Skramla med insamlingsbössa!

Gillar du att vara ute i friska luften, få lite armträning och samtidigt göra skillnad för världen? Då är ”skramla insamlingsbössa” den bästa aktiviteten för dig! På rätt ställe och vid rätt tidpunkt kan det ge mycket pengar!

1. Kolla av!

I varje kommun finns det en kontaktperson för Världens Barn. Hen har stenkoll på var du kan hämta ut en insamlingsbössa. Om du inte själv vet vem som är kontaktperson i din kommun så hör av dig till den som är regionsamordnare för ditt område. Dem hittar du här. För att ensam kunna skramla med bössa måste man vara 16 år. Är du under 16 så måste du ha en vuxen i närheten av sig.

2. Bästa platsen och tiden

Fundera på var och när du ska ha din bössinsamling. Bästa platserna är välbesökta butiker och bästa dagarna är oftast fredagar och lördagar. Var finns det folk som är sugna på att ge pengar till Världens Barn där du bor? Ofta har kontaktpersonen redan ett schema för bössinsamling där du bor, så när du hämtar ut en bössa kan du få tips på var och när det passar för dig att stå

3. Bra att ha med sig!

Där du hämtar ut insamlingsbössan finns det band som du sätter runt kroppen för att visa att du samlar in pengar för Världens Barn. Det finns också en folder där det står var pengarna går. Den är bra att läsa igenom, så att du kan svara på frågor som folk kan ha. Foldern kan du också ge till dem som vill ha mer information. Alla som hämtar ut en bössa måste kunna visa sin legitimation.

4. Kommunkampen!

Alla kommuner i Sverige har en egen kod i Världens Barn. Om folk skriver in den när de Swishar så ser kan man se hur mycket varje kommun samlat in.

5. Alla sätt att ge!

Runt din insamlingsbössa finns det en ”gördel” där det står information om hur man kan ge pengar till Världens Barn. Där står även kommunkoden och hur man gör för att Swisha eller ringa in en gåva om man inte har kontanter. Titta lite tillsammans med en vuxen på det som står på gördeln innan du börjar din bössinsamling.

6. Hur mycket blev det?

På insamlingsbössorna finns ett litet plastband som låser bössan och som kallas plomb. Den får du inte ta bort själv. När du är klar med insamlingen lämnar du bössan där du hämtade den. Där räknar de pengarna och självklart kan du sedan få veta hur mycket du samlat in!

 

Behöver du hjälp? Maila oss på info@varldensbarn.se

 

Elina vara bara sex år gammal när hon började att samla in pengar till Världens Barn. Nu har hon, lillasyster Elicia och deras kompisar knackat dörr runt om på Öckerö under sex år och har hittills samlat in 104 000 kronor!

- Jag ville samla pengar till en brunn i Afrika som kan förse en hel by med vatten, säger Elina. Nu har jag nått det och i år är det min lillasyster Alicia som kommer att sätta ett nytt mål, men jag ska hjälpa henne lite med insamlingen.