fbpx

Många skolor runt om i landet har engagerat sig för Världens Barn under hösten. Flera tusen elever från förskolan till gymnasiet har sprungit, pärlat, målat tavlor och pantat burkar för att göra skillnad för andra barn i världen.

För skolorna har kampanjen gett ett stort mervärde. De har exempelvis arbetat kring barns rättigheter, vilket gett eleverna en större förståelse för barns situation i världen. En av lärarna som lyft in frågorna i klassrummet är Sofia Muhr på Bodaskolan i Skutskär. För att visualisera hur orättvist jordens resurser är fördelade gav hon barnen olika många kex och de fick sedan diskutera vilka delar av världen de representerade. Hör Sofia berätta hur de genomförde uppgiften här.    

Att arbeta med Världens Barn ger möjlighet att förändra någon annan liv, men det stärker också eleverna som engagerar sig. Många skolor beskriver hur aktiviteterna bidragit till att eleverna arbetat över åldersgränserna, till sammanhållning, gemenskap och stolthet över sig själva och sin skola. Att de kämpat tillsammans för något bra.

Är du också intresserad av att arbeta med Världens Barn i skolan? Läs mer på https://start.varldensbarn.se/skola/