fbpx

Alla mina barn
  • 1.2K
    Shares

Alla mina barn innehåller åtta berättelser ur Astrid Lindgrens böcker. Berättelser om barns behov av drömmar, frihet, trygghet, lek och fantasi som vi hoppas ger fina lässtunder hemma eller i skolan, som godnattsaga eller i morfars knä.

Boken är ett gemensamt initiativ mellan Astrid Lindgrens barnbarn, Världens Barn och Rabén & Sjögren. Vi gör detta tillsammans för att vi vill lyfta alla barns rättigheter. Dels genom texterna, dels genom att varje såld bok bidrar med 100 kronor till Världens Barn.

Alla mina barn är en vacker bok att ge till både liten och stor. Till ett barns födelse, som dop- eller namngivningspresent, till födelsedagar eller julklapp. Den passar också bra att läsa högt ur och sälja i samband med insamlingsaktiviteter för Världens Barn.

Astrid Lindgren

Beställ ditt exemplar


Boken kostar 200 kr varav 100 kr går till Världens Barn.

Den beställs via Barnens Bokklubb. Beställningen kräver inget medlemskap utan fungerar på samma sätt som när du beställer böcker via andra e-bokhandlar. Beställningar på 1-10 ex är fraktfritt.

Annika Lindgren

”Astrid Lindgrens kamp för barns rättigheter var livslång och pågick både innanför och utanför bokpärmarna. För oss, hennes barnbarn, är det en självklarhet att fortsätta hennes arbete –  för alla barns rätt att växa och utvecklas – oavsett var i världen de befinner sig. Det är därför med glädje och stolthet vi gör detta samarbete med Världens Barn.”

Annika Lindgren,

barnbarn till Astrid Lindgren och publicistisk chef på Astrid Lindgren Aktiebolag

Astrid Lindgren

Använd boken!


Alla mina barn
passar fint att läsa högt ur i samband med insamlingen för Världens Barn eller att arbeta med i förskolan, skolan eller föreningen - kanske inför att skolan ska vara med och samla in pengar till Världens Barn.

I samband med insamlingen kan man knyta an till texterna i boken genom sång och musik eller låta barn och vuxna skriva/rita/skapa något med koppling till bokens värdeord; drömmar, frihet, trygghet, lek och fantasi.

Till boken har vi även tagit fram en studiehandledning som passar bra att använda i exempelvis förskolan och låg- och mellanstadiet (välj de texter som passar er målgrupp). I studiehandledningen finns förslag på hur ni kan arbeta med respektive text i boken.

Att sälja boken för Världens Barn

Det går även bra att beställa exemplar för att sälja som insamlingsaktivitet, exempelvis i samband med bössinsamling, konserter, i församlingar, i Second Hand-butiker eller skolor. Ni bestämmer själva antal böcker. Beställningar på över 10 ex måste ske i jämna tiotal, dvs 20, 30 40 ex. Från 10 ex och uppåt tillkommer fraktkostnad.

Böckerna kan inte returneras till Barnens Bokklubb, men de är inte årsbundna och kan därmed säljas även nästkommande år. Vid beställning har ni 60 dagar på er från leveransdatum att betala kostnaden på 200 kr per bok till Barnens bokklubb.

När ni säljer boken använder ni pengarna till att betala er faktura till Barnens bokklubb. Barnens Bokklubb /Bokförlaget Rabén & Sjögren betalar sedan in 100 kr per såld bok till Radiohjälpens insamling Världens Barn.

Använd gärna vår affisch vid försäljningen. Den kan skrivas ut i A3 eller A4. Ladda ner den här