fbpx

- Vi blev väldigt inspirerade av att göra något kring Astrid Lindgren i år, säger Birgitta Lindberg som arbetar för Svenska kyrkan i Arnäs, och vi hoppas kunna levandegöra Astrids texter på ett fint sätt under vår konsert.

Det är nionde gången som Arnäs församling utanför Örnsköldsvik arrangerar en konsert i kyrkan för Världens Barn. Årets tema för konserten är texter av Astrid Lindgren och sånger och musik som skapats runt dem. Texterna hämtas ur boken ”Alla mina barn” som ges ut i samband med insamlingen och som bidrar till Världens Barn med 100 kronor för varje såld bok.

Medverkar gör barn- och vuxenkörerna och ett riktigt bra husband. Astrid Lindgren kommer att finnas med då konserten öppnas med högläsning av duktig sagoberättare. Kyrkis- och miniorgrupperna kommer också att arbeta med boken ”Alla mina barn” innan konserten, som en del av sin barnverksamhet. Utifrån boken ska de prata, rita och måla och inför konserten ge färg till kyrkans väggar med alla sina bilder. Sedan avslutas allt med Tacofest i församlingshemmet till förmån för insamlingen.

, , ,