fbpx

Skramla säkert!

Gillar du att vara ute i friska luften och samtidigt göra skillnad för världen? Då är ”skramla insamlingsbössa” den bästa aktiviteten för dig! 

1. Kolla av!

I varje kommun finns det en lokal samordnare för Världens Barn. Hen har stenkoll på var du kan hämta ut en insamlingsbössa. Ett alternativ i år är att slopa bössan och istället ha en större skylt med Swishnummer, så att ni och de som vill bidra kan hålla avstånd. Om du inte själv vet vem som är kontaktperson i din kommun så hör av dig till den som är regionsamordnare för ditt område. De hittar du här. För att ensam kunna skramla med bössa måste man vara 16 år. Är du under 16 år så måste du ha en vuxen i närheten av dig. 

2. Bästa platsen och tiden

Fundera på var och när du ska ha din bössinsamling. Var finns det folk som är sugna på att ge pengar till Världens Barn där du bor? Ofta har den lokala samordnaren för Världens Barn redan ett schema för insamlingen där du bor.

3. Bra att ha med sig!

Där du hämtar ut insamlingsbössan eller Swish-skylten finns det band som du sätter runt kroppen för att visa att du samlar in pengar för Världens Barn. Det finns också en folder där det står var pengarna går. Den är bra att läsa igenom, så att du kan svara på frågor som folk kan ha. Foldern kan du också ge till dem som vill ha mer information. Alla som hämtar ut en bössa måste kunna visa sin legitimation.

Kom ihåg att skramla säkert. Håll avstånd till den som ska ge, kanske genom att stå vid ett bord.

4. Kommunkampen!

Alla kommuner i Sverige har en egen kod i Världens Barn. Om folk skriver in den när de swishar så ser kan man se hur mycket varje kommun samlat in. Du hittar din kommunkod här

5. Alla sätt att ge!

Runt din insamlingsbössa finns det en ”gördel” där det står information om hur man kan ge pengar till Världens Barn. Där står även kommunkoden och hur man gör för att swisha eller ringa in en gåva om man inte har kontanter. Läs den innan du börjar din bössinsamling.

6. Jorden Runt för Världens Barn

I år tar vi oss Jorden Runt för Världens Barn! Tillsammans med tusentals andra i landet har vi som mål att ta oss 4000 mil för att stärka barns rättigheter! Har du promenerat med bössan? Skriv i så fall in din distans här

7. Hur mycket blev det?

På insamlingsbössorna finns ett litet plastband som låser bössan och som kallas plomb. Den får du inte ta bort själv. När du är klar med insamlingen lämnar du bössan där du hämtade den. Där räknar de pengarna och självklart kan du sedan få veta hur mycket du samlat in!

Vill du hellre "skramla" i dina sociala kanaler med en digital insamlingsbössa? Skapa enkelt din egen här

Behöver du hjälp? Maila oss på info@varldensbarn.se

Här kan du läsa om hur du skramlar säkert!

LÄS MER