gör ett reportage. Bra sätt att nå ut till ännu fler och engagera folk för din insamling. 

5. Skapa en digital bössa

...så kan du enkelt dela din digitala bössa på sociala medier där folk kan lämna ett meddelande. Du fixar enkelt en digital bössa här.

6. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som hjälpt till med insamlingen, även de som skänkt prylar, fika eller lånat ut lokaler.

 

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

Våga vara kreativ

Laila, Sabrine och Sabah har samlat in pengar till Världens Barn i många år. Deras bästa insamlingstips är att våga testa nya sätt och vara kreativ.

LÄS MER 


Besöksadress: Gustavslundsvägen 141, Bromma
Postadress: Världens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm
E-post: info@varldensbarn.se

Följ oss: