fbpx

Pressmeddelande:

44,9 miljoner kr insamlat till Världens Barn

Med 44,9 miljoner kronor insamlade har Världens Barn engagerat människor runt om i landet. Det är Sveriges största och bredaste insamling för alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet.

Under flera veckor har Världens Barn-kampanjen pågått över hela Sverige med fokus på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet. Sammanlagt har 44 979 091 miljoner kr samlats in - hittills. Insamlingen fortsätter året ut.

”Tack vare allmänhetens gåvor kan vi göra skillnad för många barn runt om i världen,” säger Kristina Henschen, generalsekreterare för Radiohjälpen.

Sveriges Radios P4-kanaler har rapporterat om det stora engagemanget för Världens Barn. P4-lyssnarna bidrog med 2 551 395 kr till Världens Barn. Här återfinns P4:s information om Världens Barn-aktiviteter: https://sverigesradio.se/varldensbarnip4

SVT leddes tv-galan ”Tillsammans för Världens barn” av Anne Lundberg, Tareq Taylor, Parisa Amiri, Tusse, Sofia Rågenklint och Dusan Umičević och de fem barnen Emmanuel, Gabriella, Tereza, Kerstin och Harriet. Utöver tv-galan sände SVT även ett startprogram och ett summeringsprogram.

Över hela landet har organisationer och tiotusentals volontärer engagerat sig kring insamlingen via Riksinsamlingen. Om en vecka blir det klart hur det gått runt om i landet, inkluderat de sk kommun- och länskamperna, och förhoppningsvis kan insamlingen ha ökat ännu mer tills dess.

Insamlade medel kommer att fördelas av Radiohjälpen till Världens Barn-projekt genom sökande svenska partnerorganisationer. Kampanjen Världens Barn är Radiohjälpens största insamling och har fokus på alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet, tre områden där pandemins konsekvenser har slår hårt mot barn runt om i världen. Kampanjen pågår till slutet av året då kampanjen sammanfattas i tv-programmet ”Världens Barn – återblicken”. För den som vill bidra går det att swisha till 90 1950 6, märk insamlingen ”Världens Barn”. Tack!

Vill du bidra till Världens Barn?

Swisha till 90 1950 6 och märk betalningen ”barn”.

Tack för din gåva!

Relaterade länkar

Foto: Roberth Björk

,