fbpx

Baka

Bästa insamlingstipset för dig som gillar att baka kakor, äta kakor eller både och! Dina tårtor och drömmar kan göra större skillnad för andra barn i världen än du kanske tror.

1. Bageri, café eller tårtkalas?

Börja med att bestämma vad du vill göra utifrån hur mycket tid du har och vad du har lust att göra. Vill du baka kakor och sälja, sätta upp ett cafébord där folk kan fika på plats eller ordna ett tårtkalas? Händer det något roligt där du bor där de behöver någon som kan ordna fikat?

2. Planera mera!

Ska du baka själv eller få ICA, ett café eller hotell att skänka kakor, tårtor eller andra bakverk? Hur många behöver ni vara för att fixa arrangemanget? Ska folk betala för varje sak de köper eller betala för tårtbuffé och få äta hur mycket de vill?

3. Locka tårtälskarna!

Sätt upp lappar på dörrar/brevlådor/affärer. Hör av dig till lokaltidningen och SR P4 och berätta vad du ska göra för Världens Barn och fråga om de vill skriva om den eller göra ett reportage. Skapa ett event på Facebook och sprid till alla du känner! Skriv om det på Världens Barns evenemangssida här…

 

4. Skapa en digital bössa

...så kan du ta betalt med Swish och kort. Du kan också följa hur mycket du samlar in. Du fixar enkelt en digital bössa här.

6. Tack så mycket!

Kom ihåg att tacka alla som hjälpt till med insamlingen, även de som skänkt prylar, fika eller lånat ut lokaler.

Har du frågor eller behöver du hjälp att skapa en digital bössa? Ta kontakt med regionsamordnaren för ditt område. Du hittar deras kontaktuppgifter här.

Du kan också maila oss på info@varldensbarn.se

Alve bakade tusentals drömmar och sålde till vänner och grannar. Alla pengarna gick till Världens Barn. Alve har bakat drömmar i flera år och det har varit många tidningar som skrivit och berättat om honom. Du kan också se ett tv-program där Alve är med gjort av Utbildningsradio här.

LÄS MER 


Besöksadress: Gustavslundsvägen 141, Bromma
Postadress: Världens Barn, c/o Rädda Barnen, 107 88 Stockholm
E-post: info@varldensbarn.se

Följ oss: